Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ…ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ…

Η αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 15 εκατ. ευρώ ψηφίσθηκε από τη σημερινή (Παρασκευή 9/3) Γενική Συνέλευση της «πράσινης» ΠΑΕ κι από τη Δευτέρα, έπειτα από πρόταση του Ανδρέα Βγενόπουλου -ο οποίος προέδρευσε της συνέλευσης- θα αρχίσουν να μπαίνουν άμεσα στα ταμεία της ομάδας χρήματα για την ΠΑΕ, προκειμένου να αρχίσουν να τακτοποιούνται οι οφειλές του Παναθηναϊκού εν όψει του νέου ελέγχου από την UEFA στις 31 Μαρτίου.
Κι αυτό είναι το πρώτο σημαντικό συμπέρασμα από τη ΓΣ, αφού με πρωτοβουλία του «Mr. MIG» θα υπάρξει επικοινωνία του ιδίου με τον Αδαμάντιο Πολέμη μέσα στο σαββατοκύριακο, προκειμένου να συνεννοηθούν για το σύνολο του ποσού που θα μαζευτεί από τα μέλη της νυν μετοχικής ομάδας, αλλά και από ανθρώπους που έχουν ενδιαφερθεί για μπουν στην ΑΜΚ (όπως τόνισε ο «Βγενό» υπάρχουν τουλάχιστον άλλα δύο άτομα που θέλουν να συνεισφέρουν). Τα χρήματα αυτά θα συγκεντρωθούν σε λογαριασμό της ΠΑΕ και θα μετοχοποιηθούν όταν προχωρήσει η όλη διαδικασία.
Εξίσου σημαντική ήταν η πρόταση του Βγενόπουλου να πάνε τα λεφτά που θα μαζευτούν άμεσα προς τους ποδοσφαιριστές πριν από το ματς με τον Ολυμπιακό, με τον δεύτερο τη τάξει μέτοχο της ΠΑΕ να εκφράζει τις ενστάσεις του, διότι π.χ. πληρώνεται τακτικά το ενοίκιο της Παιανίας, αντί να δίνεται προτεραιότητα προς τους παίκτες.
Στη συζήτηση επί των χρημάτων που θα πρέπει να μπουν άμεσα στην ομάδα, υπήρξε ένας έντονος διάλογος ανάμεσα στον «Βγενό» και τον Μάνο Μαυροκουκουλάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στη δική του πρόταση που είχε καταθέσει προς την πλευρά Βαρδινογιάννη, με τον Βγενόπουλο να του ζητάει επίμονα τρεις φορές να αποκαλύψει τι λεφτά σκοπεύει να επενδύσει στην ομάδα η δική του «ομάδα».
«Έχω κάνει πρόταση στον κ. Βαρδινογιάννη για 4ετη διαχείριση της ΠΑΕ και στις 30/11 επανήλθα με σαφέστερη και καλύτερη προσφορά. Είναι σε καλό σημείο. Επισημαίνω ότι σε κάθε περίπτωση φεύγω εφόσον έρθει αξιόπιστος επενδυτής…» τόνισε ο «Mr. Manos», με τον Ανδρέα Βγενόπουλο να επισημαίνει: «Διευκρινίστε σας παρακαλώ για την πρότασή σας. Πόσα χρήματα θα βάλετε εσείς και οι σύμμαχοί σας;». «Τέσσερα εκατ. ευρώ έχω μαζέψει…» ήταν η απάντηση του Μαυροκουκουλάκη, την ώρα που κατευθυνόταν και πάλι προς τη θέση του, με τον Mr. MIG να του διευκρινίζει «Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Γόντικα και να του πείτε για τον τρόπο καταβολής των χρημάτων…».
«Εγώ θα σκεφτώ πως θα το κάνω..» ήταν η απάντηση, εντούτοις είναι αμφίβολο, αν υπάρχει διάθεση από την πλευρά Μαυροκουκουλάκη να «ενεργοποιήσει» την πρότασή του και πολύ περισσότερο τα λεφτά που έχει πει ότι έχει…
Το δεύτερο σκέλος της Γενικής Συνέλευσης επικεντρώθηκε στο ζήτημα της ΓΗΠΕΛ, με τον Ανδρέα Βγενόπουλο να εξαπολύει σφοδρή επίθεση προς την πλευρά Βαρδινογιάννη, καταθέτοντας συγκεκριμένες ενστάσεις και απορίες για το κατά πόσο είναι «διασφαλισμένη» η ΠΑΕ από πιθανές υποχρεώσεις προς τρίτους. Κάνοντας στο τέλος νέο κάλεσμα προς την πλευρά Βαρδινογιάννη να καθίσει για να συζητήσει, ειδάλλως το θέμα θα πρέπει να πάρει τη νομική οδό.
Αναλυτικά οι ενστάσεις και οι θέσεις του Βγενόπουλου για τη ΓΗΠΕΛ:
1.«Γιατί ενώ τον Οκτώβριο του 2010 έγινε καταγγελία της σύμβασης με το δήμο Αθηναίων με αίτημα αποζημίωσης εντός ενός μήνα περίπου 26 εκατ. ευρώ βάση συμβάσεων, δεν ακολούθησε αγωγή;».
2.«Γιατί και πως αντικαταστάθηκαν από τον οικονομικό διευθυντή της ΠΑΕ, Αλέξανδρο Παπαδοσπυριδάκη οι Γιάννης Βαρδινογιάννης και Βαγγέλης Σαμαράς από το ΔΣ της ΓΗΠΕΛ στις 7/7/2011 χωρίς ενημέρωση και συζήτηση στο ΔΣ και χωρίς εξουσιοδότηση των μετόχων;».
3.«Γιατί απουσίαζαν οι κ.κ. Βαρδινογιάννης και Σαμαράς από τη ΓΣ και δεν ήταν παρόντες για να ενημερώσουν αναλυτικά τους παρευρισκόμενους, αλλά και τους υποψήφιους επενδυτές για όλα τα θέματα της ΓΗΠΕΛ, που γεννούν ερωτηματικά;».
4.«Γιατί απουσίαζε από τη ΓΣ και ο κ. Σωτήρης Λουμίδης, ο οποίος έχει αναλάβει με απόφαση Παπαδοσπυριδάκη, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΗΠΕΛ από τον περασμένο Ιούλιο;».
5.«Με ποια διαγωνιστική διαδικασία επιλέχτηκε ο κατασκευαστής του έργου;».
6.«Γιατί ξοδεύτηκε ένα ποσό (που παραμένει απροσδιόριστο όπως τόνισε), για ένα έργο που δεν ήξερε αν είχε τη δυνατότητα να το ολοκληρώσει μέσω χρηματοδότησης. «Ποιος αρχίζει να βάζει λεφτά για ένα έργο που δεν ξέρει αν θα αρχίσει; Ακόμα και όταν διακόπηκε, συνέχισαν να βάζουν χρήματα…».
7.«Γιατί ενώ έχει ειπωθεί ότι δεν υπάρχει συμφωνία με τον Βωβό, τον Φεβρουάριο του 2008, φαίνεται πως υπάρχει συμφωνία του Παναθηναϊκού με την εταιρία «Μπάμπης Βωβός τεχνική». «Διαβάζω αλλού, συμφωνίες με την εταιρία «Μπάμπης Βωβός». Σε πολλά σημεία. Υπάρχει ακόμα αμφιβολία ότι υπάρχει σύνδεση με την εταιρία του Βωβού; Εγώ ζητήσει πολλές φορές κάποιον να μας το εξηγήσει».
8.«Γιατί η πλευρά Βαρδινογιάννη επιμένει να λέει ότι «καθαρίζει» εάν αναλάβει τις ευθύνες της ΓΗΠΕΛ με 1 ευρώ, τη στιγμή που στη σύμβαση της ΓΗΠΕΛ με τον κατασκευαστή του έργου η ΠΑΕ εμφανίζεται η ΠΑΕ ως εγγυήτρια και πρωτο-οφειλέτρια;».
9.«Γιατί η ΠΑΕ αναλαμβάνει να δώσει αποζημίωση 2 εκατομμυρίων ευρώ στον κατασκευαστή σε περίπτωση που δεν γίνει το έργο; Με ποια λογική συμβαίνει αυτό; Μακάρι να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις μόνο και να μην έχουμε να πληρώσουμε».
10.«Κάνω εισήγηση (διότι λόγω έλλειψης απαρτίας δεν μπορούμε να πάρουμε απόφαση) και ζητώ από το ΔΣ να μην τολμήσει να απαλλάξει από τις ευθύνες του το ΔΣ της ΓΗΠΕΛ. Προτείνω ακόμα, νομικά να μην υπάρξει αλλαγή ευθυνών. Εφόσον οι κύριοι Βαρδινογιάννης και Σαμαράς δεν μπορούν να μας εξηγήσουν τις ευθύνες και να μας πουν τι εγγυηθούν, τότε να προσληφθεί δικηγόρος -όχι κάποιος από τους υπάρχοντες, γιατί είδαμε τι έγινε με τον Παπαδοσπυριδάκη- και να αναζητηθούν νομικές ευθύνες για τη ΓΗΠΕΛ. Μπορείτε να με αγνοήσετε, κύριε Γόντικα, αλλά εάν το κάνετε, θα ζητηθούν ποινικές ευθύνες και από εσάς».
11.«Προτείνω να επικοινωνήσετε με το Δήμο, τον ΑΚΤΩΡ και τον βωβό και να μάθουμε τις θέσεις και τις απαιτήσεις τους. Να πούμε ότι εμείς ζητάμε αυτά, εσάς ποια είναι η θέση σας».
12.«Θέλω μία εγγυητική από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για τις υποχρεώσεις της ΓΗΠΕΛ και δίνω μία εγγυητική δική μου 15 εκατομμυρίων ευρώ. Χωρίς τις βλακείες ότι τα χαλάσαμε στο κείμενο».
                                                 http://www.panathinaikoskosmos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου