Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Ναι σε όλα από Τζίγκερ στον Πρίγκιπα

Θετική ήταν η απάντηση που δόθηκε από την πλευρά των δικηγόρων του Γιάννη Βαρδινογιάννη σε εκείνη του πρίγκιπα Αλ Σαούντ.


Η πλευρά του Τζίγκερ είχε δεσμευτεί πως θα απαντούσε το αργότερο ως τη Δευτέρα, όμως αυτή η απάντηση δόθηκε μόλις λίγες ώρες μετά το τέλος της συνάντησης των δικηγόρων των δύο πλευρών.
Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αποδέχτηκε και τα 4 θέματα, με πρώτο αυτό της διενέργειας του ελέγχου στην ΠΑΕ, με αυτόν να ξεκινά άμεσα και τους νομικούς να θεωρούν ότι θα είναι αρκετό το διάστημα μέχρι να αρχίσει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, για να έχουν καθαρή εικόνα οι ελέγχοντες....

...Μοναδική... παραφωνία, η σημείωση για τη μη αποστολή του γνησίου της υπογραφής, κάτι που όμως η άλλη πλευρά, θεωρεί πως δεν αποτελεί εμπόδιο και πως εντός των ημερών ο Αλ Σαούντ θα βρεθεί στην Αθήνα για να βάλει αυτοπροσώπως τις υπογραφές.
Αναλυτικά η επιστολή που απέστειλαν οι νομικοί του Γιάννη Βαρδινογιάννη στον δικηγόρου του Πρίγκιπα Αλ Σαούντ.
Αξιότιμε κ. Πετρόπουλε,

Αναφέρομαι στη κατόπιν προφορικού σας αιτήματος σημερινή συνάντηση μας κατά την οποία μου αναπτύξατε τα σχόλια σας επί του μη δεσμευτικού MOU, το οποίο σας παρέδωσα την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου εν σχεδίω και προς συζήτηση . Με το email αυτό σας επιβεβαιώνω τα κάτωθι σχόλια σας και τις απαντήσεις μου σε αυτά.

Το πρώτο σχόλιο αφορά την διενέργεια Νομικού Ελέγχου που επιθυμείτε να διεξαχθεί πριν ο πελάτης σας συμμετάσχει στην αύξηση του κεφαλαίου που θα αποφασιστεί από την μετʼ αναβολή Γενική Συνέλευση της 4ης Νοεμβρίου. Ο ισχυρισμός σας ότι ο χρόνος που έχετε στη διάθεση σας δεν είναι επαρκής, φοβούμαι πως δεν είναι ορθός αφού την τελευταία διετία έχουν διεξαχθεί δύο Νομικοί και Οικονομικοί έλεγχοι λόγω των αντίστοιχων αυξήσεων του κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ( βλέπετε πορίσματα ενημερωτικών δελτίων). Για αυτούς τούς λόγους σας διαβεβαιώνω ότι ο νομικός και οικονομικός έλεγχος θα είναι εξαιρετικά σύντομος.

Το καταστατικό που ζητήσατε και το πρακτικό της τελευταίας  Γενικής Συνέλευσης μπορούν να σας δοθούν οποτεδήποτε.

Η παρατήρηση σας ότι η προθεσμία των δύο ημερών για την καταβολή της αυξήσεως των 15.000.000 Ευρώ μετά την λήψη αποφάσεως της Γενικής Συνελεύσεως, θα έπρεπε να αντικατασταθεί με την προθεσμία 3 εργάσιμων ημερών, νομίζω ότι είναι εύλογη.

Δεν συμμερίζομαι την άποψη σας ότι θα έπρεπε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να αντικατασταθούν από μέλη της επιλογής του πελάτη σας πριν από την καταβολή του ποσού της αύξησης. Παρόλα αυτά θα μπορούσε να προγραμματιστεί αλλαγή των μελών του Δ.Σ συγχρόνως με την κατάθεση των 15.000.000 Ευρώ.  Εξάλλου με την ανάληψη του συνόλου της αυξήσεως του κεφαλαίου κατά 15.000.000 Ευρώ και την εξαγορά του 54,7% των μετοχών  των πελατών μου, θα έχει αποκτηθεί από τον πελάτη σας τέτοια πλειοψηφία που θα του επιτρέψει να προβεί σε ότι αλλαγές θέλει.

Επισημάνατε ότι είναι ιδιαίτερης σημασίας η συνέχιση της χρησιμοποίησης των εγκαταστάσεων της Παιανίας και ότι επιθυμείτε να γνωρίζετε τους όρους υπό τους οποίους θα παραχωρηθεί η χρήση για μια τριετία. Θεωρώ ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Η παρατήρηση αυτή θα μεταφερθεί στο πελάτη μου και θα απαντηθεί σε κατάλληλο χρόνο.

Τέλος θα πρέπει να σημειώσω ότι δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχετε προσκομίσει το πρωτότυπο πληρεξούσιο του πελάτη σας θεωρημένο από αρμόδια αρχή που είναι γνωστή και αποδεκτή από της Ελληνικές αρχές.  


Σας ευχαριστώ

Λεωνίδας Κ. Γεωργόπουλος
http://www.onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου