Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

2000 ΓΕΓΟΝΟΤΑ Σ’ ΕΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ2000 ΓΕΓΟΝΟΤΑ Σ’ ΕΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ


                 του Γιώργου Λιβέρη
​Κυκλοφόρησε και φέτος το ημερολόγιο – έμπνευση με τα αντίστοιχα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα σε κάθε ημερομηνία. Βελτιωμένο και επαυξημένο το  παρουσιάζει για μια ακόμη φορά η «GALANIS Sports data» με τον τίτλο «2012 SPORTS DATES – αθλητικό Ημερολόγιο».
​Με μια χρονοβόρα και σύνθετη εργασία το επιτελείο του Κώστα Γαλάνη συγκέντρωσε +2000 στοιχεία με τις ακριβείς ημερομηνίες τους σε μια γενική περίληψη π.χ «3/2/1956 ο Toni Sailer γίνεται ο πρώτος σκιέρ που κερδίζει Ολυμπιακό Μετάλλιο και στα 3 αλπικά αγωνίσματα». Αυτό παρουσιάζεται στις 3 Φεβρουαρίου 2012. ΄Η ένα άλλο παράδειγμα: «15/12/1971 ο Παναθηναϊκός εκπροσωπώντας την Ευρώπη, λόγω άρνησης του πρωταθλητή Άγιαξ, παίζει τον πρώτο από τον διπλό αγώνα με τη Νάσιοναλ του Μοντεβιδέο για το Διηπειρωτικό Κύπελλο στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Λήγει 1 – 1 με γκολ των Φυλακούρη και Αρτίμε.
 Στον αγώνα αυτό, σε ένα βίαιο μαρκάρισμα του Μοράλες, τραυματίζεται σοβαρά στο πόδι ο Γιάννης Τομαράς και κατ’ ουσίαν σταματάει το Ποδόσφαιρο. Στη ρεβάνς στις 29/12/71 στην Ουρουγουάη, η Νάσιοναλ κατακτά τον τίτλο αφού κερδίζει με 2 – 1 με σκόρερς και πάλι τους Αρτίμε (2) και Φυλακούρη. Η β’  θέση στον Κόσμο αποτελεί την μεγαλύτερη ελληνική ποδοσφαιρική διάκριση»
​Το ενδιαφέρον στην προκειμένη περίπτωση είναι πως τα περιλαμβανόμενα αθλητικά θέματα (6 – 7 σε κάθε ημερομηνία) κάθε χρόνο ανανεώνονται και εναλλάσσονται !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου