Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

...οι πρόεδροι της ΚΑΕ δεν «αγόρασαν» αλλά «ανέλαβαν»...


«Ανέλαβαν», δεν «αγόρασαν»

«Δεν επιτρέπεται διεθνής πώληση της ΚΑΕ» 

λένε οι παλαίμαχοι του ΠΑΟ.  • 6
Την αντίδραση του Συνδέσμου Παλαιμάχων Αθλητών Παναθηναϊκού έφερε η προσπάθεια των αδελφών Γιαννακόπουλων να πουλήσουν τον Παναθηναϊκό σε επιχειρηματία εκτός Ελλάδος. Ο Σύλλογος με ανακοίνωσή του τονίζει επίσης ότι οι πρόεδροι της ΚΑΕ δεν «αγόρασαν» αλλά «ανέλαβαν» την ομάδα και δεν επιτρέπεται διεθνής πώληση του συλλόγου.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Όταν ανέλαβαν οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και μέσω αυτού το μπάσκετ του Συλλόγου, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τι ακριβώς θα γινόταν. Η Ομάδα Μπάσκετ του Παναθηναϊκού ήταν ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ στο Άθλημα, σχεδόν μόνιμη Πρωταθλήτρια στον ελληνικό χώρο και με διεθνείς διακρίσεις. Από τότε που ανέλαβαν το τμήμα μπάσκετ στις επαγγελματικές κατηγορίες οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ μας έγινε μία από τις ισχυρότερες ομάδες της Ευρώπης όπως αποδεικνύει η κατάκτηση των έξι Πανευρωπαικών τίτλων. Την ίδια όμως περίοδο της εκπληκτικής ανόδου του Μπάσκετ, όλα τα άλλα Αθλητικά τμήματα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού άρχισαν να υποβαθμίζονται μέχρι διαλύσεως. Ο Παναθηναϊκός από «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΡ» άρχισε να μπαίνει στο περιθώριο.

Οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι ανέλαβαν δεν «αγόρασαν». Και ανέλαβαν γιατί είχαν την αγάπη και την διάθεση «να δαπανήσουν» χρόνο και χρήμα για να διακριθεί ο Παναθηναϊκός στο Μπάσκετ. Όμως το κύριο κριτήριο με βάση το οποίο «ανέλαβαν» τον Ερασιτέχνη, δεν ήταν τι ακριβώς θα έκαναν. Το βασικό και κύριο κριτήριο ήταν ότι και οι δύο μετείχαν πάντοτε σ’ αυτό που λέμε «οικογένεια του Παναθηναϊκού».

Επομένως αποτελεί πρόσθετη αιτία πίκρας και απογοήτευσης να ακούμε σήμερα τους δύο αδελφούς που τόσα προσέφεραν στον Παναθηναϊκό να λένε ότι «πουλάμε και στους Αμερικάνους» τον Παναθηναϊκό. Αν κουράστηκαν ή δαπάνησαν περισσότερα από ότι προγραμμάτιζαν το σεβόμαστε. Αλλά θα κινηθούν σωστά μόνο εάν παραδώσουν την ΚΑΕ Παναθηναϊκός σε άνθρωπο ή ανθρώπους που έχουν τα μέσα και την διάθεση να κάνουν ό,τι πρέπει για την Ομάδα,απαραίτητη και πάντως προϋπόθεση είναι ότι η ΚΑΕ θα παραμείνει στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

Διεθνής πώληση δεν νοείται και δεν επιτρέπεται. Είναι απορίας άξιο που αυτά τα απλά και κατανοητά δεν γίνονται αντιληπτά από όλους και μάλιστα από εκείνους που πρέπει .

Το ζήτημα της πώλησης – και μάλιστα κατ’ αυτόν τον τρόπο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός – δεν είναι μόνο του Παναθηναϊκού ζήτημα. Ο Παναθηναϊκός, όχι μόνο κατά τα τελευταία χρόνια, αλλά και τις περασμένες δεκαετίες , αποτελούσε τον ΒΑΣΙΚΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗ της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ, και από την άποψη αυτή ήταν ένας από τους καλύτερους κήρυκες της Αθλητικής Ιδέας στα ελληνόπουλα, σε πανελλήνια κλίμακα.

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε σωρεία άλλων επιχειρημάτων για να αποτρέψουμε το επιχειρούμενο ιστορικό λάθος κατά του Παναθηναϊκού και του Ελληνικού Αθλητισμού. Μένουμε μόνο σε μία παρατήρηση: Ο Σύλλογος των Παλαιμάχων Αθλητών και Αθλητριών όλων των αθλημάτων του Παναθηναϊκού, είναι δυστυχώς, αυτή την στιγμή η μόνη φωνή που εναντιώνεται επίσημα και δημόσια στην πιθανή διεθνή πώληση του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ μας. Και καλεί τους πάντες να αντιμετωπίσουν την περίπτωση με την σοβαρότητα που αυτή επιβάλλει».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου