Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Κάρμης: "Η ευθύνη ανήκει στην Αστυνομία

  Από Μπάμπης Τσιμπίδας


 
Μετά από 1,5 ώρα ολοκλήρωσε την απολογία του ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκα ο Παναθηναϊκός. Ο δικηγόρος Γιάννης Κάρμης στήριξε την υπερασπιστική γραμμή του στο ότι η πράσινη ΠΑΕ έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να αποφευχθούν τα επεισόδια και τα απέδωσε σε παράγοντες άσχετους με το ποδόσφαιρο.
Αρχικά, ο Κάρμης ζήτησε αναβολή της εκδίκασης, αλλά το αίτημα του απορρίφθηκε. Κατόπιν, επεσήμανε πως από τη στιγμή που Αστυνομία αδυνατούσε να ελέγξει την κατάσταση, πως θα μπορούσε να το κάνει ο Παναθηναϊκός.
"Όλα τα επεισόδια έγιναν από ανθρώπους οι οποίοι δεν βλέπουν ποδόσφαιρο. Είναι αναρχικοί, μπαχαλάκηδες, δολοφόνοι. Ήρθαν στο Ολυμπιακό Στάδιο με στόχο να το κάψουν και όχι να δουν μπάλα"τόνισε ο Γιάννης Κάρμης.
Ο νομικός εκπρόσωπος του Τριφυλλιού πρόσθεσε ότι οι οργανωμένοι οπαδοί στη Θύρα 35 δεν συμμετείχαν στα επεισόδια και παρέμειναν στη θέση τους, άρα δεν μπορεί να αποδοθεί σε αυτούς μερίδιο της ευθύνης για τα έκτροπα. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι προκλήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως αποδεικνύεται από βίντεο και φωτογραφίες.
Στην Αστυνομία ο έλεγχος
Απόδειξη για την καίρια ευθύνη της Αστυνομίας, αποτέλεσε κατά τον Γιάννη Κάρμη, το γεγονός ότι 
αυτή ανέλαβε τη φύλαξη του "Σπύρος Λούης" από το Σάββατο 17/3 στις 14:00 και επομένως οφείλει να απολογηθεί γιατί πέρασαν εντός από καπνογόνα έως μπιτόνια βενζίνης.
Ο Κάρμης στάθηκε στο ότι τα τουρνικέ στην είσοδο των θυρών δεν λειτουργούν, με εξαίρεση τη Θύρα 35. Υπαίτια είναι η ΓΓΑ, η οποία έχει την κυριότητα του Σταδίου και δεν εγκρίνει το σχετικό κονδύλι για τη λειτουργία τους.
"Κύριοι, βγάλτε μία λογική απόφαση για την τιμωρία του Παναθηναϊκού και βάλτε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση" ισχυρίστηκε ο Κάρμης και κατέληξε: "Δεν προκύπτει αντικειμενική ευθύνη για τον Παναθηναϊκό, άρα δεν μπορεί να τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών".
Πρακτικά, στόχος του Τριφυλλιού είναι να δικαστεί για εκτεταμένα επεισόδια και να τιμωρηθεί με ποινή κεκλεισμένων των θυρών και χρηματικό πρόστιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου