Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011

ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ..


ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ


του 
Γιώργου 
Λιβέρη
Τη πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα τελεσθούν στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας οι 21οι  Βαλκανικοί Αγώνες Βετεράνων Αθλητών Στίβου. Υπολογίζεται να μετάσχουν περισσότεροι από 600 αθλητές, ηλικίας από 35-80 ετών, από 12 Βαλκανικές χώρες. Η Ελλάς ήδη δήλωσε συμμετοχή με 64 αθλητές, όλοι των οποίων θα μεταβούν με δικά τους έξοδα, οδικώς ή αεροπορικώς.
Οι πρώτοι μεταπολεμικοί (κανονικοί) βαλκανικοί αγώνες άρχισαν το 1953 στην Αθήνα με συμμετοχή τριών κρατών, Ελλάδας – Τουρκίας – Γιουγκοσλαβίας. Αργότερα αυξήθηκαν σε αριθμό χωρών, έχασαν σε αίγλη, ενώ σήμερα όλα δείχνουν να είναι ρευστά, από κάθε άποψη.
Αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής, είναι ο παλαιός επικοντιστής του Παναθηναϊκού Συμεών Συμεωνίδης, ο οποίος είναι πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Βετεράνων Αθλητών Στίβου και αγωνιζόμενος. Θα μετάσχει στη κατηγορία της ηλικίας 70-75 ετών στο επί κοντώ, τα 80μ εμπόδια και το βαρύ όργανο (σφύρα με κοντό βραχίονα).
Ο Συμεών Συμεωνίδης είναι επίσης και πρόεδρος της Μόνιμης Βαλκανικής Επιτροπής, η οποία έχει έδρα την Αθήνα και – σύμφωνα με το καταστατικό – μόνιμο πρόεδρο Έλληνα. Ο (διπλός) πρόεδρος είναι  πολύ δραστήριος, όχι μόνο μέσα στο στίβο αλλά και διοικητικά. Στα 21 χρόνια ύπαρξης του Βετερανισμού στα Βαλκάνια έχει διοργανώσει 7 φορές βαλκανικούς αγώνες στην Ελλάδα, έχει βάλει σε τάξη τα 40 Σωματεία Βετεράνων στη χώρα μας και έχει δημιουργήσει θαυμάσια Γραφεία – Λέσχη στο χώρο της πίσω πλευράς του Παναθηναϊκού Σταδίου.
Από την πλατεία Πλαστήρα του Παγκρατίου υπάρχει η είσοδος των αποδυτηρίων του Παναθηναϊκού Σταδίου. Εκεί από πολύ παλαιά υπάρχει ένα κτίσμα – 100 και πλέον ετών – που χρησίμευε ως αποθήκη, εστιατόριο και γυμναστήριο. Διαστάσεων περίπου 30 x 7 μέτρων, αποτελείται από 3 αίθουσες που σήμερα έχει παραχωρηθεί από την ΕΟΕ στους Βετεράνους του Στίβου και έχει μετατραπεί σε Γραφείο – Βιβλιοθήκη – Μουσείο της ιστορίας του ελληνικού στίβου. Μάλιστα στα εγκαίνια παρέστη και ο Κάρολος Παπούλιας, παλαιός επίσης επικοντιστής.
Η δραστηριότητα και η απόδοση του Συμεών Συμεωνίδη και του μικρού επιτελείου του  είναι υψηλή. Έχει κατορθώσει να δημιουργήσει ένα κέντρο δράσης για τη Β’ και Γ’ ηλικία. Να εμπνεύσει ένα αγωνιστικό πνεύμα για όλους όχι με στόχο να φέρουμε μετάλλια από το εξωτερικό αλλά να έχουμε όλοι στο πρόγραμμά μας την άσκηση και την καλή φυσική κατάσταση.
Η αποδοτική δράση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, για μια φορά ακόμα, απλώνεται σε όλο το φάσμα του ελληνικού χώρου. Θα σας δώσω άλλο ένα μοναδικό παράδειγμα. Οι Ιταλοί λένε “si none vero ben truvato”. Δηλαδή δεν είναι αληθινό αλλά ωραίο. Όμως το παράδειγμα μας είναι όχι μόνο αληθινό 100%, αλλά και χαριτωμένο. Σε ένα από τα 150 και πλέον “blogs” φίλων του ΠΑΟ, δημιούργημα ενός εν ενεργεία αθλητή του ΠΑΟ, γράφτηκε και  κορυφαίος, διοικητικός παράγων του ΟΣΦΠ. Ένοιωσε ότι το περιβάλλον τον εξέφραζε και τόλμησε. Από την άλλη πλευρά βεβαίως έγινε αποδεκτός, στα πλαίσια της φιλοξενίας της πρωτεύουσας προς όλους.

1 σχόλια:


POMONIS PANOS είπε...
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου