Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011


«Ερυθρόλευκη χούντα»

Δευτέρα 06/06/11

Με ανακοίνωσή του, το τμήμα πόλο του Παναθηναϊκού καταφέρεται κατά της ΚΟΕ, τονίζοντας ότι «προάγει την βία» και κάνει λόγο για «ερυθρόλευκη χούντα» στο άθλημα! Επίσης καταγγέλλει τα υβριστικά συνθήματα που δέχθηκε ο Σάριτς σε άπταιστα σερβικά, από Σέρβους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα, που βρέθηκαν στο κολυμβητήριο της Καλύμνου μαζί με φίλους του Ολυμπιακού, όπως και το κάψιμο της σημαίας του συλλόγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

"Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος καταδικάζει τα ανεπίτρεπτα και προσβλητικά για το Σύλλογό μας γεγονότα, τα οποία έλαβαν χώρα στο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδας πόλο στην Κάλυμνο (3-4/6) και τα οποία αποσιωπήθηκαν και θα παραμείνουν χωρίς εξήγηση με σκοπό να μην «θορυβηθεί» και να μην αμφισβητηθεί η «ερυθρόλευκη χούντα» του αθλήματος.

Εξηγούμε, λοιπόν και αναρωτιόμαστε:

Α. Εδώ και μήνες, στις συσκέψεις με τη διοργανώτρια αρχή και τους τοπικούς φορείς έγινε σαφές ότι κάθε συμμετέχουσα ομάδα θα λάβει 20 προσκλήσεις από την Κ.Ο.Ε ενώ όλες οι υπόλοιπες θα διατίθεντο από τον Δήμαρχο Καλύμνου στην τοπική κοινωνία. Άραγε τι συνέβη και στο κολυμβητήριο τα 3/4 που παρακολούθησαν τους αγώνες ήταν οπαδοί του Ολυμπιακού;

Β. Κατά τη διάρκεια, δε, του ημιτελικού μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στις κερκίδες του κολυμβητηρίου παρίστατο πληθώρα οργανωμένων «ερυθρόλευκων» οπαδών που είχαν ταξιδέψει από την Αθήνα και μαζί με 4-5 οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα καθύβριζαν τον πολίστα μας, Σάριτς Βίγια, στην μητρική του γλώσσα καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Γιατί η Κολυμβητική Ομοσπονδία δεν αντέδρασε (και πάλι) σε τίποτα από τα παραπάνω και πώς επέτρεψε σε αυτούς τους «κυρίους» να μπουν στις λίστες της και να ταξιδέψουν στο ίδιο αεροπλάνο (τσάρτερ) και στο ίδιο καράβι με τις αποστολές των τεσσάρων ομάδων;

Γ. Ζητάμε από την Κολυμβητική Ομοσπονδία να επιστρέψει τη σημαία του Συλλόγου μας, την οποία της παραδώσαμε μετά από αίτημά της και αν δεν μπορεί να το πράξει να μας εξηγήσει γιατί. Αλλά, πώς μπορεί να εξηγηθεί κάτι τέτοιο, όταν η ΚΟΕ με τη «συγκατάθεσή» της, ως φαίνεται εκ του αποτελέσματος άφησε τους «κυρίους» ανενόχλητους να κάψουν τη σημαία του Παναθηναϊκού, «βεβηλώνοντας» την ιστορία του Συλλόγου μας.

Ας πάρει, επιτέλους, θέση η Κολυμβητική Ομοσπονδία που με αυτή της την απάθεια και την αδράνεια προάγει τη βία στο άθλημά μας σε καιρούς ιδιαίτερα επικίνδυνους. Σε περίπτωση που αδυνατεί να το πράξει, ας ζητήσει την «κηδεμονία» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Κύριοι, σας προειδοποιούμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ να παίζει με την ιστορία του Συλλόγου μας. Αν συνεχίσετε να μας αντιμετωπίζετε χωρίς τη δέουσα σοβαρότητα και το σεβασμό που αρμόζει στον Παναθηναϊκό Α.Ο τόσο εντός της πισίνας, όσο και έξω από αυτήν, θα ενεργήσουμε αναλόγως ώστε να προστατέψουμε το Σωματείο μας και τους αθλητές μας".
πηγη:exedrasports.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου