Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

Εμπορος παραισθήσεων


ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ
Εμπορος
παραισθήσεων

Tου Αντωνη Καρπετοπουλου

Λένε ότι συμβαίνει με κάποιους βαριά αρρώστους που ψυχορραγούν. Λίγο πριν έρθει ο θάνατος, σε κάθε κρίση που κάνει την περίπτωσή τους χειρότερη, οι ασθενείς αυτοί, αρχίζουν και βλέπουν οράματα - σε μερικές περιπτώσεις ορκίζονται ότι διέκριναν στο παραλήρημά τους εικόνες από τον παράδεισο.
Ολα αυτά έχουν πολύ γέλιο, αλλά απευθύνονται σε ένα κοινό που όρεξη να γελάσει δεν έχει. Κι όμως το κοινό τα παρακολουθεί και ένα μέρος του τα πιστεύει. Οχι γιατί ο Τσάκας έχει να επιδείξει κάποιου τύπου αξιοπιστία, (στη Θεσσαλονίκη προ δεκαετίας έκανε χειρότερα…), αλλά γιατί η χώρα, έτσι όπως μεταβάλλεται σε μπανανία, επιτρέπει μόνο ψευδαισθήσεις: η πραγματικότητα είναι η φρικτή, ο Τσάκας ως έμπορος παραισθήσεων είναι ο νέος ηγέτης. Μας λέει αυτός και μόνο, όσα θα θέλαμε ν ακούμε.
Πιθανότατα ο Πρίγκιπας του Τσάκα θα ’ρθει, αλλά όχι για να βάλει χρήματα – αυτό μοιάζει απίθανο. Σίγουρα θα ’ρθει κι ο Ροναλντίνιο, λάτρης της αθηναϊκής νύχτας. Δεν θα παίξει στον ΠΑΟ, αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία δεν έχουν αυτοί, αλλά να μη χάσουμε τον Τσάκα. Τον οποίο παίρνουν στα σοβαρά και ο Γερουλάνος, ο Αηδόνης, ο Βαρδινογιάννης κ.ά.
 Αυτοί ειδικά κι αν έχουν ανάγκη από ψευδαισθήσεις…
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου