Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Κλοπή δεκάδων εκθεμάτων από το μουσείο αρχαίας ΟλυμπίαςΚλοπή δεκάδων εκθεμάτων από το μουσείο αρχαίας Ολυμπίας
65 με 68 εκθέματα έχουν κλαπεί από το παλαιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό των δραστών της ένοπλης ληστείας στο Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, που βρίσκεται εκτός αρχαιολογικού χώρου, κοντά στο δημαρχείο.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες και εκτιμήσεις, οι ληστές έκλεψαν 65- 68 αρχαία αντικείμενα, χάλκινα και πήλινα, όλα μεγάλης αξίας, μεταξύ των οποίων και ένα χρυσό δαχτυλίδι.
Σύμφωνα με την Αστυνομία οι δράστες ήταν δύο κουκουλοφόροι, οι οποίοι επιτέθηκαν στη γυναίκα φύλακα, την ώρα που αυτή απενεργοποίησε τον συναγερμό για να μπει στο κτίριο και να αναλάβει υπηρεσία. Με την απειλή όπλων την οδήγησαν στο εσωτερικό, όπου την έδεσαν σε καρέκλα, τη φίμωσαν και ανενόχλητοι έσπασαν τις προθήκες του μουσείου και άρπαξαν τα αρχαία αντικείμενα.
Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί με τι μέσο διέφυγαν οι ληστές, αλλά εκτιμάται ότι είχαν κάποιο όχημα κοντά στο Μουσείο.
Την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού έθεσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος μεταβαίνει στο Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας συνοδευόμενος από τη γενική γραμματέα του υπουργείου Λίνα Μενδώνη.
www.kathimerini.gr
με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου