Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Βαδίζοντας προς τις επιτυχίες... Η αθλητική ζωή του Άρη ΚαραγεώργουΒαδίζοντας προς τις επιτυχίες... Η αθλητική ζωή του Άρη Καραγεώργου

Ο αθλητής που ανέδειξε το βάδην και το καθιέρωσε φορώντας το Τριφύλλι στο στήθος...

Τα δύο αδέλφια Καραγεώργη. Προηγείται ο Άρης και ακολουθεί ο Χρήστος
Ένα από τα αδικημένα, λόγω της χαμηλής προβολής από τα έντυπα, αγωνίσματα είναι το βάδην. Ο Άρης Καραγεώργος, αθλητής του Παναθηναϊκού, είναι ο καλύτερος της εποχής του και αυτός που το ανέδειξε τις δεκαετίες του ΄70 και του ΄80. Το όνομά του γράφτηκε με χρυσά γράμματα στη βίβλο του Τριφυλλιού, αλλά και του στίβου γενικότερα.

Σαν σήμερα, 27 Μαρτίου 1981 ο Άρης Καραγεώργος τερμάτιζε πρώτος στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Βάδην με χρόνο 44.22.2., ενώ ο Παναθηναϊκός κατακτούσε τον ομαδικό τίτλο. Το ίδιο ακριβώς επαναλήφθηκε έναν χρόνο μετά, δηλαδή σαν σήμερα, στις 27 Μαρτίου 1982. Συνολικά εννέα φορές στην αθλητική του σταδιοδρομία ανεδείχθη Πανελληνιόνικης. Όλες με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Το 1979 συμμετείχε στους Βαλκανικούς αγώνες και δόξασε τη χώρα φέρνοντας το χρυσό μετάλλιο στα 20.000μ. βάδην εντός σταδίου. Τη χρονιά εκείνη κατέρριψε το βαλκανικό ρεκόρ. Συνολικά έχει κατακτήσει άλλα 3 μετάλλια σε βαλκανικούς (1 αργυρό και 2 χάλκινα). Το 1979 έγινε 6ος Μεσογειονίκης, ενώ πήρε μέρος και στους Ολυμπιακούς του 1980, όταν και τερμάτισε 15ος.

Τα επιτεύγματά του όμως δεν σταματούν εδώ. Ο Άρης Καραγεώργος έχει καταρρίψει 12 Πανελλήνια ρεκόρ:
- 2 φορές στα 20.000μ. βάδην εκτός σταδίου
- 2 φορές στα 20.000μ. βάδην εντός σταδίου
- 7 φορές στα 10.000μ. βάδην εντός σταδίου
- 1 φορά στα 50.000μ. βάδην εκτός σταδίου

Πολύ σημαντικός αθλητής του βάδην με εξίσου σπουδαίες επιτυχίες υπήρξε και ο αδελφός του Χρήστος Καραγεώργος. Και οι δύο ως επάγγελμα ήταν ταχυδρομικοί, ενώ υπήρξαν Βαλκανιονίκες ακόμα και σε αγώνες βάδην Ταχυδρομικών υπαλλήλων. 

Να σημειώσουμε κλείνοντας, πως ο Άρης Καραγεώργος μετά την αθλητική του σταδιοδρομία υπήρξε Τεχνικός Σύμβουλος του Βάδην στην Ομοσπονδία του ΣΕΓΑΣ, καθώς και προπονητής που ανέδειξε σημαντικά ταλέντα. Αγαπημένος, δε, αθλητής του ήταν ο Σωκράτης Γκιόλιας, ο δημοσιογράφος που πριν λίγα χρόνια δολοφονήθηκε.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.greenzone.gr/2012/03/272-aris-karagewrgos-vadizontas-pros.html#ixzz1qO9tlrjx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου