Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Αδηλον το οικονομικό μέλλον του αθλητισμού...


AΘΛHTIΣMOΣ 21-09-11


Αδηλον το οικονομικό μέλλον του αθλητισμού

Ν. Α. Κωνσταντοπουλος
Απόψε θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη σύσκεψη του ΓΓΑ, Πάνου Μπιτσαξή με την ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και τους προέδρους των ομοσπονδιών, με θέμα τι «μέλλει γενέσθαι» με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για έκτακτη περικοπή, κατά 51%, των εγκεκριμένων επιχορηγήσεων του 2011 προς τον αθλητισμό, αλλά, αν ερμηνεύουμε σωστά τα όσα είπε χθες ο κ. Μπιτσαξής στην εκδήλωση προς τιμήν της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών και της κολυμβήτριας, Μαριάννα Λυμπερτά, δύσκολα θ’ αλλάξει κάτι. Ο ΓΓΑ τόνισε πως θα ήταν ψέμα να πει ότι η κατάσταση της χώρας δεν θα επηρεάσει τον αθλητισμό και πως η Πολιτεία «ίσως δεν μπορέσει να κρατήσει τα πράγματα όπως θέλει». Εσπευσε, πάντως, να προσθέσει «με κάθε ικμάδα των δυνάμεών μας θα στηρίξουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό».


Γνωρίζοντας καλά πως ο κ. Μπιτσαξής δεν θέλει να μειωθούν τα χρήματα, τα οποία, όπως είπε χθες, είναι κατά 40% μειωμένα σε σχέση με όσα δίνονταν προ του 2009, τα όσα υπογράμμισε δεν αποπνέουν αισιοδοξία. Αν η ερμηνεία που δίνουμε στα λόγια του επιβεβαιωθεί, τι θα πράξουν ο ΓΓΑ και οι πρόεδροι των ομοσπονδιών; Θα υπάρξουν παραιτήσεις, όπως κάποιοι έχουν προαναγγείλει;


Κατά τ’ άλλα, ο κ. Μπιτσαξής, επισήμανε ότι, όταν προ δύο ετών ανέλαβε τη ΓΓΑ, δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση θα κρατήσει όρθιο και δυνατό τον πραγματικό αθλητισμό. «Παρότι λειτουργήσαμε με πολύ λιγότερα χρήματα, το ελληνικό αθλητικό κίνημα συντάχθηκε στη λογική τού να κάνουμε πολλά με λίγα χρήματα. Μπήκε τάξη και καλή οικονομική διαχείριση. Και το αποτέλεσμα το βλέπουμε», τόνισε.
Αναφερόμενος στη χορηγία της μαιευτικής κλινικής «Ρέα» προς την ομάδα των γυναικών, που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου, και στη Λυμπερτά, η οποία πήρε το χάλκινο παγκόσμιο μετάλλιο στην κολύμβηση σε ανοικτό νερό, υπογράμμισε, ότι ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα είναι σημαντικός για τη βιωσιμότητα του αθλητισμού.


Η «Ρέα» αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες της στις αθλήτριες εφ’ όρου ζωής.
Απευθυνόμενος στον ΓΓΑ, ο αντιπρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Κατσαρός, του είπε, αναφερόμενος στα υπάρχοντα προβλήματα με τα κολυμβητήρια, «με ανοικτές πισίνες θα συνεχίσουμε την ίδια δράση και τις επιτυχίες».
Σήμερα θα γίνει και σύσκεψη του ΓΓΑ με το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ, το ΟΑΚΑ και το εργαστήριο ελέγχου ντόπινγκ, προκειμένου να λυθούν διάφορα προβλήματα. Σε σχέση με την αποχή των δειγματοληπτών του ΕΣΚΑΝ, επισημαίνεται, ότι τους οφείλονται περί τις 17.000 ευρώ, έναντι 800.000 προ δύο ετών. Υπάρχει, όμως, κι ένα πρόβλημα με την υπουργική απόφαση που καθορίζει τα των αμοιβών του
πηγη:kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου