Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011

ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ OLYMPIANS ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 «OLYMPIANS»
ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ OLYMPIANS ΕΥΡΩΠΗΣ

Αρχίζει την Παρασκευή 29 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδας, στην Αγία Παρασκευή, το Συνέδριο των Olympians της Ευρώπης, που διοργανώνουν η Ελληνική Ένωση Συμμετασχόντων στους  Ολυμπιακούς  Αγώνες και η «World Olympians Association» της ΔΟΕ.
         
Οι Σύνεδροι από ολόκληρη την Ευρώπη και το Ισραήλ, θα αρχίσουν να καταφθάνουν από την Πέμπτη, με πρώτους αφικνούμενους τα μέλη του Προεδρείου της WOA, με επικεφαλή τον Πρόεδρο και Χρυσό Ολυμπιονίκη στο άλμα εις ύψος Ντικ Φώσμπερυ.
         
Βασικό θέμα του Συνεδρίου αποτελεί η ανάπτυξη του Ολυμπιακού Κινήματος στους νέους της Ευρώπης, με βάση τις αρχές της Ολυμπιακής Ιδέας και τη βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν στη θεμελίωσή του, οι Ολυμπιονίκες και οι άνθρωποι του Πνεύματος.
         
Το Συνέδριο πραγματοποιείται με τη συνδρομή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και την έγκριση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία θα απευθύνει χαιρετισμό στους Συνέδρους δια του Προέδρου της κ. Σπ. Καπράλου.
         
Πέρα από τις εργασίες οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, οι Σύνεδροι θα παραμείνουν και στους ξενώνες του ΑΚΕ, που ευγενώς παραχωρήθηκαν.

Είναι αξιοσημείωτο να αναφέρουμε ότι η Παγκόσμια Ένωση των Olympians, ή άλλως γνωστή WOA, ιδρύθηκε το 1993 από τη ΔΟΕ και αποτελεί το επίσημο όργανο για τους αθλητές οι οποίοι έχουν μετάσχει των Ολυμπιακών Αγώνων. Η ίδρυση της WΟΑ απετέλεσε τη συνέχεια της δημιουργίας στην Ελλάδα της ΕΣΟΑ, η οποία φυσικά και είναι ιδρυτικό μέλος της.
Οι κυρίως εργασίες του  Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 30 Ιουλίου ενώ την επόμενη ημέρα έχει προγραμματισθεί  επίσκεψη των Συνέδρων στο νεότευκτο Μουσείο της Ακρόπολης.

ΕΚ ΤΗΣ ΕΣΟΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου