Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

«OLYMPIANS»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟ 3

Ο Γ. Γ. Α ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Κ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ
ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ «OLYMPIANS»

Ο επί σειρά ετών και απόλυτα επιτυχημένος Γ.Γ Αθλητισμού της Κύπρου Κώστας Παπακώστας έρχεται στην Αθήνα, ως εκπρόσωπος της Μεγαλονήσου για να μετάσχει των εργασιών στο «2011 Ευρωπαϊκό Συνέδριο των Olympians».
          Ο Κώστας Παπακώστας, του οποίου ο επίσημος τίτλος είναι: Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) υπήρξε κορυφαίος σφαιροβόλος και δισκοβόλος της Κύπρου και του Παναθηναϊκού κατά τη δεκαετία του ’70 με αντίστοιχες επιδόσεις 17.97 και 53.00μ. Ακολούθως  ασχολήθηκε με το Τζούντο και μετείχε των Ολυμπιακών Αγώνων (καθώς η Κύπρος απέκτησε τη δική της Ολυμπιακή Επιτροπή) τόσο το 1980 όσο και το 1984 στο Λος Άντζελες. Μάλιστα στη Μόσχα το 1980 ήταν ο σημαιοφόρος της πρώτης Ολυμπιακής Αποστολής της Κύπρου, ενώ στα 86 κιλά της κατηγορίας Τζούντο, όπου αγωνίσθηκε, πέρασε στην οκτάδα.
          Φυσιολογικά η ελληνική συμμετοχή θα είναι πλούσια καθώς έχουν προσκληθεί να παραστούν (πέραν των επισήμων) όλοι οι Έλληνες Olympians που το επιθυμούν. Κατ’ αρχήν ο Πρόεδρος της ΕΣΟΑ κ. Γ. Ανδρεάδης θα βρίσκεται στο «πάνελ» με τον Πρόεδρο της WOA Ντικ Φώσμπερυ (ΗΠΑ) καθώς θα εναλλάσσονται στην Προεδρία του Συνεδρίου.
          Ο Ντικ (ή Ρίτσαρντ) Φώσμπερυ το 1968 κέρδισε στο ύψος το Χρυσό Μετάλλιο με 2.24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μέξικο και ανέτρεψε κάθε αγωνιστικό κανόνα ή στυλ εφαρμόζοντας τον παλμό που έγινε γνωστός με το όνομά του. Ο Φώσμπερυ δεν ήταν ο πρώτος  που επινόησε αυτό το στυλ. Ήταν ο πρώτος που έφερε τον παλμό σε άλματα αρχικά πάνω από 2.20 και ακολούθως πάνω από 2.30 και 2.35. Σήμερα πλέον όλοι πηδούν με την πλάτη προς τον πήχη.
          Εκτός από τον Πρόεδρο της ΕΣΟΑ Γιώργο Ανδρεάδη στο Συνέδριο φυσικά θα μετάσχουν και άλλοι Έλληνες Olympians. Όπως ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Γιώργος Ζαΐμης, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος και σήμερα κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου στην ΕΣΟΑ. Επίσης οι Αντιπρόεδροι Γιώργος Μαρσέλλος και Γιάννης Παληός. Ο πρώτος διετέλεσε Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, ενώ ο δεύτερος είναι ο υπεύθυνος Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου. Ακολούθως σημειώνεται η συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Γιώργου Λιβέρη, του φέροντα το βάρος των οικονομικών Δημήτρη Κουγεβετόπουλου, του Διονύση Λιβέρη, αρμόδιου με τις μετακινήσεις, βεβαίως του πεντάκις αγωνισθέντα με το Πόλο καθηγητή Γιώργου Μαυρωτά και του Ολυμπιονίκη μας Δημοσθένη Ταμπάκου.
         
Ως οργανώτρια χώρα και με την άνεση του Αμφιθεάτρου του Αμερικάνικου Κολεγίου στην Αγία Παρασκευή, η ελληνική παρουσία  Olympians θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Μεταξύ των άλλων έχουν προσκληθεί: Νίκη Μπακογιάννη (Στίβος), Μαρία Γεωργάτου (Γυμναστική), Λάμπης Μάνθος (Σκοποβολή), Γιώργος Παπαβασιλείου (Στίβος), Αντώνης Κουνάδης (Στίβος), Σπύρος Κοντοσώρος (Στίβος), Δημήτρης Κυτέας (Στίβος), Νικολέτα Γκαβέρα (Στίβος), Ηλίας Ρωσσίδης (Ποδόσφαιρο), Νίκος Μήλας (Μπάσκετ), Χρ.Πιερράκος (Στίβος), Άννα Βερούλη (Στίβος), Βαγγέλης Οικονομάκος (Πυγμαχία), Άλκης Παπαγεωργόπουλος (Σκοποβολή), Κλέλια Πανταζή (Γυμναστική), Έφη Σφυρή (Βόλεϊ), Γιάννης Χατζησαράντος (Ξιφασκία), Στέφανος Πετράκης (Στίβος), Νίκος Γεωργόπουλος (Στίβος), Χρήστος Παπανικολάου (Στίβος), Ρήγας Ευσταθιάδης (Στίβος), Άγγελος Παυλακάκης (Στίβος), Κατερίνα Κόφφα – Παυλακάκη (Στίβος), Κώστας Θάνος (Πάλη), Παναγιώτης Σπύρου (Α. Βαρών), Κατερίνα Κοτρώνη (Σκοποβολή), Ιγνάτιος Ψυλλάκης (Σκοποβολή), Απόστολος Παπανδρέου (Κανόε Καγιάκ), Γιώργος Περράκης (Ιστιοπλοΐα), Κώστας Λυμπεράκης (Ιστιοπλοΐα),  Σοφία Δάρα (Κολύμβηση), Δημήτρης Σάββας (Πάλη), Αγγελική Εξάρχου (κολύμβηση), Αφροδίτη Σκαφίδα (Στίβος) κ.λ.π κ.λ.π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου