Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011

Όταν ο Παπανικολάου έγραφε ιστορία στο Μεξικό


Πριν από 43 χρόνια ο Χρήστος Παπανικολάου είχε καταταγεί τέταρτος στο άλμα επί κοντώ στους Ολυμπιακούς αγώνες του Μεξικό, ενώ σχεδόν δύο χρόνια αργότερα έκανε το πρώτο Παγκόσμιο ρεκόρ.
Δίχως καμία αμφιβολία συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους αθλητές όλων των εποχών.
Ο λόγος για τον Χρήστο Παπανικολάου που επί σειρά ετών υπηρέτησε τον Παναθηναϊκό όντας 14 φορές Πανελληνιονίκης. Σαν σήμερα, πριν από 43 χρόνια, ο Χρήστος Παπανικολάου κατακτούσε την τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Μεξικό γράφοντας με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.
Στον τελικό του αγωνίσματος με επίδοση 5,35 έχασε μια θέση στο βάθρο για μόλις πέντε εκατοστά από τον ανατολικογερμανό Νόρντβιγκ που ξεπέρασε το 5.40. Δύο χρόνια όμως αργότερα απέδειξε την Παγκόσμια κλάση του. Στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο Καραϊσκάκη, ο Χρήστος Παπανικολάου κατέρριψε το Παγκόσμιο ρεκόρ με επίδοση 5.49, κάτι που έκανε για πρώτη φορά Έλληνας αθλητής.
Συνολικά, κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ 15 φορές στην καριέρα του. Το παρέλαβε στο 4.60 και το έφτασε 5,49. Στην κατοχή του έχει και ένα Πανελλήνιο ρεκόρ στο δέκαθλο το 1967 με 6.703 βαθμούς.
Πηγή: prasinanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου