Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ..


ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ
ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

                                               
 Ένα σημείωμα του Γιώργου Λιβέρη


          Όταν το 1997 ο τότε Γενικός Αρχηγός του Παναθηναϊκού Γιάννης Μαλακατές αναζητούσε κάποιον να επιμεληθεί της Ιστορίας του ΠΑΟ, για τα πρώτα 90 χρόνια του Συλλόγου, προθυμοποιήθηκε να το πράξει ο αείμνηστος Πάνος Φιαμέγκος. Στην προσπάθειά του στηρίχθηκε ιδιαίτερα στο Ν. Πετρόπουλο από το Άργος, τον οποίο πρόσφατα είχε γνωρίσει. Πιστεύω ότι η γνωριμία είχε γίνει σ’ ένα ταξίδι που είχαμε κάνει στο Άργος, λίγο καιρό πριν με την ΠΕΦΑ και αδιόρατα νομίζω ότι θυμάμαι τη μορφή του Ν. Πετρόπουλου, ο οποίος είχε έρθει να μας συναντήσει.
Τολμώ να πω ότι τα στοιχεία τα οποία είχε τότε παραδώσει ο Ν. Πετρόπουλος στον Πάνο Φιαμέγκο ήταν από εντυπωσιακά μέχρι εκπληκτικά. Π.χ βρήκα αγώνες στη Σκοποβολή, όπου είχα κερδίσει και τους είχα εντελώς λησμονήσει. Από τότε κάθε επαφή με τον Ν. Πετρόπουλο, πολύ κακώς, χάθηκε εντελώς.
Σήμερα μια καινούργια φουρνιά νέων αναζητητών της ιστορίας του ΠΑΟ έρχεται στο προσκήνιο και μαζί με τις έρευνές τους για άγνωστες επιτυχίες και πρωτοποριακές ενέργειες του Παναθηναϊκού, αναζητούν και τον Ν. Πετρόπουλο. Είναι αυτά τα νέα παιδιά, με πάθος για το Σύλλογο, που οι χουλιγκάνοι και η κακή ποιότητα του ποδοσφαίρου τους έδιωξαν από τις κερκίδες και οι οποίοι μέσα από ιστορικά ντοκουμέντα ψάχνουν να ικανοποιήσουν τις πνευματικές τους ανησυχίες. Ανησυχίες που ίσως λοξοδρομούν την αγάπη τους για τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν μπορούν να καλυφθούν σήμερα, ούτε από το ποδόσφαιρο, τον φυματικό στίβο του Συλλόγου, ή τα άλλα Σπορ. Ίσως αύριο το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το Μπάσκετ.
Στη σημερινή καταπιεστική κοινωνία το θαυμάσιο χόμπι του αθλητισμού, ελάχιστο παρήγορο στοιχείο, αναζητά διεξόδους σε καθαρές πνευματικές διεργασίες από τους ανθρώπους ποιότητας. Όπως ακριβώς άλλοι άξεστοι μπορούν να εκτονώνουν πεζοδρομιακά τις απογοητεύσεις τους.
Λοιπόν αναζητούμε και εμείς μαζί τους το Ν. Πετρόπουλο. Το Άργος ούτε μακριά είναι ούτε τρομερά πολυάνθρωπο. Έχει ποιότητα και εκλεκτούς φιλάθλους. Όπως τα νεαρά παιδιά αναζητούν στοιχεία από τα αρχεία των Ομοσπονδιών και από τα «σώματα» των παλαιών εφημερίδων, που δεν εκδίδονται πλέον αλλά βρίσκονται ζωντανά – νεκρά στις ελάχιστες βιβλιοθήκες της χώρας μας, έτσι αναζητούμε και τον άριστο Αργείο μελετητή Ν. Πετρόπουλο, για να ενωθούν και να ανανεωθούν οι δυνάμεις μας. Τώρα ακριβώς που καθετί άλλο, πέρα από το ιστορικό πνεύμα του ΠΑΟ, είναι αποδυναμωμένο.
Ας προστρέξουμε στη συσπείρωση, μόνο αυτό μας μένει. Άλλωστε από την αρχαία Ελλάδα μέχρι την Κίνα της ίδιας εποχής υπάρχουν λαϊκές θυμοσοφίες που αναφέρουν ότι μετά την καταστροφή και το κακό ακολουθεί πάντα η γαλήνη και η επιτυχία.
Σπεύσατε λοιπόν φίλοι του κάμπου της Αργολίδας να βοηθήσετε στην αναμόρφωση και αναδιάταξη του Παναθηναϊκού αρχίζοντας από την ανεύρεση του Ν. Πετρόπουλου.

1 σχόλια:


Θείος Μάνος είπε...
Αν θέλει κάποιος να επικοινωνήσει με τον Νίκο Πετρόπουλο,σας δίνω εγώ το τηλέφωνό του.             6978293590       υ.γ Είναι σε τακτική επικοινωνία με τον Λεωνίδα Μαλακατέ,σας διαβάζει,αλλά μόλις σήμερα έμαθε ότι τον αναζητούσατε. Αν αυτού,ένας Αργείος φίλος του,ονόματι Μαρίνος.
.

1 σχόλιο:

  1. Αν θέλει κάποιος να επικοινωνήσει με τον Νίκο Πετρόπουλο,σας δίνω εγώ το τηλέφωνό του.
    6978293590

    υ.γ Είναι σε τακτική επικοινωνία με τον Λεωνίδα Μαλακατέ,σας διαβάζει,αλλά μόλις σήμερα έμαθε ότι τον αναζητούσατε.

    Αν αυτού,ένας Αργείος φίλος του,ονόματι Μαρίνος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή