Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

«Είμαι εδώ»


«Είμαι εδώ»


Οι όροι που έθεσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος στη συνάντηση με τον Δημήτρη Γόντικα και η προϋπόθεση να συνδράμει οικονομικά.
Ανδρέας Βγενόπουλος κάλεσε στο γραφείο του χθες τον πρόεδρο της ΠΑΕ Δημήτρη Γόντικα και εκτός του ότι παρέδωσε επιστολή με την οποία απαντάει στην επιστολή του Γόντικα (την αποκάλυψε χθες η «SportDay»και εκπέμπει SOS) μίλησε για αρκετή ώρα μαζί του και για τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας, αλλά και για την αγωνιστική πορεία.
Οι δυό τους δεσμεύτηκαν να μη δοθεί η επιστολή στη δημοσιότητα και να μείνει μεταξύ τους, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο Βγενόπουλος μεταξύ άλλων είπε χθες στον Γόντικα και αναφέρει στην επστολή του:
«Εγώ και κάποιοι άλλοι επιχειρηματίες είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε την ομάδα οικονομικά σε αυτή την κρίσιμη καμπή και πάντα με βάση την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα.
Δεν πρόκειται να αφήσω την ομάδα να πάει στο Πρωτοδικείο και αν δεν μπουν αυτά τα χρήματα από άλλους υποψήφιους ξένους επενδυτές, είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω εγώ για να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βγενόπουλος έκανε συγκεκριμένες προτάσεις και έθεσε κάποιες προϋποθέσεις στον Γόντικα, για να βγει οικονομικά η χρονιά χωρίς να υπάρχει πρόβλημα. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, ο Βγενόπουλος ζήτησε είτε να πέσει η τιμή της μετοχής στο 0,33 ευρώ, είτε να αναλάβει εξ ολοκλήρου ο Γιάννης Βαρδινογιάννης τις υποχρεώσεις της ΓΗΠΕΛ, για να μπει στον Παναθηναϊκό και να τον βοηθήσει να βγει από το αδιέξοδο μαζί με άλλους επιχειρηματίες (ακούστηκε το όνομα εφοπλιστή και από το Λονδίνο). Μάλιστα ο Βγενόπουλος εξέφρασε την επιθυμία αυτές οι προτάσεις του και οι προϋποθέσεις να τεθούν και υπόψη του μεγαλομετόχου: «Αν η τιμή της μετοχής πέσει από το 1,40 στο 0,33 ευρώ-όπως είχε αποφασιστεί σε πρόσφατη Γ.Σ.- υπάρχει η δυνατότητα και άλλοι επιχειρηματίες, που γνωρίζω εγώ, να βάλουν χρήματα και να πάρουμε όλοι μαζί το πακέτο των μετοχών», φέρεται να αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή ο Βγενόπουλος και να έχει πει και χθες στον Γόντικα.
Στο τραπέζι έπεσε και το θέμα των μεταγραφών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βγενόπουλος φάνηκε διατεθειμένος –ανεξάρτητα από το τι θα γίνει με τους Αραβες- να εξυπηρετήσει άμεσα την ομάδα δίνοντας το ποσό που χρειάζεται για να πάρει τον στόπερ που θέλει ο Φερέιρα. Στη συνέχεια έμαθε από τον Γόντικα, ότι υπάρχουν καθυστερήσεις δύο μηνών στις δόσεις συμβολαίων των παικτών και αν δεν τακτοποιηθούν άμεσα, δεν μπορεί να γίνει μεταγραφή και για ηθικούς, αλλά και για τυπικούς λόγους. Κατά κάποιες πληροφορίες, ο Βγενόπουλος εξέφρασε τις σοβαρές αμφιβολίες για το αν οι Αραβες υπάρχουν πραγματικά και θα βάλουν τα 15 εκατ. ευρώ, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και αν μπουν αυτά τα χρήματα να διατηρήσει το ποσοστό του βάζοντας και αυτός κάποιο ποσό στην ΑΜΚ.
Οσον αφορά την τιμή της μετοχής, είναι δεδομένο ότι αν δεν μπουν τα 15 εκατ. ευρώ από τους Αραβες, θα πέσει στο 0,33 ευρώ στη Γ.Σ. που θα γίνει στις 31 Ιανουαρίου. Μετά τη συνάντησή του με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γόντικας ενημέρωσε τον μεγαλομέτοχο Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο οποίος εξακολουθεί να είναι αρνητικός να βάλει χρήματα στην ομάδα. Τις επόμενες ημέρες ο Γόντικας πιθανότατα θα αποφασίσει τη σύγκληση έκτακτου Δ.Σ. την ερχόμενη εβδομάδα, όπου θα ενημερώσει όλα τα μέλη του για τις προτάσεις του Βγενόπουλου (υπογεγραμμένες από τον ίδιο με επιστολή) και τη διάθεσή του να βοηθήσει την ομάδα να βγει από το αδιέξοδο άμεσα. Φυσικά ρόλο θα παίξουν και οι εξελίξεις με τους Αραβες, που ενδέχεται να υπάρξουν από την ερχόμενη Δευτέρα.
Ρεπορτάζ:
Τάσος Νικολογιάννης

 πηγη:sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου