Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Α.Ο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Α.Ο Δευτέρα 06 Ιουνίου, 2011α-α+
Τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. του Παναθηναϊκού Α.Ο. , αμέσως μόλις πληροφορήθηκαν το περιεχόμενο της φερόμενης ως τελικής διάταξης  του άρθρου 23 με τίτλο «Πρόγραμμα διπλής ανάπλασης των περιοχών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού του Δήμου Αθηναίων» του σχεδίου νόμου «Θαλάσσια στρατηγική για την προστασία και διαχείριση του θαλάσσιου περιβάλλοντος-Εναρμόνιση με την οδηγία 2008/56/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 17ης Ιουνίου 2008 και άλλες διατάξεις» , καθώς και το γεγονός ότι επίκειται η ψήφισή του από τη Βουλή των Ελλήνων, συνεδρίασαν εκτάκτως σήμερα , Παρασκευή 3.6.2011 , και αποφάσισαν ομόφωνα τα ακόλουθα : 

1.Εκφράζουν την αγανάκτηση του Παναθηναϊκού Κόσμου , αλλά και την αντίθεση του στην εκδηλούμενη προσπάθεια να κατεδαφιστεί το γήπεδο της Λεωφόρου πριν καν εκδοθεί η άδεια λειτουργίας των Αθλητικών Εγκαταστάσεων στο Βοτανικό. 

     Ειδικότερα προτείνονται, απαραδέκτως, από την Πολιτεία  τα ακόλουθα:

«Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση της άδειας λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, πλην του γηπέδου ποδοσφαίρου, στην Περιοχή Ανάπλασης ΙΙ είναι η ολοκλήρωση της κατεδάφισης των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων στην Περιοχή Ανάπλασης.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση της άδειας οικοδομής του όμορου στο γήπεδο ποδοσφαίρου εμπορικού κτιρίου στην Περιοχή  Ανάπλασης ΙΙ αποτελεί η έκδοση άδειας κατεδάφισης των υφισταμένων αθλητικών εγκαταστάσεων στην Περιοχή Ανάπλασης Ι. Η έκδοση της άδειας λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων πλην του γηπέδου ποδοσφαίρου, στην Περιοχή Ανάπλασης ΙΙ, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση της άδειας λειτουργίας των κτιρίων και εγκαταστάσεων στην Περιοχή Ανάπλασης ΙΙ, Τομέας Β του Προγράμματος Ανάπλασης».

2. Ο ΠΑΟ προτείνει την αντικατάσταση ή συμπλήρωση των σχετικών διατάξεων του συγκεκριμένου άρθρου ως εξής, όπως άλλωστε έχει ήδη συμφωνηθεί μεταξύ όλων των εμπλεκομένων: 
  
     α. Η έκδοση της άδειας κατεδάφισης των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Ανάπλασης Ι θα γίνει, αποκλειστικά και μόνον μετά την ολοκλήρωση του συνόλου των έργων των αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Ανάπλασης ΙΙ και την υπογραφή σχετικού πρωτοκόλλου καλής εκτέλεσης των εν λόγω έργων και παράδοσης – παραλαβής μεταξύ του Σωματείου με την επωνυμία «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.» και του Δήμου Αθηναίων.
     β. Παραχώρηση 130 υπογείων θέσεων στάθμευσης για τις ανάγκες του Παναθηναϊκού Α.Ο. 
     γ. Μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση: 47.000τμ εκ των οποίων κατ΄ελάχιστον, 7.500τμ για τις εγκαταστάσεις του    Παναθηναϊκού Α.Ο.
     δ. Μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη: 30% εκ  των οποίων, κατ΄ ελάχιστον 3.750τμ για τις εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού Α.Ο.
      ε. Οι συμφωνίες μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και του Παναθηναϊκού Α.Ο που προβλέπονται από την σύμβαση των δύο μερών εξακολουθούν να ισχύουν εφόσον δεν έχουν καταργηθεί από το παρόν  νομοσχέδιο.

3.Αποφασίζουν να αποστείλουν κατεπειγόντως την απόφασή τους αυτή , με την οποία εκφράζεται η κάθετη διαφωνία του Συλλόγου σχετικά με την προτεινόμενη τροπολογία , καθώς και τις προτάσεις του για την αντικατάσταση του κανονιστικού περιεχομένου των σχετικών διατάξεων,προς: 

α. Την Υπουργό  ΥΠΕΚΑ κ. Κ. Μπιρμπίλη και τον Αναπληρωτή Υπουργό ΥΠΕΚΑ κ. Ν. Σηφουνάκη , με πρωτοβουλία των οποίων κατατέθηκε η σχετική τροπολογία στη Βουλή . 
β. τους Προέδρους και τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή των Ελλήνων κ.κ. Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά, Α. Παπαρήγα, Γ. Καρατζαφέρη, Α. Τσίπρα, Π. Ευθυμίου, Κ. Μαρκόπουλο, Θ. Παφίλη, Α. Ροντούλη, Θ. Δρίτσα.
γ. τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη.
δ. τον Πρόεδρο της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός κ Π. Γιαννακόπουλο
ε. τον Α΄ Αντιπρόεδρο και προεδρεύοντα του Δ.Σ. της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός κ. Δ. Γόντικα. 
στ. τον Πρόεδρο της ΓΗΠΕΛ  κ. Β. Σαμαρά.
ζ. τον Τύπο.

 4.  Τέλος, ο Π.Α.Ο ζητά απ΄ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να σεβαστούν τον Ιστορικό Σύλλογο και να τον αφήσουν έξω από οποιαδήποτε κερδοσκοπικά παιχνίδια, επίπλαστες συμμαχίες και αδιέξοδους καιροσκοπισμούς.
Καλεί δε τον Κόσμο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα μέχρι την ψήφιση του σχεδίου Νόμου, η οποία προβλέπεται για το χρονικό διάστημα από 7 Ιουνίου έως 9 Ιουνίου 2011. 

Για τον Παναθηναϊκό Α.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου