Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Aναβολή στο... δράμα του Παναθηναϊκού


Aναβολή στο... δράμα του Παναθηναϊκού (photos)

Aναβολή στο... δράμα του Παναθηναϊκού (photos)
Δεν έδωσαν ούτε σήμερα (18/04) λύση οι μέτοχοι του «τριφυλλιού» και η ΠΑΕ οδεύει προς επαναληπτική γενική συνέλευση στις 8 Μαΐου - Εκκληση Θανάση Γιαννακόπουλου και καμπανάκι προς Βγενόπουλο και Βαρδινογιάννη για να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, ώστε να αποτραπεί η πτώχευση - Βγενόπουλος: «Με εξώδικα θα λογοδοτήσει ο Βαρδινογιάννης για τη ΓΗΠΕΛ».
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος έδωσε κανονικά το «παρών» μετά την χθεσινή (17/04) τουανακοίνωσή του στην οποία ζητούσε την παρουσία και των υπόλοιπων μετόχων. Στο κάλεσμά του ανταποκρίθηκαν και άλλοι μέτοχοι. Ετσι, στη ΓΣ προσήλθε και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, το πρώην μέλος του ΔΣ και εκπρόσωπος του Ανδρέα Βγενόπουλου, Μαίρη Λομβάρδου Ζούλα, ο Στράτος Σωπήλης, ο οποίος είναι πρώην μέλος του ΔΣ και έχει οριστεί από τους κ.κ. Πολέμη, Νίκα και Ξυλά, ως εκπρόσωπός τους, ο πρόεδρος των παλαιμάχων και μέλος του προηγούμενου ΔΣ, Βασίλης Κωνσταντίνου και ο Μίμης Δομάζος, ενώ δεν εκπροσωπήθηκε ο Νικόλας Πατέρας. Την πρόθεσή του να βοηθήσει την ομάδα είχε εκφράσει και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Αχιλλέας Μακρόπουλος, ο οποίος επίσης έδωσε το «παρών». Θεωρητικά το ποσοστό του Ανδρέα Βγενόπουλου με αυτό του Ερασιτέχνη μπορούσε βάσει νόμου να εκλέξει διοικητικό συμβούλιο, αλλά ο κ. Βγενόπουλος δεν το δέχτηκε και είπε πως μόνο ο Γιάννης Βαρδινογιάννης με το ποσοστό του μπορεί να εκλέξει ΔΣ.
Ετσι η Γενική Συνέλευση αναβλήθηκε για τις 8 Μαϊου όπου θα κληθούν να δώσουν το «παρών» όλοι οι μέτοχοι, προκειμένου να βρεθεί λύση. Μάλιστα ο Ανδρέας Βγενόπουλος είπε χαρακτηριστικά πως «εάν δεν υπάρξει λύση και στις 8 Μαϊου, τότε πτωχεύουμε».
Ανταλλαγή εξωδίκων Βγενόπουλου - Γιάννη Βαρδινογιάννη
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος εξερχόμενος από τα γραφεία της ΠΑΕ είπε: «Κατόπιν εξωδίκων, ο κ. Βαρδινογιάννης θα κληθεί να λογοδοτήσει για τα θέματα της ΓΗΠΕΛ. Ο κ. Θανάσης Γιαννακόπουλος θα αναλάβει πρωτοβουλίες να συντονίσει τους μετόχους μέχρι τις 8 Μαϊου και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Αχιλλέας Μακρόπουλος, θα επισκεφτεί τον Βαρδή Βαρδινογιάννη μήπως υπάρξει λύση και από εκεί. Όλες οι πρωτοβουλίες θα οδηγήσουν στη ΓΣ της 8ης Μαϊου για να φανεί αν υπάρξει λύση για την αποφυγή της πτώχευσης. Δεν υπάρχουν άλλες ευκαιρίες. Είναι απαραδεκτο να είναι ο Παναθηναϊκός χωρίς διοίκηση. Πρέπει να λυθούν αυτά τα θέματα. Αν φτάσουμε μέχρι τις 8 Μαϊου χωρίς λύση, τότε η πτώχευση είναι δεδομένη».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Aνδρέας Βγενόπουλος αποκάλυψε τα εξώδικα που υπήρξαν ανάμεσα στον ίδιο και τον Βαρδινογιάννη και στο ένα ο «Τζίγγερ» τον καλούσε να συμμετάσχει με το ποσοστό του, έτσι ώστε να εκλέξει διοίκηση. Ο ίδιος αντέδρασε γελώντας και τόνισε ότι τον καλεί να αναλάβει τις δικές του ευθύνες.
Ο κ. Βγενόπουλος τόνισε ότι το γεγονός πως ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θα λογοδοτήσει για την ΓΗΠΕΛ είναι και μία από τις τελευταίες λύσεις, ενώ επισήμανε πως ο Θανάσης Γιαννακόπουλος θα αναλάβει την πρωτοβουλία να φέρει στο ίδιο τραπέζι τους κ. Βγενόπουλο και Βαρδινογιάννη.
Πρωτοβουλία από Θανάση Γιαννακόπουλο
Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος δήλωσε κατά τη διάρκεια της ΓΣΔ ότι θα κάνει προσπάθεια προσέγγισης του μεγαλομετόχου Γιάννη Βαρδινογιάννη ζητώντας του να δώσει το «παρών» για να βοηθήσει την κατάσταση. Την πρωτοβουλία αυτή επιβεβαίωσε και ο ίδιος στις δηλώσεις που έκανε μετά τη Συνέλευση.
«Σε αυτή τη δύσκολη θέση πρέπει να βοηθήσουν. Δεν είμαι με κανέναν, είμαι με τον Παναθηναϊκό. Έχω υποστεί δύο εμφράγματα και έχω δώσει τη μισή ζωή μου. Πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους και να βοηθήσουν. Ο Παναθηναϊκός είναι αβοήθητος», είπε αρχικά ο Θανάσης Γιαννακόπουλος και συνέχισε: «Όποιος αγαπάει να βοηθήσει εμπράκτως. Η αναβολή που έγινε πρέπει να αποφέρει καρπούς για τον Παναθηναϊκό και μόνο για αυτόν. Δεν με αφορούν οι διαφορές που έχουν. Πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους. Μέχρι τότε να γίνουν διαβουλεύσεις και να βοηθήσουν τον ΠΑΟ. Παναθηναϊκέ, δύναμή σου είναι οι οπαδοί σου. Αυτό είναι το πιστεύω μου. Παράκληση να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου