Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

«Δίπλα σε όλους τους αθλητές»Με 5 εκ. ευρώ θα ενισχύσει η ΟΠΑΠ ΑΕ την ολυμπιακή προετοιμασία των Ελλήνων αθλητών ενόψει της διοργάνωσης του Λονδίνου.


«Χρυσή» συμφωνία ΟΠΑΠ-ΕΟΕ
Με 5 εκ. ευρώ θα ενισχύσει η ΟΠΑΠ ΑΕ την ολυμπιακή προετοιμασία των Ελλήνων αθλητών ενόψει της διοργάνωσης του Λονδίνου.
Η συμφωνία ανάμεσα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την ΟΠΑΠ Α.Ε. ανακοινώθηκε σήμερα (5/7) σε συνέντευξη Τύπου, με την οποία ο ΟΠΑΠ ορίζεται ως Μέγας Χρυσός Χορηγός της Προολυμπιακής ομάδας των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.
Η συμφωνία περιλαμβάνει την ενίσχυση των Ελλήνων αθλητών με πέντε εκατομμύρια ευρώ για την ολυμπιακή προετοιμασία, ποσό το οποίο θα χωριστεί εξίσου για το 2011 και το 2012.
Τη σχετική συμφωνία υπέγραψαν ο Πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ, Γιάννης Σπανουδάκης στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Τα χρήματα θα δοθούν αποκλειστικά στους αθλητές και τις αθλήτριες, που υπάγονται στην Προολυμπιακή ομάδα, βάσει των κριτηρίων που έχει θεσπίσει η ΕΟΕ.
 Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας της ΕΟΕ, Ιωάννης Βασιλειάδης, μέλη της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής,  ο Γ.Γ.Α Παναγιώτης Μπιτσαξή,ςο χρυσός Ολυμπιονίκης της γυμναστικής Δημοσθένης Ταμπάκος και πολλά άτομα της αθλητικής οικογένειας.
«Πιστεύουμε στο ευ αγωνίζεσθαι και όχι στα στημένα παιχνίδια»
Τη σημασία της στήριξης του ΟΠΑΠ επισήμανε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ: «Θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για να ξαναγίνουν τα Ολυμπιακά ιδεώδη κτήμα του κάθε Έλληνα. Πιστεύουμε στο ευ αγωνίζεσθαι και όχι στα στημένα παιχνίδια. Πιστεύουμε στα καθαρά μετάλλια και όχι στο ντόπιγκ και τη φαρμακοδιέγερση. Πιστεύουμε στην ευγενή άμιλλα και στο χειροκρότημα του καλύτερου και όχι στη βία και τις βωμολοχίες. Πιστεύουμε στην παιδεία των αθλητών, των προπονητών και ιδιαίτερα των παραγόντων και όχι στην αλητεία και τη διαφθορά. Μόνο έτσι θα υπάρχει ένα καλύτερο αύριο για τον ελληνικό αθλητισμό.
Γνωρίζετε όλοι πολύ καλά ότι το 2010 η Πολιτεία σταμάτησε να μας δίνει χρήματα για την Ολυμπιακή προετοιμασία. Η οικονομική κρίση άφησε ανεξίτηλα το σημάδι της και στον αθλητισμό, που έμαθε ξαφνικά στη μέση της προολυμπιακής προετοιμασίας ότι διακόπτεται κάθε είδους ενίσχυση και υποστήριξη, αφήνοντας μετέωρους τους καλύτερους Έλληνες αθλητές δύο χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες!
Έτσι, επικεντρώσαμε τις δυνάμεις μας στην αναζήτηση χορηγών από τον ιδιωτικό αλλά και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με την ρητή και κατηγορηματική δέσμευση ότι όλα τα χρήματα θα δοθούν αποκλειστικά για την προετοιμασία των αθλητών. Απευθυνθήκαμε σε ξένες εταιρείες και εξασφαλίσαμε χορηγίες. Φτάσαμε μέχρι τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, όπου εξασφαλίσαμε υποτροφίες για τους αθλητές μας.
Ακόμα, για τη στήριξη των υπολοίπων δράσεων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, δηλαδή το άνοιγμα του Παναθηναϊκού Σταδίου, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, τη Λαμπαδηδρομία των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, την Αφή της Φλόγας, τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας, εξασφαλίσαμε σημαντικές χορηγίες, ΟΛΕΣ από τον ιδιωτικό τομέα. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα Έλληνες επιχειρηματίες και πατριώτες που στηρίζουν υγιείς προσπάθειες, στις δύσκολες αυτές στιγμές που η πολιτεία δεν μπορεί» είπε ο Σπύρος Καπράλος.
«Δίπλα σε όλους τους αθλητές»
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ Γιώργος Σπανουδάκης επισήμανε: «Είναι μια χορηγία προς τον υψηλό ελληνικό αθλητισμό, προς την Προολυμπιακή Ομάδα που θα μας εκπροσωπήσει στο Λονδίνο, το 2012. Ακόμα και εάν αμφέβαλαν κάποιοι για την βοήθεια της ΟΠΑΠ προς όλο τον ελληνικό αθλητισμό, εμείς αποδείξαμε σήμερα ότι την πραγματοποιούμε. Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της  ΟΠΑΠ να στηρίξει όλους τους αθλητές και όλα τα αθλήματα.
Θα στηρίξουμε ολόκληρη την προετοιμασία τους, που απαιτεί χρόνο και θυσίες, με αυτά τα πέντε εκατομμύρια ευρώ και νομίζω ότι στους εξαιρετικά δύσκολους καιρούς που ζούμε η χορηγία της ΟΠΑΠ ΑΕ, αποκτά μεγάλη αξία. Θα είμαστε δίπλα στους αθλητές, δίπλα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στα βήματα που θα κάνουν μέχρι τους Αγώνες και ελπίζουμε η βοήθεια να μετουσιωθεί σε διακρίσεις στους Ολυμπιακούς του 2012».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου