Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

...επέλεξε να έρθει σε ρήξη με τον Νικόλα Πατέρα και εν συνεχεία με τον Ανδρέα Βγενόπουλο...


Γιώργος Σπανουδάκης

Η μπάλα στα πόδια του Τζίγκερ

29/04/11

Η κουβέντα αργά η γρήγορα θα έφτανε σε αυτό το σημείο. Στις διαθέσεις του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Γιάννη Βαρδινογιάννη σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού.

Διότι πολύ απλά αυτός είναι ο κύριος μέτοχος και από τις δικές του ψήφους στο διοικητικό συμβούλιο καθορίζεται η στρατηγική της ΠΑΕ.

Το ίδιο θα συνέβαινε, ακόμη εάν ο Βγενόπουλος είχε πάρει εκείνο το περιβόητο 25%! Καλώς ή κακώς, σε κάθε ανώνυμη εταιρεία ο μεγαλομέτοχος είναι αυτός που κινεί τα νήματα και γι' αυτό η μπάλα στο τέλος της ημέρας επέστρεψε στα πόδια του Τζίγκερ.
Οι Πράσινοι σε όλα τα επίπεδα (μέτοχοι, ΜΜΕ, φίλαθλοι) μπορεί να αναλώθηκαν επί εβδομάδες με τα πώς και τα γιατί αποφάσισε ο Βγενόπουλος να κάνει πίσω, αλλά το ζητούμενο είναι το μέλλον.

Ο Βγενόπουλος, το έχουμε γράψει πολλάκις, οφείλει μια εξήγηση στον κόσμο γιατί δεν πήρε το 25%, αλλά αυτή πλέον η κουβέντα θα επανέλθει στο προσκήνιο μόνο εάν το θελήσει ο ίδιος. Μέχρι τότε, η προσέγγιση του θέματος είναι μονόπλευρη, οπότε δεν είναι αντικειμενική.

Οταν θα έχουμε ακούσει και τις δύο πλευρές θα μπορέσουμε να βγάλουμε συμπεράσματα...

Μέχρι τότε, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θα πρέπει να αποφασίσει μόνος του ποια θα είναι η επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού.
Οπως το περασμένο καλοκαίρι επέλεξε να έρθει σε ρήξη με τον Νικόλα Πατέρα και εν συνεχεία με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, για την προεδρία και την διαχείριση, και να χαράξει δική του στρατηγική (όλο το καλοκαίρι είχε τον απόλυτο έλεγχο της ΠΑΕ), έτσι και τώρα καλείται να χαράξει το δικό του πλάνο.

Αλλωστε το κατηγορητήριο στους... αντίπαλους μετόχους (Βγενόπουλο, Πατέρα) ήταν για τα πρώτα δύο χρόνια της πολυμετοχικότητας. Οχι για τον τρίτο χρόνο, που έκανε το κουμάντο ο ίδιος.

Οπως λοιπόν πέρυσι επέλεξε να πορευτεί δίχως τους Βγενόπουλο και Πατέρα –γνωρίζοντας τι συμβαίνει στα οικονομικά της ΠΑΕ–, έτσι και τώρα είναι υποχρεωμένος να πορευτεί μόνος.

Η διαφορά με το περασμένο καλοκαίρι είναι ότι τότε ήταν δική του επιλογή. Τώρα τον οδήγησαν οι εξελίξεις.

Υ.Γ. Τελικά ο Παναθηναϊκός χρεοκόπησε ή αποτιμάται (δίχως ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο και γήπεδο) 130 εκατ. ευρώ, όπως προέκυψε από τον ορισμό της αξίας της μετοχής για την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου; Ιδού η απορία...
πηγη:exedrasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου