Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Σπύρος Καπράλος...έκανε έκκληση ...για τη σωτηρία του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

"ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΕΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ"

O Πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος έκανε έκκληση στον Πάνο Μπιτσαξή για τη σωτηρία του ερασιτεχνικού αθλητισμού κατά τη σημερινή έκτακτη Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Στη συνάντηση παρέστη ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής και ακόμη τα προεδρεία των Αθλητικών Ομοσπονδιών, αθλητές, προπονητές και εκπρόσωποι των εργαζομένων σε Ομοσπονδίες.
Ο Σπύρος Καπράλος είπε μεταξύ άλλων στον Πάνο Μπιτσαξή.
"Εμείς στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θεωρούμε ότι ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια, ο αθλητισμός είναι ένα κοινωνικό αγαθό και πρέπει η Πολιτεία να συνεχίσει να το ενισχύει".
Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ ζήτησε οικονομική ενίσχυση προκειμένου οι Ομοσπονδίες να στείλουν αθλητές τους στις διοργανώσεις οι οποίες θα δώσουν προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
"Δεν συμμερίζομαι τις απόψεις ορισμένων, ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί η ενδεχόμενη αποχή από τους Ολυμπιακούς ως μοχλός πίεσης προς την Πολιτεία, εάν δεν δοθούν χρήματα".
Ο κ. Καπράλος ζήτησε από τον ΓΓΑ να θεσπίσει κίνητρα για τους αθλητές:
"Επαναφέρετε τα κίνητρα στον ελληνικό αθλητισμό. Είναι κάτι που δεν έχει κόστος ή έχει ελάχιστο, ενώ ο αντίκτυπος του θα είναι τεράστιος στην καρδιά του αθλητισμού" τόνισε.
Πρότεινε στον κ. Μπιτσαξή: "Κοψτε μισθούς υψηλά αμειβομένων υπαλλήλων, περιορίστε το πλεονάζον προσωπικό, είτε στην ΓΓΑ, είτε στα στάδια, είτε στις Ομοσπονδίες, όπου τέλος πάντων υπάρχει. Κόψτε σπατάλες, κόψτε αργομισθίες, κόψτε τα εκτός έδρας, αλλά μην κόβετε τα χρήματα από τον αμιγώς ερασιτεχνικό αθλητισμό.
Πρέπει ο αθλητισμός να επιζήσει τις δύσκολες αυτές στιγμές καθώς η ικανοποίηση και η χαρά που φέρνουν οι επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών δεν έχουν αντάλλαγμα", κατέληξε ο κ. Καπράλος.
πηγη:play-n-stay

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου