Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Αισιοδοξία στο «τριφύλλι» για… κούρεμα της ποινήςΑισιοδοξία στο «τριφύλλι» για… κούρεμα της ποινής
  Ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού Κος Ιωάννης Κάρμης  
Η ετυμηγορία της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ αναμένεται ν’ ανακοινωθεί σήμερα (4/4), μετά την προσφυγή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για μείωση της ποινής που της επιβλήθηκε πρωτοδίκως για τη διακοπή του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» είναι αισιόδοξοι…
Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, μετά την προσφυγή του Παναθηναϊκού για «κούρεμα» της ποινής για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ αναμένεται ν’ ανακοινωθεί σήμερα (4/4).
Υπενθυμίζεται ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει τιμωρηθεί από την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League με μηδενισμό για το ντέρμπι και αφαίρεση βαθμών (3 για φέτος, 2 στο επόμενο πρωτάθλημα), αποκλεισμό έδρας για τέσσερις αγωνιστικές και πρόστιμο 252.500 ευρώ.
Οι «πράσινοι», οι οποίοι είναι αισιόδοξοι σε ότι αφορά στην απόφαση, στην υπερασπιστική γραμμή τους υποστήριξαν ότι η αρχική απόφαση αιτιολογήθηκε πλημμελώς από την αρμόδια επιτροπή και τη χαρακτήρισαν ως «εσφαλμένη, άδικη και εξοντωτική». Ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Γιάννης Κάρμης, αναφέρθηκε στα όρια της αντικειμενικής ευθύνης μιας ομάδας, υποστηρίζοντας ότι τα επεισόδια έγιναν από αντιεξουσιαστές. «Όσα μας ζητήθηκαν ως ΠΑΕ, τηρήθηκαν στο ακέραιο. Η αντικειμενική ευθύνη κάμπτεται από την πλήρη αδυναμία να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα, που έγιναν από αντιεξουσιαστές και "μπαχαλάκηδες", δηλαδή άτομα που δεν είχαν σχέση με την ομάδα». Ο κ. Kάρμης, ο oποίος επικαλέστηκε την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός που ευχαριστούσε για τη φιλοξενία, πρόσθεσε: «Δεν θα πρέπει να πέσει βαρύς ο πέλεκυς μόνο πάνω στον Παναθηναϊκό, από τη στιγμή που η ίδια η Αστυνομία δήλωσε αδυναμία να ελέγξει την κατάσταση». 
Ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού υπογράμμισε ακόμα ότι «δεν είναι νόμιμη η επιβολή δύο ποινών για το ίδιο αδίκημα» και πρότεινε «από τη στιγμή που συγχωνεύονται τα πρόστιμα, να συγχωνευτούν και οι ποινές». Επικαλέστηκε δε, ως δεδικασμένο, την αναμέτρηση του αγώνα Κυπέλλου Εθνικός Αστέρας-ΠΑΟΚ (είχε επίσης διακοπεί), όπου στην ομάδα της Καισαριανής δεν επιβλήθηκε αφαίρεση βαθμών για το πρωτάθλημα της νέας περιόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου