Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

[ΠΩΛΕΙΤΑΙ:Πρώτη κίνηση για την πώληση της Κ.Α.Ε Παναθηναϊκός]

Πρώτη κίνηση για την πώληση του Παναθηναϊκού

Επαφές του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στις ΗΠΑ για την ανεύρεση επενδυτή

«Πωλητήριο» στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών που φημίζεται για τις αγοραπωλησίες μεγάλων αθλητικών εταιρειών σε διάφορά σπορ, έβαλε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, κατ’ εντολήν του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παύλου, ο οποίος έχει εκφράσει επανειλημμένως την επιθυμία αποχώρησής του από τον εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη όπου είχε συζητήσεις με τον Σαλβατόρε Γκαλατιότο, πρόεδρο της εταιρείας «Galatioto Sports Partners», η οποία ειδικεύεται στις αγοραπωλησίες ομάδων και του ζήτησε να βρεθεί αξιόπιστος αγοραστής.

 Το τίμημα που θα λάβει η οικογένεια Γιαννακόπουλου (η πρόθεση του Θ. Γιαννακόπουλου είναι η παραμονή της οικογενείας στην ομάδα μπάσκετ), δεν είναι πρωτεύον κριτήριο, αλλά η κίνηση αυτή -εφόσον υπάρξει ανταπόκριση από αγοραστές- «ανοίγει» διάπλατα τον δρόμο, ώστε ο Παναθηναϊκός να απολέσει παντελώς την οικογενειακή μορφή διοίκησης που έχει τα τελευταία 30 χρόνια και να γίνει μέρος μιας πολυεθνικής εταιρείας ή να ανήκει στην ιδιοκτησία ξένων επενδυτών που ίσως και να είναι «αόρατοι» στην Ελλάδα.

Η μεσίτρια εταιρεία του γεννημένου στη Σικελία, Γκαλατιότο, έχει μεσολαβήσει στην ολοκλήρωση εντυπωσιακών συμφωνιών στον αμερικανικό αθλητισμό, με ομάδες του ράγκμπι, του μπέιζμπολ και του μπάσκετ (Φοίνιξ Σανς και Σάρλοτ Μπόμπκατς). Στην Ευρώπη, έχει εμπλακεί στην πώληση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους αδελφούς Γκλέιζερ.
Οι επαφές του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τη συγκεκριμένη εταιρεία επιβεβαιώνονται επίσημα τόσο από την ΚΑΕ, όσο και από τον Σαλβατόρε Γκαλατιότο ο οποίος όμως υποστήριξε πως η επαφή ήταν τηλεφωνική.

 Το δυνατά «χαρτιά» της διαπραγμάτευσης είναι οι επιτυχίες του «τριφυλλιού» σε Ελλάδα και Ευρώπη, την τελευταία 15ετία, αλλά κυρίως το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα χρέος. Βέβαια, η ελληνική αγορά του μπάσκετ και κατ’ επέκταση η ευρωπαϊκή, δεν αποτελούν τις πιο δελεαστικές για επενδύσεις, αφού οι ομάδες που πρωταγωνιστούν, εμφανίζουν περισσότερες ζημίες, παρά κέρδη.

Το σενάριο που κυκλοφόρησε περί ενδιαφέροντος για την ομάδα από Ελληνα μεγαλοεφοπλιστή δεν προκύπτει από... πουθενά.

Βεβαίως, το «πωλητήριο» που μπήκε στη Νέα Υόρκη, έχει και έντονο επικοινωνιακό χαρακτήρα, ανεξαρτήτως της έκβασης και της κατάληξης που θα υπάρξουν. Οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι δεν περιμένουν ότι θα υπάρξουν φυσικά πρόσωπα -όπως οι ίδιοι- που θα θελήσουν να παίξουν τον ρόλο του «μεσσία» για να αναλάβουν την ομάδα μπάσκετ και παράλληλα αρχίζουν τον σχεδιασμό της νέας περιόδου.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όπως τόνισε σε συνέντευξή του σε ΜΜΕ της Σερβίας, περιμένει να του γνωστοποιηθεί το μπάτζετ και τόνισε ότι ενδιαφέρεται για τον Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς, οι Τέπιτς και Μάριτς θα παραμείνουν και επιθυμεί την ανανέωση των συμβολαίων των Φώτση, Περπέρογλου και Τσαρτσαρή.

- Το υπόμνημα μέσω του οποίου ζητεί να μειωθεί από τις τέσσερις στις δύο αγωνιστικές η ποινή που του επιβλήθηκε, κατέθεσε χθες στο ΑΣΕΑΔ η ΚΑΕ Παναθηναϊκός.
πηγη:
news.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου