Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

«Παναθηναϊκός υπεράνω όλων»
«Παναθηναϊκός υπεράνω όλων»

Πέμπτη, 24-03-2011 19:25
Είτε υπάρξει βοήθεια προς την Πάλη,
 είτε όχι, ο Δημήτρης Κοσσόβας είπε 
στο Leoforos.gr πως 
«μόνο σε φορείο και με τη σημαία 
απο πάνω, θα βγω από το γήπεδο».


 Όπως κατ' επανάληψη έχουμε τονίσει εδώ από το Leoforos.gr ο Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Είναι όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη, τα οποία πολύ δύσκολα τα φέρνουν πέρα και περιμένουν την καμπάνια ενίσχυσης με τα SMS και τη συναυλία της Άννας Βίσση για να πάρουν μία... ανάσα.


Μετά την Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου (σφυροβολία) και τον Φάνη Κουντουδιό (πόλο), ήρθε η σειρά του τμήματος της πάλης. Ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Κοσσόβας μίλησε με συγκινητικά λόγια για τον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας, αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο το μεγαλείο του.


Σε τί κατάσταση βρίσκεται το τμήμα της πάλης;
«Το τμήμα της Πάλης είναι σε καλή κατάσταση χάρη κυρίως στους αθλητές που είναι Παναθηναϊκοί και νοιάζονται για το Σύλλογο».
Τι προβλήματα αντιμετωπίζει;
«Όπως όλος ο Ερασιτέχνης, αν και δεν καταλαβαίνω γιατί να χωρίζεται ο Παναθηναϊκός σε ΠΑΕ, ΚΑΕ, Πάλη και τα λοιπά, αφού ο Παναθηναϊκός είναι ένας και αδιαίρετος, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Βέβαια δεν είναι θέμα μόνο του Παναθηναϊκού αλλά τα προβλήματα είναι γενικό το κακό στην Πατρίδα μας και στον Ελληνικό αθλητισμό. Πιστεύω όμως πως θα βρεθεί η λύση για τον Σύλλογο και ο Παναθηναϊκός θα βρει κάποια στιγμή και πάλι το δρόμο του».
Οι προπονήσεις που γίνονται;
«Οι προπονήσεις γίνονται στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας κάτω από τη θύρα 5».
Υπάρχει ανταπόκριση από τη νέα γενιά;
«Η νέα γενιά δεν ανταποκρίνεται στο άθλημα της Πάλης. Αυτή τη στιγμή γυμνάζονται παιδιά παλιών συναθλητών μου ή γνωστοί γνωστών που αγαπάνε το άθλημα της Πάλης και τον Παναθηναϊκό».
Πόσους αθλητές έχει συνολικά το τμήμα;
«Αυτή τη στιγμή έχει 32 αθλητές».
Θεωρείται πως τα οικονομικά προβλήματα, αποτρέπουν τη νεολαία να ασχοληθεί με αθλήματα όπως η πάλη;
«Πιστεύω ότι αυτό που λείπει είναι περισσότερο η προβολή, σε ένα άθλημα μάλιστα που είναι σήμα κατατεθέν του αθλητισμού και των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα τελευταία 25 χρόνια όμως με την είσοδο της Πολιτικής στον χώρο του αθλητισμού άλλαξε και ο χαρακτήρας του. Εγώ σε όσα παιδιά προπονώ και είναι πάνω από 13 χρονών τους αφήνω να μιλάνε και να ανταλλάσουν απόψεις μεταξύ τους, κάτι που είναι θεμιτό για να δημιουργούν προσωπικότητα και η Πάλη να ξέρετε ότι δημιουργεί προσωπικότητα στον αθλητή. Από εκεί και πέρα τα κόμματα, αν και είναι σεβαστό να υποστηρίζει ο καθένας τους πράσινους, τους μπλε, τους κόκκινους ή τους παρδαλούς, μένουν έξω από το χώρο που γίνονται οι προπονήσεις. Μέσα υπάρχει μόνο Παναθηναϊκός».
Υπάρχει κάποιος που να έχει ενδιαφερθεί για το τμήμα ή μόνοι σας τα φέρνετε πέρα;
«Εκείνος που έχει βοηθήσει πολύ και συνεχίζει να βοηθάει είναι ο Θεόδωρος Συνοδινός, ο οποίος ασχολείται και με την πυγμαχία αλλά είναι και έφορος του τμήματος της Πάλης. Ο Κύριος Συνοδινός πασχίζει για το τμήμα και είναι η κυριολεκτικά η καρδιά αυτού του τμήματος».
Τι περιμένετε από την κίνηση ενίσχυσης με τα SMS και την συναυλία;
«Μακάρι να βγει κάτι καλό από όλο αυτό και να βρεθούν μιμητές για να γίνουν και άλλα πράγματα για τη βοήθεια του Ερασιτέχνη. Αλλά θα ήθελα να τονίσω πως είτε βοηθάνε είτε όχι εμείς από το γήπεδο θα βγούμε με φορείο και με τη σημαία του Παναθηναϊκού επάνω».
Έχετε στο μυαλό σας, κάποια άλλη κίνηση που θα μπορούσε να γίνει για να βοηθήσει το τμήμα;
«Θα μπορούσαν να γίνουν αγώνες μπάσκετ π.χ με επίλεκτους από όλα τα τμήματα ή άλλες παρόμοιες τέτοιες κινήσεις».
Ένα μήνυμα προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού;
«Να είναι ενωμένος και να βοηθάει σε όλα τα αθλήματα. Το ξαναλέω δεν υπάρχει ΠΑΕ, ΚΑΕ, Ερασιτέχνης, υπάρχει μόνος Παναθηναϊκός, ενιαίος και αδιαίρετος. Από το 1966 που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό έχουν αλλάξει πρόσωπα και καταστάσεις όπως θα συμβεί και όταν θα φύγουμε όσοι είμαστε τώρα και θα έρθουν άλλοι. Ο Παναθηναϊκός δεν στέκεται σε πρόσωπα για αυτό και υπάρχει τόσα χρόνια και θα υπάρχει για πάρα πολλά χρόνια ακόμα. Και τέλος να είναι σίγουρος πως ο Παναθηναϊκός θα βρει και πάλι το δρόμο του».
Συντάκτης: Βασίλης Βουτσαράς
πηγη:Leoforos.gr
Ο Δημήτρης Κοσσόβας ,με τον Χρυσό Ολυμπιονίκη της Πάλης Στέλιο Μηγιάκη ,
στη πρόσφατη βράβευση του από το Σύλλογο Παλαιμάχων Πρωταθλητών Π.Α.Ο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου