Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Βγενόπουλος: «Ηθική και νομική υποχρέωση η παρουσία των μετόχων στη Γ.Σ.»Δημοσίευση: 17.04.12 11:00

Βγενόπουλος: «Ηθική και νομική υποχρέωση η παρουσία των μετόχων στη Γ.Σ.»

Βγενόπουλος: «Ηθική και νομική υποχρέωση η παρουσία των μετόχων στη Γ.Σ.»
Την ηθική και νομική υποχρέωση όλων των βασικών μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, να παραστούν στη γενική συνέλευση της Τετάρτης (18/04), τονίζει σε γραπτή του δήλωση ο Ανδρέας Βγενόπουλος.
Ο μέτοχος των «πρασίνων» μιλάει για την αναγκαιότητα εξασφάλισης εκλογής νέου Διοικητικού Συμβουλίου και ξεκαθαρίζει πως η Γενική Συνέλευση είναι το κατάλληλο forum για να υπάρξει λογοδοσία, να γίνει καθαρός διάλογος και αντιπαράθεση επιχειρημάτων, αλλά και να συμφωνηθούν λύσεις για το μέλλον του Παναθηναϊκού.
Αναλυτικά η δήλωση του Ανδρέα Βγενόπουλου:
«Οι βασικοί μέτοχοι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχουν ηθική αλλά και νομική υποχρέωση να παραστούν στην αυριανή κρίσιμη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ώστε να εξασφαλίσουν την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με τη Συμφωνία Μετόχων της 5ης Δεκεμβρίου 2008 και το καταστατικό της εταιρείας.
Είναι προφανές ότι η ανυπαρξία Διοίκησης που πρέπει να χειρισθεί αυτή την περίοδο σημαντικά θέματα και να υλοποιήσει την αποφασισθείσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου οδηγεί την ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε πτώχευση, η ευθύνη συνεπώς όσων παραβαίνουν την υποχρέωσή τους για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι τεράστια.
Άλλωστε η Γενική Συνέλευση των μετόχων είναι το κατάλληλο forum για να υπάρξει λογοδοσία, να γίνει καθαρός και ευθύς διάλογος και αντιπαράθεση επιχειρημάτων, αλλά και για να συμφωνηθούν λύσεις για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Όσοι αποφεύγουν αυτή την νόμιμη διαδικασία και προσπαθούν να περάσουν τις απόψεις τους μέσα από φιλικές εφημερίδες και δημοσιογράφους, εκτός από τις νομικές τους ευθύνες, θα πάρουν και τη θέση που τους αξίζει στην ιστορία του Παναθηναϊκού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου