Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Η Ολυμπιακή Επιτροπή


Έκοψε την πίτα και βράβευσε και τους καλύτερους η Ολυμπιακή Επιτροπή

Έκοψε την πίτα και βράβευσε και τους καλύτερους η Ολυμπιακή Επιτροπή
Η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση κοπής πίτας για το νέο έτος πραγματοποιήθηκε απόψε στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με την παρουσία πλήθους επισήμων, ανθρώπων του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, αθλητών/τριών και πολλών προσκεκλημένων. Παράλληλα, στη διάρκεια της γιορτής βραβεύθηκαν και οι αθλητές/τριες που διακρίθηκαν το 2011, καθώς και οι χορηγοί της ΕΟΕ, αλλά και όσοι βοήθησαν εθελοντικά στις εκδηλώσεις Αφής της Φλόγας.


Τη γιορτή της Ολυμπιακής Επιτροπής τίμησαν με την παρουσία τους, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Πέτρος Αλιβιζάτος, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σάββας Εμινίδης, η πρώην υπουργός Φάνη Πετραλιά, το μέλος της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ καθώς πολλές προσωπικότητες από τον αθλητικό, πολιτικό και κοινωνικό χώρο.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, μεταξύ άλλων επισήμανε: "Βραβεύουμε τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες του 2011, αυτούς δηλαδή που κατάκτησαν μετάλλια στα παγκόσμια πρωταθλήματα Ανδρών-Γυναικών. Η χώρα μας πέτυχε ακόμα πολλές διακρίσεις. Ήδη, σαράντα επτά αθλητές και αθλήτριές μας έχουν καταφέρει να προκριθούν για τους Ολυμπιακούς Aγώνες του Λονδίνου σε ατομικά αγωνίσματα ενώ τέσσερις ομάδες μας θα διεκδικήσουν την πρόκριση το 2012.

Οι διακρίσεις που επιτεύχθηκαν σε προ-ολυμπιακή χρονιά, αποδεικνύουν ότι ακόμα και σε χαλεπούς καιρούς, με την οικονομική κρίση να πλήττει χωρίς προηγούμενο τη χώρα μας, ο ελληνικός αθλητισμός εξακολουθεί να μας κάνει υπερήφανους.

Η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη για εμάς, τη διοίκηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Γνωρίζοντας ότι τα οικονομικά της χώρας είναι σε μαύρα χάλια και ως εκ τούτου οι επιχορηγήσεις από την Πολιτεία θα ήταν περιορισμένες, -όπως και ήταν-, έπρεπε να κινηθούμε προς κάθε κατεύθυνση για να εξασφαλίσουμε πόρους, τόσο για την Ολυμπιακή προετοιμασία των αθλητών μας όσο και για να υλοποιήσουμε τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΕΟΕ.

Προσπαθήσαμε να εξασφαλίσουμε χορηγίες από τον ιδιωτικό τομέα, με τη ρητή δέσμευση ότι όλα τα χρήματα θα διατεθούν αποκλειστικά και μόνο στους αθλητές. Η προσπάθεια δύσκολη, ο σκοπός ιερός! Και τα καταφέραμε! Με την πολύτιμη βοήθεια και συμπαράσταση των χορηγών μας, όχι μόνο δεν επιβαρύναμε τον δημόσιο προϋπολογισμό, αλλά με χρηστή διαχείριση τα χρήματα έπιασαν τόπο".

Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν:

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Γυναικών και οι προπονητές της, Γιώργος Μορφέσης και Θανάσης Κεχαγιάς.

Ο κολυμβητής Σπύρος Γιαννιώτης και ο προπονητής του, Νίκος Γέμελος.

Οι αθλήτριες της κωπηλασίας Αλεξάνδρα Τσιάβου, Χριστίνα Γιαζιτζίδου και ο προπονητής τους, Τζιοβάνι Ποστιλιόνε, με τον συνεργάτη του, Απόστολο Παλαιοπάνο.

Ο πρωταθλητής του τζούντο Ηλίας Ηλιάδης και ο προπονητής του, Νίκος Ηλιάδης.

Ο γυμναστής Βασίλης Τσολακίδης και ο προπονητής Αλέξανδρος Ιωακειμίδης.

Οι κωπηλάτες Γιώργος Τζιάλλας, Στέργιος Παπαχρήστος, Γιάννης Τσίλης, Γιάννης Χρήστου και ο συνεργάτης του Τζιοβάνι Ποστιλιόνε, Αθανάσιος Αθανασιάδης.

Η κολυμβήτρια Μαριάννα Λυμπερτά και ο προπονητής της, Μιλτιάδης Κανελλόπουλος.

Οι αθλήτριες στίβου Φλωρεντία Καλογεράκη με την προπονήτρια της Κλαίρη Σηφάκη και Γεωργία Στεφανίδη με τον προπονητή της Βασίλειο Μεγαλοοικονόμου, για τα μετάλλιά τους στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας "Τραπεζούντα 2011".

Επίσης βραβεύθηκαν η πρόεδρος του σωματείου "Καλλιπάτειρα", Αικατερίνη Παναγοπούλου, χορηγοί-υποστηρικτές της ΕΟΕ, το Ίδρυμα "Α. Γ. Λεβέντη", το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος", ενώ τιμήθηκαν για την εθελοντική προσφορά τους στις τελετές Αφής της Φλόγας η χορογράφος Αρτεμις Ιγνατίου, ο μουσικοσυνθέτης Μιχάλης Μεσσήνης, η πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη, ο παρουσιαστής-εκφωνητής Αλέξης Κωστάλας, η Ελληνική Αστυνομία, ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου