Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

Η Λεωφόρος ανήκει στον Παναθηναϊκό


Η Λεωφόρος ανήκει στον Παναθηναϊκό

3 Μαρτίου 2012 - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Σχόλια κλειστά
Το www.prasinanea.gr απαντά με νομικά επιχειρήματα σε όσους αμφισβητούν ότι η έκταση της Περιβόλας, που έχει κτιστεί το «Απόστολος Νικολαϊδης», ανήκει αδιαπραγμάτευτα στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.
 
Το www.prasinanea.gr σας είχε ενημερώσει για την… επίθεση που ετοίμαζε ο Δήμος Αθηναίων εναντίον του Παναθηναϊκού, προκειμένου να αποποιηθεί των ευθυνών που έχει για τη μη υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης. Σκοπός του Δημάρχου, Γιώργου Καμίνη, είναι να αποφύγει την καταβολή αρκετών εκατομμυρίων ευρώ από τις ρήτρες που προβλέπονται στις συμβάσεις που έχει υπογράψει με την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη.
Με δεδομένο ότι σε ενδεχόμενη δικαστική διαμάχη δεν θα μπορούσε να αποδώσει ευθύνες στον Παναθηναϊκό για τη μη κατασκευή του γηπέδου στο Βοτανικό, ούτε να τον αναγκάσει να υπογράψει νέες συμβάσεις, επιχειρεί αλλιώς να μετακυλήσει τις ευθύνες του. Ουσιαστικά, αμφισβητεί ευθέως ότι η έκταση που έχει χτιστεί το «Απόστολος Νικολαϊδης» ανήκει στον Ερασιτέχνη και τη θεωρεί δημόσια γη!
Ιδιοκτήτης με το νόμο!
Η προσπάθεια του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, του Δήμου Αθηναίων και η ανοχή του ΥΠΕΚΑ δεν πρόκειται να πετύχουν το παραμικρό… Η έκταση της Περιβόλας ανήκει στον Παναθηναϊκό εδώ και δεκαετίες και αυτό το καθεστώς δεν μπορεί να αλλάξει όσες προσπάθεις ή τρικ και να γίνουν… Το www.prasinanea.gr απαντά με νομικά επιχειρήματα στις αστείες επιδιώξεις κρατικών φορέων που κάνουν όνειρα θερινής νυκτός…
Σε όσους διαφεύγει, η έκταση της Περιβόλας ανήκει στον Ερασιτέχνη από τη δεκαετία του 1920. Τον Αύγουστο του 1921 με την υπ’ αριθμόν απόφαση 3294 του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, παραχωρήθηκε ο χώρος στον Παναθηναϊκό. Η πράξη επικυρώθηκε και από τη Νομαρχία Αττικοβοιωτίας στις 8 Μαρτίου 1922 με την απόφαση υπ’ αριθμών 4268.
Επιπλέον, η οριστική και αμετάκλητη παραχώρηση της έκτασης στον Παναθηναϊκό έγινε με τον πλέον επίσημο τρόπο στη Δ’ Συντακτική Συνέλευση των Ελλήνων το 1924. Με το ψήφισμα αριθμός 165/Α’ στις 21 Ιουνίου, αποδόθηκε στο Τριφύλλι η κυριότητα και η χρήση της Περιβόλας… Η απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ λίγες μέρες αργότερα.
Η χρησικτησία
Εάν υπάρχουν ακόμα άνθρωποι οι οποίοι αμφισβητούν την ιδιοκτησία του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, τότε ας διαβάσουν το παρακάτω… Προκειμένου να διευθετηθούν χρόνια προβλήματα με την κατοχή δημόσιας γης από ιδιώτες, μετά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και συγκεκριμένα το 1946, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ρυθμιστικό νόμο για το ζήτημα της χρησικτησίας.
Αυτός ανέφερε ότι εάν κάποιο πρόσωπο, φυσικό ή νομικό, χρησιμοποιούσε δημόσια γη αδιάλλειπτα για διάστημα 20 ετών ή μεγαλύτερο, τότε αυτοδίκαια η έκταση περνούσε στην κατοχή του. Και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού μπορούν πολύ άνετα να αποδείξουν ότι το «Απόστολος Νικολαϊδης» χρησιμοποιείται συνεχώς εδώ και 9 δεκαετίες…
Τέλος, υπάρχει και νεώτερος νόμος που διασφαλίζει τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού… Το άρθρο 4 του Ν 3127/2003 (ΦΕΚ Α’ 135/5.6.2003) περί χρησικτησίας σε δημόσια γη, ορίζει ότι:
«1. Σε ακίνητο που βρίσκεται μέσα σε σχέδιο πόλεως ή μέσα σε οικισμό που προϋφίσταται του έτους 1923 ή μέσα σε οικισμό κάτω των 2.000 κατοίκων, που έχει οριοθετηθεί, ο νομέας του θεωρείται κύριος έναντι του Δημοσίου εφόσον
α) νέμεται, μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού, αδιαταράκτως για δέκα (10) έτη το ακίνητο, με νόμιμο τίτλο από επαχθή αιτία, υπέρ του ιδίου ή του δικαιοπαρόχου του, που έχει καταρτισθεί και μεταγραφεί μετά την 23.2.1945, εκτός εάν κατά την κτήση της νομής βρισκόταν σε κακή πίστη, ή
β) νέμεται, μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού, το ακίνητο αδιαταράκτως για χρονικό διάστημα τριάντα (30) ετών, εκτός εάν κατά την κτήση της νομής βρισκόταν σε κακή πίστη. Στο χρόνο νομής που ορίζεται στις περιπτώσεις α΄ και β΄ προσμετράται και ο χρόνος νομής των δικαιοπαρόχων που διανύθηκε με τις ίδιες προϋποθέσεις. Σε κακή πίστη βρίσκεται ο νομέας, εφόσον δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 1042 του ΑΚ .
2. Οι διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου εφαρμόζονται για ακίνητο εμβαδού μέχρι 2.000 τ.μ. Για ενιαίο ακίνητο εμβαδού μεγαλύτερου των 2.000 τ.μ., οι διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου εφαρμόζονται μόνο εφόσον στο ακίνητο υφίσταται κατά την 31.12.2002 κτίσμα που καλύπτει ποσοστό τουλάχιστον τριάντα τοις εκατό (30%) του ισχύοντος συντελεστή δόμησης στην περιοχή «.
Το αποδέχτηκε ο Δήμος…
Τρίτο και σπουδαιότερον είναι ότι ο ίδιος ο Δήμος έχει αποδεχτεί ότι η Λεωφόρος ανήκει στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Επί Δημαρχίας Ντόρας Μπακογιάννη συνήφθη σύμβαση με τον Ερασιτέχνη, με την οποία αναγνωριζόταν εμμέσως η ιδιοκτησία του στο χώρο της Περιβόλας. Διαφορετικά δεν υπήρχε λόγος να υπάρξει… ανταλλαγή χώρων ανάμεσα στις δύο πλευρές. ώστε κατόπιν να προχωρήσει η Διπλή Ανάπλαση.
Το ίδιο συνεχίστηκε επί Δημαρχίας Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος αναγνώρισε τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό ως νόμιμο κάτοχο του χώρου όπου βρίσκεται το «Απόστολος Νικολαϊδης» και συνεργάστηκε μαζί του. Ο Δήμος Αθηναίων έχει νομική συνέχεια και δεν μπορεί η μία Δημοτική Αρχή να ανατρέπει τα έργα της προηγούμενης κατά το δοκούν…
Κύριοι, πάρτε το χαμπάρι… Η Λεωφόρος είναι πράσινη και ανήκει στον Παναθηναϊκό…
Πηγή: prasinanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου