Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

Πρόταση της Μαίρης Λομβάρδου να δοθούν στον κόσμο οι αδιάθετες μετοχές από την ΑΜΚ.


              

Η πρόεδρος των Παλαιμάχων Πρωταθλητών
 Π.Α.Ο 
Μαίρη Λομβάρδου-Ζούλα.

Η κουβέντα για τα λεφτά

Τρίτη 12/04/11

 | 
Συντάκτης: Σταμάτης Γαρρής, Γιώργος Σπανουδάκης
Σε ακόμα μία αποκάλυψη σχετικά με τα διοικητικά του Παναθηναϊκού προχωράει η «Εξέδρα»,παρουσιάζοντας μέρος των πρακτικών του τελευταίου Δ.Σ. Αμεση η ανάγκη για εισροή κεφαλαίων στα ταμεία της ΠΑΕ. Πολλές και πάλι οι κόντρες, πρόταση της Μαίρης Λομβάρδου να δοθούν στον κόσμο οι αδιάθετες μετοχές από την ΑΜΚ.


Ενα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της συνεδρίασης της 29ης Μαρτίου είναι το κομμάτι σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και τις θέσεις που εξέφρασαν οι μέτοχοι. Μόλις παρουσιάστηκαν τα οικονομικά στοιχεία του προϋπολογισμού της επόμενης σεζόν, αλλά και τα συγκεντρωτικά οικονομικά στοιχεία της περιόδου 2007-2012, ακολούθησε η εξής συζήτηση:


Νικόλας Πατέρας: «Αν είχαν μπει όλα τα λεφτά της προηγούμενης αύξησης δεν θα είχαμε έλλειμμα».


Αθανάσιος Γιαννακόπουλος: «Μήπως πρέπει να γίνει αναθεώρηση στοιχείων; Μόνο η διαφορά των 10 εκατ. ευρώ θα αλλάξει τον ΠΑΟ; Ο ΠΑΟ συρρικνώνεται, θα γίνει μικρή ομάδα. Οι μετεγγραφές πρέπει να ξεκινήσουν τώρα. Πρέπει να μπουν λεφτά στο ταμείο σύντομα. Μόνο έτσι σώζεται ο ΠΑΟ».


Μάνος Μαυροκουκουλάκης: «Και τι προτείνεις;».


Αθανάσιος Γιαννακόπουλος: «Να μπουν χρήματα. Να γίνει μια γενναία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου».

Αδαμάντιος Πολέμης: «Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Πιστεύω ότι ο Νικόλαος Πατέρας έφερε θετικά αποτελέσματα με ζεστό ταμείο. Ηρθαμε για να αποφασίσουμε πόσα εκατομμύρια θα βάλουμε στην ομάδα. Προτείνω χορηγία. Να αποφασίσουμε πόσα χρήματα θα βάλουμε».


Δημήτρης Γόντικας: «Με χορηγία δεν αυξάνεται το κεφάλαιο».Αδαμάντιος Πολέμης: «Το βασικό ζήτημα είναι πόσα χρήματα θα μπουν στον Παναθηναϊκό τους αμέσως επόμενους 2-3 μήνες. Φέτος λήγουν έξι συμβόλαια και γλιτώνουμε 5 εκατ. ευρώ net και το 2012 λήγουν 16 συμβόλαια και γλιτώνουμε 5 εκατ. ευρώ net. Αν φέτος είναι διαχειρίσιμο το θέμα, του χρόνου τα έξοδα θα είναι μεγάλα. Από τώρα πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη μας. Και επ’ αυτού να αποφασίσουμε αύξηση 10 εκατ. ευρώ με 25 εκατ. ευρώ. Με τα 25 εκατ. ευρώ κάνουμε σωστή διαχείριση».


Ιωάννης Βαρδινογιάννης: «Είμαστε σε κρίσιμη καμπή. Θα έπρεπε να είναι παρών ο κ. Βγενόπουλος, είναι ο βασικός υπαίτιος. Ο ρόλος του ήταν καταλυτικός για την αύξηση των εξόδων. Ζητούσε συνέχεια να μπαίνουν λεφτά. Κακώς λείπει ο κ. Βγενόπουλος».
Στο σημείο αυτό ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης διαμαρτυρήθηκε έντονα για την τοποθέτηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη και τοποθετήθηκε λέγοντας ότι «θα έπρεπε να είναι πιο ευπρεπής μιλώντας για τους μετόχους».


Ιωάννης Βαρδινογιάννης: «Γιατί, τι λέω; Ευθύνη δεν έχει μόνο ο Νίκος Πατέρας, φταίμε όλοι γιατί δεν βάλαμε φραγμό στα έξοδα. Φταίω κι εγώ που δεν έβαλα βέτο».


Νικόλαος Πατέρας: «Τα λεφτά πήγαν στον Παναθηναϊκό. Ο Βγενόπουλος και οι Γιαννακόπουλοι ήθελαν να μπαίνουν χρήματα, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είχε μια πιο συντηρητική νοοτροπία και εγώ κρατούσα ισορροπία».


Ιωάννης Βαρδινογιάννης: «Δεν είχα συντηρητική νοοτροπία. Επί της ουσίας, έγιναν μεγάλες αστοχίες τα τελευταία δύο χρόνια και να που καλούμαστε να λύσουμε το πρόβλημα τώρα. Θα πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε με ποσοστά. Θα πρέπει να δεσμευθεί ο κάθε μέτοχος και να πει τι χρήματα θα βάλει, π.χ. εγώ θα βάλω τόσα. Εγώ δηλώνω ότι είμαι διατεθειμένος να λειτουργώ ως μέτοχος με ποσοστό 30%. Να δεσμευθεί κάθε μέτοχος πόσα θα βάλει και με μια σωστή αποτίμηση να αυξομειωθούν τα ποσοστά. Να κάνουμε Δ.Σ. και ο κάθε μέτοχος να δηλώσει πόσα βάζει».

Νικόλας Πατέρας:

 «Γίνεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με αυτό τον τρόπο;».

Μαίρη Λομβάρδου – Ζούλα: 

«Δεν περίμενα να μιλάτε για τον Παναθηναϊκό ως μπακάλικο.


 Ο Νικόλαος Πατέρας πιστεύω ότι έκανε καλή δουλειά. Συμφωνώ με τον Παναγιώτη Δάβαρη ότι πρέπει να γίνει σχεδιασμός. Είμαι υπέρ της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με τιμή διάθεσης 0,01 ευρώ και το αδιάθετο να πάει στον κόσμο (φιλάθλους). Δεν είμαι υπέρ της χορηγίας».


Αδαμάντιος Πολέμης: «Νόμιζα ότι θα προτείναμε ένα νούμερο σήμερα. Νομίζω ότι πρέπει να μπουν 15 εκατ. ευρώ. Το έλλειμμα του χρόνου θα είναι 30 εκατ. ευρώ. Είμαι υπέρ του να βάλει ο καθένας χρήματα ανάλογα με το ποσοστό του. Δεν συμφωνώ με αυτά που λέει ο Γιάννης. Είναι πρωτότυπο να λειτουργεί κάποιος μέτοχος με διαφορετικό ποσοστό από αυτό που έχει. Να αποφασίσουμε πόσα χρήματα θα μπουν στο ταμείο και άμεσα».


Ιωάννης Βαρδινογιάννης: «Να συγκεντρώσουμε ένα νούμερο και να πει ο καθένας τι θα βάλει. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είναι μια μακρόχρονη διαδικασία και δεν μου δίνονται τα εχέγγυα ότι θα υλοποιηθεί (λόγω της προηγούμενης αύξησης)».
Παναγιώτης Δάβαρης: «Πρέπει να αποφασισθεί ένα minimum ποσό αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Αν κάποιος μέτοχος δεν θέλει να μπει με το minimum, θα δούμε τι θα γίνει. Πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός».


Αθανάσιος Γιαννακόπουλος: «Το βασικό είναι αν οι μέτοχοι είναι διατεθειμένοι να βάλουν χρήματα ή όχι. Υπάρχουν δύο τάσεις: μία του Γιάννη Βαρδινογιάννη και μία του Πολέμη (οι μέτοχοι να βάλουν κατά την αναλογία τους). Ας βάλει ο καθένας ό,τι νομίζει και ό,τι θέλει. Πάει να γίνει ο Παναθηναϊκός, Παναθηναϊκάκι. Δεν ξανασυμμετέχω στο συμβούλιο».


Η κουβέντα εντός του Δ.Σ., όπως ήταν λογικό, πήγε και στα προηγούμενα χρόνια της πολυμετοχικότητας, όπου υπήρξε μεγάλη ένταση, με τις ατάκες των κ.κ. Βαρδινογιάννη και Γιαννακόπουλου να ξεχωρίζουν:


Αθανάσιος Γιαννακόπουλος: «Ο Παναθηναϊκός είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Συμφωνώ με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Η γενεσιουργός αιτία είναι η πολυμετοχικότητα. Δεν είναι δυνατόν ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος να μην είναι παρών, να πει την άποψή του. Χωρίς σύμπνοια δεν γίνεται τίποτα. Θα πρέπει να γίνει γενναία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Το θέμα είναι οικονομικό».


Ιωάννης Βαρδινογιάννης: «Το 2008 έγινε η πολυμετοχικότητα και το 2004 πήραμε το πρωτάθλημα με Γκαγκάτση».


Ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης κατέθεσε την πρόταση για τη σύσταση τεχνικής επιτροπής, η οποία θα συζητηθεί σήμερα. Συγκεκριμένα τόνισε: «Προτείνω να υπάρξει και μια τεχνική επιτροπή με μέλη τον Αντωνιάδη και Δομάζο και ένα εκ των μελών της διοικούσας επιτροπής. Δεν μπορεί να μιλάνε με προπονητή άνθρωποι που δεν ξέρουν το αντικείμενο».


Αρκετή κουβέντα έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. για τη θητεία Πατέρα στη διετία 2008-2010.


* Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην «Εξέδρα» της Τρίτης (12/4) που κυκλοφορεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου