Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

Οι μάσκες έπεσαν!


   Οι μάσκες έπεσαν!

09 Μαρτ. 2012 | 19:10
Οι μάσκες έπεσαν!

Πλέον ακόμη και οι τυφλοί είδαν, οι κουτσοί περπάτησαν και οι μουγκοί μίλησαν! Μέχρι και οι στημένοι πρέπει να κατάλαβαν! Δεν χρειάζεται καμία ειδική ανάλυση για να καταλάβει κανείς τι «παίχτηκε» στη Γ.Σ αλλά και σε όσα ακολούθησαν. Ακόμη και εκείνοι που κρατούσαν μια... πισινή για το σχέδιο καταστροφής του Παναθηναϊκού από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη πείστηκαν για τη θέληση του μεγαλομετόχου. Από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς.
Μόνο η κίνηση του να μην παραστεί στα γραφεία της ΠΑΕ αλλά και να μην στείλει ούτε καν τον εντεταλμένο σύμβουλο Βοτανικού, Βαγγέλη Σαμαρά, τα λέει όλα. Εξάλλου αν ο ουρανός του ήταν καθαρός δεν θα είχε να φοβηθεί τίποτα. Από την στιγμή που οι... κύκλοι, τα τετράγωνα και τα παραλληλόγραμμα δηλώνουν πως «ο Γιάννης τα έκανε όλα καλά», τι πιο λογικό από το να εμφανιζόταν και να έβγαζε στη σέντρα τον Βγενόπουλο και τους υπόλοιπους μετόχους που αντιμετωπίζουν με καχυποψία την υπόθεση της ΓΗΠΕΛ. Μήπως θα έπρεπε να λέμε και ευχαριστώ που ψήφισε το 0.33, μια τιμή μετοχής απόλυτα λογική για τα δεδομένα του Παναθηναϊκού και της εποχής;
Ακόμη και στις προτάσεις που του έκανε ο Βγενόπουλος-''δώσε εγγυήσεις-δίνω 15 το απόγευμα'' και '' έλα να τα βρούμε σε ένα τραπέζι''- εκείνος προτίμησε την χειρότερη για τον Παναθηναϊκό λύση, δίνοντας ξεκάθαρα την απάντηση για το αν θέλει να φύγει από την μπροστά ή την πίσω πόρτα. «Πάμε στα δικαστήρια» ήταν η διαρροή του και δεν είμαστε μακριά από την παγκόσμια πρωτοτυπία, όπου μία ΠΑΕ κινείται νομικά εναντίον του... παρκαρισμένου μεγαλομετόχου της! Όλα τα έχουμε δει γιατί να μην το δούμε και αυτό;

Εδώ ο νούμερο ένα άνθρωπος του Τζίγγερ στην ΠΑΕ, ο οικονομικός διευθυντής Αλέξανδρος Παπαδοσπυριδάκης, άλλαξε τη σύνθεση του Δ.Σ της ΓΗΠΕΛ χωρίς να ρωτήσει κανέναν! Ούτε καν τον Γόντικα, ο οποίος το έμαθε το πρωί της Παρασκευής. Και υποτίθεται πως θα έπρεπε να υπάρξει και έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο. Το αστειότερο όλων είναι πως ο νέος πρόεδρος στην εταιρία που ασχολείται με ένα τόσο σημαντικό εγχείρημα, ο κ. Λουμίδης, ρωτούσε τον Βασίλη Κωνσταντίνου για το αν μπορεί να τον βοηθήσει επί του θέματος! Ανέκδοτο!
Τα «θολά» σημεία στη θυγατρική του γηπέδου είναι αρκετά και παρά το... μουλάρωμα του Βαρδινογιάννη, η ΠΑΕ οφείλει να ψαχτεί, ξεκινώντας τις επαφές με τις συμβαλλόμενες πλευρές, όπως πρότεινε ο Βγενόπουλος, ώστε να ξέρουν οι μέτοχοι του Παναθηναϊκού ποιοι είναι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν. Ξεκάθαρα πράγματα. Με αυτό το πρόβλημα πρέπει να βρεθεί λύση. Άμεσα. Η ΓΗΠΕΛ αποτελεί το μεγάλο «αγκάθι» για να γυρίσει η σελίδα και να μπουν περισσότερα χρήματα στα ταμεία. Από την στιγμή που ο Τζίγγερ δεν ασχολείται και θέλει δικαστήρια(με τα λαϊκά δικαστήρια να δούμε πως θα τα βγάλει πέρα αν... στραβώσει το πράγμα) δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Πάμε και στη φωτεινή πλευρά του φεγγαριού. Την Δευτέρα μπαίνουν λεφτά στα ταμεία. Το 1,8 του Βγενόπουλου και το 1 του Πολέμη είναι τα σίγουρα. Δηλαδή περίπου 3 εκατομμύρια δεδομένα, τα οποία θα αυξηθούν από την συμμετοχή «συμπαικτών» που ακόμη δεν γνωρίζουμε. Φτάνουν αυτά τα χρήματα; Φυσικά και όχι. Αρκούν για να πάρουν κάποια χρήματα οι ποδοσφαιριστές ενόψει Ολυμπιακού και να εξοφληθούν οι αδιαπραγμάτευτες οφειλές των 2,4 εκατομμυρίων ευρώ που θα μπορούσε να... πνίξουν τον Παναθηναϊκό κατά την απολογία του στην ΟΥΕΦΑ.
Το ζήτημα, βέβαια, είναι πως μέχρι το καλοκαίρι θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί και τα 9 εκατομμύρια που χρωστάει η ομάδα. Όσο, όμως, υπάρχει το «αγκάθι» της ΓΗΠΕΛ, το οποίο ο... ρίψασπις Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν αποφασίζει να τραβήξει από τα σπλάχνα του Παναθηναϊκού, τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Το κακό για τον μεγαλομέτοχο είναι πως μέχρι και ο πιο αδαής κατάλαβε που το πάει και τι προσπαθεί να κάνει. Η συμπεριφορά του είναι άκρως εκδικητική και αυτό... φωνάζει με την στάση του τον τελευταίο καιρό.
Έστω και υπό αυτές τις συνθήκες, το πρώτο... πράσινο φως φάνηκε αλλά ο δρόμος είναι μακρύς. Είτε το θέλουμε είτε όχι, στο χέρι του Τζίγγερ είναι το να βρεθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα λύση. Αν υποθέσουμε πως έχει δίκιο σε όλα, πως τα έκανε όλα σωστά στη ΓΗΠΕΛ και δεν ευθύνεται για τίποτα στο θέμα του Βοτανικού γιατί δεν υπογράφει να τελειώνουμε; Γιατί δεν παρέχει τις εγγυήσεις που ζητούν οι μέτοχοι; Μήπως δεν μπορεί ή μήπως δεν θέλει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου