Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΗΡΞΕ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΩΝ OLYMPIANS
 «OLYMPIANS»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΗΡΞΕ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΩΝ OLYMPIANS

          Με απόλυτη επιτυχία  πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου των Ευρωπαίων Olympians στο Αμφιθέατρο του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος.
Περισσότεροι από 40 Σύνεδροι από 31 χώρες μετείχαν σ’ αυτό όλοι τους δε παρέμειναν στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Κολεγίου της Αγίας Παρασκευής.
          Παρ’ όλο ότι το Συνέδριο αφορούσε μόνο τις χώρες της Ευρώπης μετείχαν σ’ αυτό και εκπρόσωποι της παγκόσμιας Ένωσης των Olympians, υπό την αιγίδα και την οικονομική κάλυψη της οποίας ετελείτο. Παραστήκανε ο Πρόεδρος της World Olympians Association Χρυσός Ολυμπιονίκης του ύψους Ντικ Φώσμπερυ (ΗΠΑ), επίσης οι Αμαντού Ντία Μπα (Σενεγάλη), Σαρμαίν Κροκς (Καναδάς) και Τρέισι Μάττες (ΗΠΑ).
          Στο Συνέδριο πριν από την έναρξη των εργασιών διαβάστηκαν μηνύματα του  αρμόδιου Υπουργού για θέματα Αθλητισμού κ. Γιώργου Νικητιάδη, του Προέδρου της ΕΟΕ κ. Σπύρου Καπράλου και του Προέδρου της ΔΟΑ κ. Ισίδωρου Κούβελου.
          Στη διάρκεια των εργασιών όλοι οι Σύνεδροι, οι περισσότεροι των οποίων ήσαν Χρυσοί Ολυμπιονίκες, αναφέρθηκαν στις προσπάθειες, οι οποίες γίνονται στη χώρα τους για την ανάπτυξη του Ολυμπιακού Κινήματος ή στην πολιτική και αθλητική δομή. Δυο εξαιρέσεις θα μπορούσαμε να τονίσουμε.
          Ο Άγγλος Ολυμπιονίκης της Κωπηλασίας Κρις Μπαλιού αναλυτικά και με πλήθος εικόνων αναφέρθηκε στην προετοιμασία της χώρας του για την οργάνωση στο Λονδίνο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012.
          Από την άλλη πλευρά ο Ισραηλινός Ουριόν Γκάλιν – Γκάλλερ, δεκαθλητής και δισκοβόλος από τους αγώνες του 1952 επανέλαβε την παλαιά πρόταση του ότι φυσική έδρα του Ολυμπιακού Κινήματος είναι η Αρχαία Ολυμπία και η Αθήνα και όχι η Λωζάννη. Παρουσίασε μάλιστα και μια επιστολή του Χουάν Αντόνιο Σάμαρακ επιβεβαιωτική της λογικής του ισχυρισμού του.
          Από ελληνικής πλευράς κύριος ομιλητής ήταν ο αρχηγός της Εθνικής Πόλο, ο καθηγητής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου Γεώργιος Μαυρωτάς, ο οποίος παρουσίασε μια εργασία απόλυτα ακαδημαϊκού επιπέδου.
                                                          ΕΚ ΤΗΣ ΕΣΟΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου