Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

«Παγώνουν» μέχρι νεωτέρας οι εξελίξεις με τον πρίγκιπα στον Παναθηναϊκό
Στις αρχές της άλλης εβδομάδας αναμένονται οι ουσιαστικές εξελίξεις, θετικές ή αρνητικές, στο θέμα του ενδιαφέροντος του Σαουδάραβα πρίγκιπα για τον Παναθηναϊκό. Οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών έχουν σταματήσει τις τελευταίες ώρες και θα συνεχιστούν μόνο όταν υπάρξουν δύο βασικές προϋποθέσεις.


Η πρώτη είναι η πιστοποίηση της υπογραφής του πρίγκιπα και η δεύτερη η εμφάνιση από την πλευρά του εγγυήσεων ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στο βάρος των υποχρεώσεων που γεννά η εμπλοκή του με τον Παναθηναϊκό. Δεν αρκεί, δηλαδή, να πιστοποιηθεί η ταυτότητά του. Πρέπει να πιστοποιηθεί και η οικονομική φερεγγυότητά του, με την εμφάνιση εγγυητικής επιστολής τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων ευρώ.
Διορία από την πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη δεν υπάρχει, με την έννοια ότι, αν εκπληρωθούν αυτοί οι δύο σημαντικοί όροι με μια λογική καθυστέρηση, δεν πρόκειται να ναυαγήσει η υπόθεση. Σίγουρα πάντως δεν πρόκειται να σέρνεται αυτή η ιστορία για καιρό. Αν υπάρχει πραγματική βούληση από την άλλη πλευρά, θα εκπληρωθούν άμεσα οι προϋποθέσεις για να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις και να μπει στο τελικό στάδιο η συμφωνία. Δεν είναι τόσο χρονοβόρα υπόθεση η προσκόμιση επίσημων εγγράφων, που να πιστοποιούν την ταυτότητα του πρίγκιπα, ούτε και η εμφάνιση της απαραίτητης εγγυητικής επιστολής, αν υποθέσουμε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για οριστική συμφωνία.
Η επιθυμία του Γιάννη Βαρδινογιάννη είναι να περάσει η ΠΑΕ σε όσο το δυνατόν πιο «σίγουρα» χέρια. Αυτό σημαίνει ότι είναι ανοιχτός σε κάθε άλλη πρόταση, αρκεί να υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον και η ανάλογη οικονομική επιφάνεια. Η πρόταση της Arboris Capital για την εξεύρεση με δικές της ενέργειες άλλων αγοραστών παραμένει μία ακόμη διέξοδος, γι’ αυτό και στο σημερινό έκτακτο Δ.Σ. αναμένεται να δοθεί στο προεδρείο της ΠΑΕ η εξουσιοδότηση να διερευνήσει τις προοπτικές που γεννά αυτή η εναλλακτική λύση.
- Ο Τοτσέ ξεπέρασε τον τραυματισμό του και μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα. Από τη χθεσινή προπόνηση απουσίασαν οι εννέα διεθνείς. Οι Κοτσόλης, Πετρόπουλος και Χριστοδουλόπουλος έκαναν ατομικό πρόγραμμα και οι Σεϊταρίδης, Φουρλάνος θεραπεία.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου