Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

Ο «στρατιώτης» Γιώργος Λιβέρης

Ποδόσφαιρο
Μεγαλομέτοχος ο Κόσμος σου


Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011 - 15:06
Ο «στρατιώτης» Γιώργος Λιβέρης

Πολλοί θα αναρωτιούνται για το ποιος είναι ο Γιώργος Λιβέρης ο οποίος αντικατέστησε τον Μάνο Μαυροκουκουλάκη στο Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Το trifilistas.gr σας παραθέτει το πλήρες βιογραφικό του «πράσινου» στρατιώτη Λιβέρη.
Πλούσιο βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Αθήνα το1932 και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες. Δημοσιογράφος από το 1949 και μέλος της ένωσης Συντακτών από το 1959. Εντάχθηκε στο τμήμα Σκοποβολής του Παναθηναϊκού το 1955 και αναδείχθηκε 14 φορές πρωταθλητής Ελλάδας μέχρι και το 1968.Από εκεί και πέρα, συμμετείχε ως αθλητής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960 και έχει συνολικά 11 επίσημες παρουσίες στον κορυφαίο θεσμό (σ.σ Ολυμπιακοί Αγώνες). Από το 1971 έως και το 2004 πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως έφορος στο τμήμα της Σκοποβολής.
Παράλληλα, έχει εκδώσει την«Ιστορία της Ε.Ο.Α» της οποίας υπήρξε Υπεύθυνος τύπου για μεγάλο διάστημα. Έχει δύο γιους,το δημοσιογράφο Διονύση και τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής Αλέξη. Επιπρόσθετα, έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας των Ομοσπονδιών Ε.Ο.Α.Β
Ο πρώτος τόμος του βιβλίου αναφέρεται στην περίοδο από το 1896 μέχρι το 1973 ενώ αναφέρονται μεγάλα διεθνή αγωνιστικά γεγονότα.
Στην περίπτωση του Διονύση μάλιστα είναι αυτό που λέμε πως το... μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει. Αυτό διότι είναι και παραμένει – πρωταθλητής στη σκοποβολή (αθλητής και αρχηγός τμήματος του Παναθηναϊκού) με κορυφαίες διακρίσεις τα δύο μετάλλια στους Mεσογειακούς αγώνες του 1991 και του 1993 αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου