Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011

Νίκος Ρισβάς, Στράτος Σωπήλης και ο Λεωνίδας Μαλακατές στην «Ερα σπορ»


SOS από τον ΕρασιτέχνηH κατάσταση που βρίσκεται ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, το τι θα πρέπει να συμβεί από εδώ και πέρα ώστε ο σύλλογος να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο και φυσικά για όλα τα υπόλοιπα προβλήματα μίλησαν:


 ο πρώην πρόεδρος Νίκος Ρισβάς, ο πρόεδρος του ΤΑΑ Στράτος Σωπήλης και ο Λεωνίδας Μαλακατές στην «Ερα σπορ». 


Ολα όσα… καίνε την «μάνα του λόχου» έπεσαν στο τραπέζι της συζήτησης, με αθλητές από τα τμήματα του Ερασιτέχνη να μιλάνε και εκείνοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Την αρχή έκανε ο πρώην πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Νίκος Ρισβάς, ο οποίος αναφέρθηκε στο χρέος που υπάρχει και ποια είναι τα οικονομικά δεδομένα: «Τα δοχεία είναι συγκοινωνούντα με ΠΑΕ και ΚΑΕ. Δεν χρειάζεται να τονίσω τη ζοφερότητα της κατάστασης. Αυτή τη στιγμή λειτουργούμε για να καλύπτουμε μόνο τις άμεσες ανάγκες αλλά και να επαγρυπνούμε για το γήπεδο αλλά δεν βρίσκεται λύση στο θέμα της διοίκησης. Δεν υπάρχει θέληση για συμμετοχή. Γιατί είναι πολλά τα λεφτά που χρειάζονται. 3.000.000 Ευρώ είναι το άνοιγμα. Με 1.500.000 Ευρώ αυτά διακανονίζονται. Κυρίως στο χώρο του βόλεϊ αντρών τα ποσά είναι εκτός πραγματικότητας. Είναι επί εποχής Σταθοκωστόπουλου τα ποσά αυτά στα συμβόλαια που ήταν υψηλά. Ο κ. Σταθοκωστόπουλος δεν άφησε ούτε ένα ευρώ χρέος στον Παναθηναϊκό χρέος». 
Στη συνέχεια ο λόγος πήγε στους μεγαλομετόχους της ΠΑΕ και τις κινήσεις που έχουν γίνει από την διοίκηση του Ερασιτέχνη προς εκείνους για την βοήθεια προς τον σύλλογο: «Οι θύρες εκκρούσθησαν και θα σας πω ποιοι άνοιξαν και ποιοι όχι τις πόρτες. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη είχε συμμετοχή επί Κίτσιου στον Ερασιτέχνη. Από εκεί και πέρα, προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή και δεν υπήρξε απάντηση. Δεν τους ενδιαφέρει ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός. Είναι απαξιωμένος ο Ερασιτέχνης ΠΑΟ. Προσπαθήσαμε να μιλήσουμε και με τη μεριά του κ. Βγενόπουλου. Είχαμε ελπίδες μετά τις δηλώσεις του την εποχή εκείνη αλλά καμιά ανταπόκριση και από εκεί. Δεν θέλησε ούτε η πλευρά Πατέρα.

Πάμε και στην οικογένεια Γιαννακόπουλου. Εγώ τι να πω ότι η οικογένεια αυτή δεν έχει στο μυαλό της τον Ερασιτέχνη; Τα πρώτα χρήματα που βρήκαμε ως διοίκηση ήταν του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Γιατί να μην λέγονται οι αλήθειες; Σαν πρόεδρος του ΠΑΟ βρήκα χρήματα από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ενώ και οι εταιρείες του αλλά και η εφημερίδα βοήθησαν τα μέγιστα για τη συναυλία. Τι να πω για τον Θανάση; Δεν έπαψε ποτέ να σκέφτεται τον Ερασιτέχνη. Πλήρωσε τη Μόλναρ φέτος, την καλύτερη ξένη παίκτρια».
Ο Νίκος Ρισβάς μιλώντας για τις προσφυγές των βολεϊμπολιστριων, τόνισε πως είναι ορατός ο κίνδυνος για πρωτοδικείο: «Yπάρχει κίνδυνος πρωτοδικείου και γιʼ αυτό απευθύνουμε έκκληση. Εμείς σε 4 μήνες βάλαμε 350.000 Ευρώ. Το κακό είναι ότι τα χρήματα αυτά έμπαιναν σε μια μεγάλη τρύπα και δεν έγινε κάποια επένδυση. Μόλις προχτές συζητούνταν προσφυγή 4-5 βολεϊμπολιστριών που ήθελαν να δεσμεύσουν τα χρήματα του Ερασιτέχνη. Αθλήτριες που χρυσώθηκαν από τον ΠΑΟ. Ευτυχώς αναβλήθηκε. Όλοι αποθαρρύνονται να βάλουν εξαιτίας των οφειλών».
Για τον πρώην πρόεδρο, η κατάσταση που επικρατεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα επηρεάζει συνολικά τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του: «Όταν ο κόσμος είναι τόσο μουδιασμένος από αυτά που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο είναι λογικό. Φέτος ήταν η χειρότερη χρονιά.. Διχόνοια στον ΠΑΟ και στους φιλάθλους. Είναι ντροπή. Ο άλλος λέει είμαι Ολυμπιακός και δεν τον ρωτάς τίποτε άλλο. Όταν μεταξύ μας τρωγόμαστε πώς να έρθει ο κόσμος; Όσο η κατάσταση δεν είναι καλή εκεί, τόσο θα υπάρχει αρρώστια στον Ερασιτέχνη. Θέλει να βλέπει ο κόσμος ονόματα, κατακτήσεις στη μπάλα για να έρχεται στον Ερασιτέχνη. Εγώ θα έλεγα σε αυτούς τους πολλούς επώνυμους ότι τα νούμερα δεν έχουν καμία σχέση με τον ποδόσφαιρο. Να πουν «πάμε να δώσουμε 50-100.000 Ευρώ», θα γίνουν σωτήρες».  
Όσον αφορά τα χρήματα που θα πρέπει να παίρνει ο Ερασιτέχνης από τα έσοδα των εισιτηρίων της ΠΑΕ, ο κύριος Ρισβάς τόνισε: «Ο Ερασιτέχνης πρέπει να παίρνει χρήματα από ΠΑΕ και ΚΑΕ. Η συνεννόηση γίνεται με τα λογιστήρια και οι εκκαθαρίσεις γίνονται από εκεί. Η ατυχία για φέτος ήταν η τιμωρία της ΠΑΕ (κεκλεισμένων των θυρών). Χάσαμε 350-450.000 Ευρω. έχω κι εγώ απόψεις πάνω στο θέμα αυτό και όταν θα προκύψει μια δυνατή διοίκηση στον ΠΑΟ και το εύχομαι θα μπορέσει να το ρυθμίσει αυτό».  
Παράλληλα, έγινε λόγος και για τους οργανωμένους και για το γεγονός πως σε λίγο καιρό θα μπορούν να «παίξουν» σημαντικό ρόλο στον Ερασιτέχνη: «Είχαμε στήριξη. Θα ήθελα περισσότερη στήριξη στη συναυλία και θα μπορούσαν να βοηθήσουν παραπάνω. Είχαμε κοινές απόψεις με τους οργανωμένους σε πολλά σημεία. Δεν ήρθε κόσμος εκεί που θα έπρεπε να έρθει. Το βόλεϊ γυναικών το στήριξαν. Το μπάσκετ γυναικών στηρίχτηκε και βεβαίως το πόλο. Στο θέμα των οργανωμένων πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερο και σε λίγο θα μπορούν να παίρνουν μέρος στις διοίκησεις. Εμείς δεν κλείσαμε πουθενά την πόρτα»
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ανδρικού τμήματος βόλεϊ, Στράτος Σωπήλης, είπε για τα μεγάλα συμβόλαια: «Ομολογουμένως τα συμβόλαια που υπήρχαν ήταν μεγάλα. Στο βωμό του πρωταθλητισμού όλα αυτά βέβαια. Θέλω να ευχαριστήσω του αθλητές μου που έχουν δείξει σύμπνοια και εγκράτεια. Υπάρχει ηθική δέσμευση. Θα βοηθηθεί η κατάσταση, να γίνει διακανονισμός και να ξεκινήσουμε από την αρχή»
Το μέλος του Ερασιτέχνη, Λεωνίδας Μαλακατές στάθηκε στην Γενική Συνέλευση και την μικρή προσέλευση των μελών:  «Απογοήτευση στη Γενικη Συνέλευση. Από 1000 μέλη, 49 ήρθαν. Επιεικώς απαράδεκτο. Είδα πρόσωπα με παγωμάρα, ατονία. Όσο θυμάμαι τον ΠΑΟ πάντα είχε οικονομικό πρόβλημα είχε πλάτες του Γιαννακόπουλου που στήριξαν τον Ερασιτέχνη. Ο ΠΑΟ είναι σύλλογος μεγάλος όχι μόνο για τα πρωταθλήματα αλλά και για τον κόσμο του. Αυτό το πλήθος κόσμου δεν ανταποκρίνεται στον Ερασιτέχνη. Προτείνω μάλιστα να κληθούν οι σύνδεσμοι να βρεθεί κοινό τοπίο για  να συνεργαστούν. Να μας πούνε και αυτοί τις ιδέες τους. 
Η λύση είναι ο κόσμος!

Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο Χρόνης Ακριτίδης με τηλεφωνική παρέμβαση τόνισε πως η μόνη λύση που υπάρχει είναι ο κόσμος του Παναθηναϊκού: «Εγώ να σας συγχαρώ για την ιδέα της εκπομπής. Τα σχήματα των 10 ισχυρών τελειώσανε πλέον. Μόνο ο κόσμος. Έχουμε δουλέψει λίγο ένα σχέδιο στήριξης του Ερασιτέχνη να πάψει να είναι ο μεγάλο και των επιφανών και να γίνει ο ΠΑΟ ο Σύλλογος του κόσμου. Να αλλάξει η μορφή του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Τα συμβόλαια πρέπει να γίνουν πραγματικά. Όλοι μαζί να βοηθήσουμε στις 20 του μηνός. Ο κύριος Μακρόπουλος μια ενωτική πανστρατιά. Όλοι μαζί να βρούμε μια λύση να δρομολογήσουμε τον ΠΑΟ να βγει από την κρίση».
Παράλληλα, στην εκπομπή μίλησαν και αθλητές των Ερασιτεχνικών τμημάτων όπως η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου (στίβος), ο Γιώργος Αφρουδάκης (πόλο) και ο Σωτήρης Πανταλέων (βόλεϊ). Και οι τρεις αναφέρθηκαν σε όλα τα προβλήματα που περνάνε οι ίδιοι και οι συναθλητές του.
Είμαστε μόνοι μας...

Πρώτη μίλησε η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου για την τραγική κατάσταση στον στίβο και τις προσπάθειες που έχει κάνει μόνη της για να καταφέρει να είναι πρωταθλήτρια: «Θέλω πολύ να αλλάξουνε τα πράγματα. Ακόμα κι αν δεν πέτυχε η συναυλία, ο καλύτερος πρόεδρο που είχε περάσει ποτέ θεωρώ ότι ήταν ο κ. Ρισβάς. Μακάρι να μείνει να προσπαθήσει κι άλλο. Είμαι αισιόδοξη. Εγώ είμαι τυχερή στην ατυχία μου έχω δυο ανθρώπου δίπλα μου που με βοηθούν. Υπάρχουν αθλητές έτοιμοι να σταματήσουνε. Αν σου πω τα ποσά είναι για τίποτα ίσα ίσα τα οδοιπορικά της. Το Δεκέμβριο πήρα τον τελευταίο μισθό. Με λίγα λεφτά μπορείς να κάνεις φανταστική ομάδα και να πρωταγωνιστείς. Ο μόνος χορηγός είναι ο μπαμπάς μου».
Υπάρχει βιοποριστικό πρόβλημα

Ο φουνταριστός της ομάδας πόλο, Γιώργος Αφρουδάκης, ανέλυσε τα όσα πέρασε φέτος η ομάδα και παρά τα προβλήματα κατάφερε μετά από πολλά χρόνια να πάρει την τρίτη θέση και να αγωνιστεί τη νέα χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα φέτος ήταν απρόσμενη για όλους μας η 3η θέση αφού δεν έχει τέτοια ιστορία το πόλο του Συλλόγου. Έζησα πρωτόγνωρα κυρίως στο οργανωτικό κομμάτι. Δεν είχαμε κολυμβητήριο, δεν είχαμε να προπονηθούμε. Δεν μιλάω για εξοπλισμό που δεν είχαμε. Δεν είχαμε σκουφάκια. Κάναμε τακτική και δεν ξεχωρίζαμε μεταξύ μας. Πορεύτηκε όλη τη σεζόν με έναν προπονητή που ασχολούταν με όλα. Είχαμε μόνο τον Πλυτά κοντά μας και τον χάσαμε και αυτόν,. Δεν μας στήριξε αφού είχε πρόβλημα. Στην Κάλυμνο δεν είχαμε κανέναν μαζί μας. Στο οικονομικό κομμάτι τα περισσότερα παιδιά αντιμετωπίζανε βιοποριστικό πρόβλημα. Είχαμε πρόβλημα με τις προπονησείς και δεν μαζευόμασταν πάνω από 6-7 αφού δεν μπορούσαν να πάρουν άδεια από τις υπηρεσίες τους. Διπλές προπονήσεις έκαναν μόνο 3-4 αθλητές. Σαν μπάτζετ στην Α1 είμαστε κάτω από τη μέση. Εγώ ήμουν εκτός μπάτζετ Ερασιτέχνη. Αυτό το τμήμα έχει περάσει πάρα πολλά. Τρίτη θέση είναι ιστορική για ΠΑΟ και έχει βγει το ανέκδοτο 3η θέση σε 35 χρόνια».
Χρέη με... ονοματεπώνυμο!
Ο Σωτήρης Πανταλέων, που βρίσκεται τόσα χρόνια στο Τριφύλλι αναφέρθηκε στο διαχειριστικό κομμάτι των εσόδων στον Εράσιτεχνη, το οποίο πρέπει να λυθεί άμεσα: «Οπαδός του Παναθηναϊκού είμαι κι εγώ. Ειπώθηκαν πάρα πολλά πράγματα που αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει η κατάσταση και οι διοικήσεις να διαχειρίζονται τα έσοδα του ΠΑΟ. Τα χρέη προέρχονται από το βόλεϊ. Βέβαια μιλάμε για ένα άθλημα σε μια χώρα που ζούσε με δανεικά. Επαναλαμβάνω ότι τα χρέη έχουν ονοματεπώνυμο. Αυτών που δημιουργούσαν τα χρόνια. Είδα το παράδειγμα της ΑΕΚ, μηδενίστηκαν και έχει περισσότερα από ότι είχε πριν. Καινούργια γενιά παραγόντων που θα αναλάβουν τον Ερασιτέχνη. Έχει κλείσει ο κύκλος κάποιων παιδιών. Δεν υπάρχουν υποδομές. Κάποια στιγμή κάτι θα γίνει για τον ΠΑΟ και θα βρει το δρόμο που του αξίζει»
πηγη:leoforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου