Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΗΝ''ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΙΔΕΑ''

Οι κόντρες στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό είναι το χειρότερο «σενάριο» που θα μπορούσε να προκύψει αυτή την εποχή που στον σύλλογο ψάχνουν κάποιον να αναλάβει τα «ηνία» και τον προεδρικό θώκο και να οδηγήσει τη «Μάνα του Λόχου» σε καλύτερες ημέρες στο μέλλον. Έτσι, μετά την επίθεση κάποιων μελών του Ερασιτέχνη προς την πρώην διοίκηση, ο πρώην πρόεδρος, Νίκος Ρισβάς και κάποιοι συνεργάτες του απάντησαν τη Δευτέρα με ανακοίνωση, τονίζοντας πως η «Παναθηναϊκή Ιδέα» ακολουθεί μια πολιτική μηδενισμού της προσφοράς των πρώην παραγόντων και πως πάντα υπάρχει αρνητική κριτική τα τελευταία χρόνια. 
Αναλυτικά, η ανακοίνωση: 

«Τα τελευταία χρόνια η "ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΙΔΕΑ" (ήτοι, Τζίμας, Μαρσέλλος, Χρυσοστόμου, Παναγιωτόπουλος, Δημητράς κ.ά.) ακολούθησε μία πολιτική μηδενισμού και πλήρους απαξίωσης των έργων, των πράξεων και της οποιασδήποτε προσφοράς όλων των προηγούμενων διοικήσεων του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΑΟ. Η πολιτική αυτή δεν σεβάστηκε καταξιωμένες, στη συνείδηση των μελών και των φίλων του συλλόγου, διοικήσεις και οικογένειες, των οποίων η προσφορά υπήρξε ανιδιοτελής και αναμφισβήτητη, παρά τα όποια λάθη μπορεί να έγιναν.

Συγκεκριμένα, για την "ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΙΔΕΑ" η οικογένεια ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ αποτέλεσε είτε με άμεσες, είτε με έμμεσες αναφορές, μόνιμο και βασικό στόχο, παρά το γεγονός ότι διάφορα μέλη της κίνησης αυτής συμμετείχαν, έως και πρόσφατα, σε διοικήσεις του Ερασιτέχνη (λ.χ. Τζήμας, στις διοικήσεις Κίτσιου έως Δεκέμβριο του 2010).

Η κριτική που ασκήθηκε από την "ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΙΔΕΑ" όλα αυτά τα χρόνια, παρά τη συμμετοχή μελών της σε διοικήσεις, υπήρξε πάντα αρνητική και καυστική, με προτάσεις, μάλιστα, οι οποίες, τις περισσότερες φορές, ήταν πρακτικά ανέφικτες. Η ίδιου τύπου κριτική ασκήθηκε ποικιλοτρόπως και στην απερχόμενη διοίκηση, με δημοσιεύματα σε εφημερίδες, αναρτήσεις σε ιστοσελίδες, προφορικές τοποθετήσεις σε Γ.Σ. κλπ., παράλληλα, δε και με καταγγελίες, ότι τάχα η διοίκησή μας χρησιμοποιεί τη λύση του Πρωτοδικείου ως "τέχνασμα, ώστε να επανεκλεγεί με διορισμό της από το Δικαστήριο".

Τέλος, χύθηκαν άφθονα δάκρυα από μέλη της "ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΙΔΕΑΣ" για τις αδυναμίες, λέει, πληρωμής λ.χ. του αθλητή ΠΑΝΤΑΛΕΩΝ!

Κύριοι της "ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΙΔΕΑΣ", σας οφείλουμε μία απάντηση και τούτο, διότι η απόφασή μας να σιωπούμε και να μην ασχολούμεθα με μικρότητες, μάλλον φαίνεται να παρεξηγήθηκε και να εκλήφθηκε ως αδυναμία μας!

1) Αν και είναι καταφανές ότι … εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια, βεβαιωθείτε -και ηρεμήστε κύριοι- ότι η διοίκησή μας δεν απεργάζεται την δια … τεχνασμάτων επανεκλογή της. Τέτοιου είδους τεχνάσματα τα αφήνουμε για άλλους!

2) Αν καλώς ενθυμούμεθα, στην τελευταία (28-6-2010), υπό τον κ. Αχιλλέα Μακρόπουλο, σύσκεψη στα γραφεία του Ερασιτέχνη για τη σωτηρία του συλλόγου, στην οποία κληθήκατε και παρευρεθήκατε (Τζήμας, Μαρσέλλος, Χρυσοστόμου), δεν διαπιστώσαμε ότι προσφερθήκατε στην καταβολή ούτε ενός ευρώ, έστω και συμβολικά, όταν κληθήκατε προς τούτο από τον προεδρεύοντα! Βεβαίως, "απολαύσαμε", για μία ακόμη φορά, τις γνωστές επαναλήψεις σας, στις οποίες αρέσκεστε να εξαντλείστε, ισχυριζόμενοι λ.χ. ότι το πρόβλημα του Ερασιτέχνη δεν είναι, άκουσον άκουσον, οικονομικό αλλά … διοικητικό!

3) Αφού πιστεύετε ότι υπάρχουν -και διαθέτετε- μαγικές λύσεις, ερωτάστε κύριοι: Γιατί, άραγε, δεν καταθέσατε ψηφοδέλτιο είτε αμιγώς δικό σας, είτε με όποιους άλλους φιλόδοξους κυρίους, στις πρόσφατες Γενικές Συνελεύσεις του συλλόγου;

4) Τέλος, κύριοι, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, καλείστε να επιστρατεύσετε τις δυνάμεις σας για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού μας: Καταθέστε τώρα ψηφοδέλτιο στο Πρωτοδικείο, ώστε να υλοποιήσετε -έστω και ως διορισμένη διοίκηση- όλα αυτά τα οποία πρεσβεύετε τα τελευταία χρόνια, αντιπολιτευόμενοι και πάντα δημοσιολογούντες εκ του ασφαλούς!

Τέρμα, λοιπόν, κύριοι στην ανέξοδη και αδιέξοδη κριτική σας! Τολμήστε, έστω και τώρα και να είστε βέβαιοι ότι θα μας βρείτε αρωγούς, ουσιωδώς και όχι στα … λόγια, σε όποια σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια της διοικήσεώς σας.

Υ.Γ. Ας τελειώνουμε πια μ’ αυτού του είδους τις … επικοινωνίες (δημοσιεύματα, sites, κλπ.)! Ότι έχετε να μας πείτε, παρακαλούμε του λοιπού κατ’ ιδίαν! Στο κάτω κάτω, μέλη του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ είμαστε όλοι, όχι εχθροί ή αντίπαλοι!

ΝΙΚΟΣ ΡΙΣΒΑΣ
ΜΑΝΟΣ ΚΡΕΖΙΑΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΕΑΝΔΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ»

1 σχόλια:


panos pomonis είπε...
δυστυχώς αγαπητοί φίλοι όλοι όσοι έχετε εμπλακεί σε αυτή την ιστορία είστε κατώτεροι των περιστάσεων , φέρατε τον ερασιτεχνη σε ένα πραγματικό αδιέξοδο και αυτό γιατί οι ανίκανοι είστε πολύ περισσότεροι από τους ικανούς , οι αποτυχημένοι πολύ περισσότεροι από τους επιτυχημένους γι" αυτό το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε το γρηγορότερο όλοι στα σπίτια σας , και οι μεν και οι δε , και να αφήσετε τους λίγους αλλά ικανούς ( δεν μπορεί να μην υπάρχουν ) και των δυο πλευρών να κάνουν τη δουλειά τους , η προηγούμενη Διοίκηση δεν ήταν σε θέση να οργάνωση μια συναυλία μη γνωρίζοντας απλή αριθμητική του δημοτικού ,και απορώ τι θέλει ένας πρόεδρος που απέτυχε και προς τιμή του το αναγνώρισε παραιτούμενος να είναι πάλι μελος υποψηφίων Διοικήσεων , απο την άλλη πλευρά διαβάζω ονόματα και με πιάνει .....ΠΑΝΙΚΟΣ γι'αυτο λοιπόν αφήστε τις ανακοινώσεις ένθεν και ένθεν , και ο Παναθηναικος ησυχος πλεον θα βρει το δρόμο του και χωρίς εσάς και τους αυτόκλητούς σωτήρες του

1 σχόλιο:

  1. δυστυχώς αγαπητοί φίλοι όλοι όσοι έχετε εμπλακεί σε αυτή την ιστορία είστε κατώτεροι των περιστάσεων , φέρατε τον ερασιτεχνη σε ένα πραγματικό αδιέξοδο και αυτό γιατί οι ανίκανοι είστε πολύ περισσότεροι από τους ικανούς , οι αποτυχημένοι πολύ περισσότεροι από τους επιτυχημένους γι" αυτό το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε το γρηγορότερο όλοι στα σπίτια σας , και οι μεν και οι δε , και να αφήσετε τους λίγους αλλά ικανούς ( δεν μπορεί να μην υπάρχουν ) και των δυο πλευρών να κάνουν τη δουλειά τους , η προηγούμενη Διοίκηση δεν ήταν σε θέση να οργάνωση μια συναυλία μη γνωρίζοντας απλή αριθμητική του δημοτικού ,και απορώ τι θέλει ένας πρόεδρος που απέτυχε και προς τιμή του το αναγνώρισε παραιτούμενος να είναι πάλι μελος υποψηφίων Διοικήσεων , απο την άλλη πλευρά διαβάζω ονόματα και με πιάνει .....ΠΑΝΙΚΟΣ γι'αυτο λοιπόν αφήστε τις ανακοινώσεις ένθεν και ένθεν , και ο Παναθηναικος ησυχος πλεον θα βρει το δρόμο του και χωρίς εσάς και τους αυτόκλητούς σωτήρες του

    ΑπάντησηΔιαγραφή