Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011

Πρωτοδικείο;


Ντονάς: "Γιατί έπρεπε ο Ερασιτέχνης να πάει στο Πρωτοδικείο;"


Ο Στάθης Ντονάς μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό βόλεϊ και τις τελευταίες διοικητικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, τονίζοντας ότι θα πρέπει να επέλθει οικονομική εξυγίανση.


O έμπειρος διαγώνιος συνεχίζει να κάνει υπομονή, περιμένοντας να δει ποιο θα είναι το μέλλον του τμήματος βόλεϊ Ανδρών και αν θα γίνουν κάποιες κινήσεις, ώστε να πληρωθούν οι αθλητές έστω ένα μέρος των οικονομικών οφειλών.

Ο Ντονάς μιλώντας στο ΣΚΑΪ δεν παρέλειψε να εκφράσει εύλογες απορίες, αναφερόμενος στις διοικητικές εξελίξεις.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για τον Παναθηναϊκό: «Η διοίκηση που έχει οριστεί από το Πρωτοδικείο, απαρτίζεται από τα ίδια πρόσωπα που από κοινού προσπαθούν να βρούνε χρήματα και να αποπληρωθεί το χρέος του 1.8 εκ. ευρώ που έχει δημιουργηθεί.
Χρειάζεται οπωσδήποτε να επέλθει οικονομική εξυγίανση, ώστε οι αθλητές να μη ζουν κάθε μέρα στη μιζέρια και να ψάχνουν δανεικά. Πρέπει να έρθουν καλύτερες ημέρες, όχι για τον σύλλογο, αλλά για τους αθλητές. Φτάνουμε κι εμείς στα όριά μας.
Αφού οι ίδιοι άνθρωποι βρίσκονταν στον Παναθηναϊκό και πριν, δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να πάει ο Ερασιτέχνης στο πρωτοδικείο για να βγει διοίκηση, χάνοντας τόσο χρόνο σε αυτή τη διαδικασία. Γιατί οι ίδιοι άνθρωποι δεν κατέβασαν ψηφοδέλτιο από την αρχή;».
Για την αποχώρηση του Ηλία Λάππα: «Δεν ξέρω αν θα ακολουθήσουν άλλοι το παράδειγμά του Ηλία (Λάππα), που βαρέθηκε να περιμένει και έπειτα από 7 χρόνια έπιασε την κατάσταση στα χέρια του και πήγε στη Σύρο.
Έχουμε κάνει υπομονή ένα χρόνο, έχουμε πληρωθεί τρεις φορές σε ένα χρόνο, ενώ πολλά παιδιά έχουν χρωστούμενα και από πέρυσι και ο καθένας το βλέπει προσωπικά και κρίνει καλύτερα».
Για την Εθνική ομάδα«Η παρούσα κατάσταση επηρεάζει και την Εθνική, δεν πληρώνονται καν τα οδοιπορικά των αθλητών για να πάνε στην προπόνηση. Ο αθλητής παίζει για τη φανέλα και ξαφνικά βρίσκεται «στη σέντρα» και δεν ξέρει τι να κάνει… Οι μόνοι που έχουν κίνητρο είναι οι νεαροί αθλητές που θέλουν κι αυτοί να κάνουν ένα καλό συμβόλαιο και κάποια στιγμή να πάρουν μεταγραφή στο εξωτερικό. Για να φτάσουν όμως μέχρι εκεί πρέπει να περάσουν από χίλια κύματα. Θα τους πρότεινα λοιπόν να κάνουν κάτι άλλο στη ζωή τους! Να βρουν μια δουλειά και να γίνουν καλοί σε αυτήν. Από το βόλεϊ δε θα δουν φως! Παίζω 14 χρόνια και για πρώτη φορά 5 αθλητές έφυγαν για την Ιταλία…».
Για τον ΠΑΣΑΠ«Ο ΠΑΣΑΠ προσπαθεί με κάποιες κινήσεις, είναι σε διαρκή επικοινωνία με την ΕΣΑΠ, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό, αφού έβαλαν όρο στα συμβόλαια πως ο αθλητής δεν μπορεί να κυνηγήσει τον πρόεδρό του ή την ομάδα νομικά. Δεν ξέρω πού θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση. Είναι ένας λαβύρινθος για τους αθλητές. Κανένας παράγοντας δεν έχει λεφτά πλην του προέδρου της Σύρου».
Για το ελληνικό βόλεϊ«Το βόλεϊ θεωρείται επαγγελματικό, αλλά δεν είναι. Το καράβι βουλιάζει και δεν ασχολείται κανείς. Οι παράγοντες βγάζουν την ουρά τους απ' έξω και το μόνο που τους νοιάζει είναι να βγάλουν καμιά φωτογραφία και να το παίξουν μάγκες".
/πηγη:prasinanea.gr

1 σχόλια:POMONIS PANOS είπε...
εύλογη η απορία του αθλητού μας , πού κυρίως εκφράζει την έλλειψη εμπιστοσύνης που έχουν οι αθλητές μας στη νυν Διοίκηση του Συλλόγου μας , μίας Διοίκησης ( το έχω αναφέρει και σε προηγούμενες αναρτήσεις μου)που έχει την απόλυτη ευθύνη του αδιεξόδου και την κατάληξη στο Πρωτοδικείο διότι τα μέλη της με την αδιαλλαξία τους , με την ανωριμότητα τους ,με το ποίος θα " φάει " ποίον απεδείχθησαν κατώτερη των περιστάσεων , δεν θέλω να απογοητεύσω τον αθλητή μας αλλά μην περιμένη πολλά , σε λίγο θα έχουμε πάλι εκλογές και τότε θα μιλήσουν τα 150 νέα μέλη του Συλλόγου μας ( βλ.οργανωμένους)και τότε θα γελάσει κάθε πικραμένος με το αποτέλεσμα η περιπέτεια του ερασιτέχνη δεν τελείωσε δυστυχώς τώρα αρχίζει.


1 σχόλιο:

  1. εύλογη η απορία του αθλητού μας , πού κυρίως εκφράζει την έλλειψη εμπιστοσύνης που έχουν οι αθλητές μας στη νυν Διοίκηση του Συλλόγου μας , μίας Διοίκησης ( το έχω αναφέρει και σε προηγούμενες αναρτήσεις μου)που έχει την απόλυτη ευθύνη του αδιεξόδου και την κατάληξη στο Πρωτοδικείο διότι τα μέλη της με την αδιαλλαξία τους , με την ανωριμότητα τους ,με το ποίος θα " φάει " ποίον απεδείχθησαν κατώτερη των περιστάσεων , δεν θέλω να απογοητεύσω τον αθλητή μας αλλά μην περιμένη πολλά , σε λίγο θα έχουμε πάλι εκλογές και τότε θα μιλήσουν τα 150 νέα μέλη του Συλλόγου μας ( βλ.οργανωμένους)και τότε θα γελάσει κάθε πικραμένος με το αποτέλεσμα η περιπέτεια του ερασιτέχνη δεν τελείωσε δυστυχώς τώρα αρχίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή