Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

'' Εάν κάποιοι θέλουν να διώξουν τους μετόχους που έβαλαν 63 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2008, είναι φανερό ότι βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο.''


Γιώργος Σπανουδάκης

Το media watch επιστρέφει

19/04/11
Από χθες κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία ένα βιβλίο, το οποίο έχει καταγράψει επιλεκτικά, αλλά πολύ... επαγγελματικά, δεκάδες ρεπορτάζ, άρθρα και παρασκήνια των εφημερίδων την τελευταία τριετία που αφορούν τον Παναθηναϊκό. Από τη σεζόν 2007-08 μέχρι τις πρόσφατες ρήξεις των πολυμετοχικών...

Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι θυμίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό το περίφημο media watch, που εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον Παναθηναϊκό, πριν από μια τετραετία.

Εκείνη την περίφημη παραπομπή στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ –όχι σε κάποιο... blog, επαναλαμβάνω, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ– που ξεκατινιάζονταν για τα δημοσιεύματα, που άρεσαν ή δεν άρεσαν στο επικοινωνιακό επιτελείο.
Δημοσιογραφικός μεσαίωνας. Κυνήγι μαγισσών και εχθρών...

Εκείνο τον... όμορφο καιρό, λοιπόν, οι επικοινωνιολόγοι είχαν επιπλήξει μια εφημερίδα για το γεγονός ότι ο αρχισυντάκτης είχε γράψει λίγες ημέρες πριν από την επιστροφή του Γιώργου Καραγκούνη ότι ο Ελληνας μέσος θα παραμείνει στην Μπενφίκα. Μια προσωπική εκτίμηση.

Το πήραν, το ανέβασαν στο media watch και άρχισαν να «πυροβολούν» την εφημερίδα, λησμονώντας ότι η ίδια στο ρεπορτάζ είχε γράψει σε τρία διαδοχικά πρωτοσέλιδα ότι ο «Κάρα» είναι προ των πυλών της Παιανίας!

Το πιο παράδοξο, αλλά και η τέχνη του γκεμπελισμού είχαν φανεί όταν στο ίδιο διάστημα, στους επικοινωνιολόγους είχε... παραπέσει μια άλλη εφημερίδα –της αρεσκείας τους– η οποία φόρα παρτίδα είχε χαρακτηρίσει τον Καραγκούνη... παλαίμαχο. Μια ημέρα πριν από τη μεταγραφή του στους Πράσινους. Μάλιστα η επισήμανση είχε γίνει στην προοπτική που ο Ελληνας μέσος επέλεγε να γυρίσει στον Παναθηναϊκό!

Οπως καταλάβατε, εκείνο το σχόλιο ουδέποτε «ανέβηκε» στο media watch.

Εκείνη η ζοφερή εποχή για την επικοινωνία του Παναθηναϊκού μάς ήρθε στο μυαλό ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του βιβλίου που έπεσε χθες στα χέρια μας. Προφανώς συμπτωματικά...

Αλλωστε η παρουσίαση δημοσιευμάτων, σε απόσταση χρόνου, είναι ο ευκολότερος τρόπος να πεις ψέματα. Διότι οι εφημερίδες, ως οφείλουν, καταγράφουν την αλήθεια της ημέρας. Γι' αυτό και κανένα βιβλίο δεν καταγράφει το καθημερινό ρεπορτάζ, αλλά στιγμές και γεγονότα του παρελθόντος.

Αυτά επί του παρόντος...

Υ.Γ. Εάν κάποιοι θέλουν να διώξουν τους μετόχους που έβαλαν 63 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2008, είναι φανερό ότι βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο.
πηγη:exedrasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου