Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Αυτά που ζητάει ο Βγενόπουλος

Σε αυτό που τονίζει εδώ και καιρό, συνέχισε να επιμένει ο Ανδρέας Βγενόπουλος στην συνάντηση με τους παλαίμαχους της ομάδας.

«Εάν αναλάβει πλήρως όλες τις νομικές και οικονομικές υποχρεώσεις σχετικό με το γήπεδο στον Βοτανικό, εγώ θα ηγηθώ της προσπάθειας να βρεθούν τα 15 εκ. € της ΑΜΚ», είπε ο Mr MIG. 

Ουσιαστικά, αυτά που ζητάει, είναι. 

1. Εφόσον υπάρξουν αγωγές κατά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ή της ΓΗΠΕΛ από εταιρείες του κ. Βωβού 

 ή από οποιονδήποτε τρίτο, να αναλάβει την υποχρέωση να τις χειρισθεί, αφού είναι ο μόνος που έχει στοιχεία, μάρτυρες κ.λ.π. και να εγγυηθεί προσωπικά ότι ανεξαρτήτως εκβάσεως των σχετικών δικών ουδεμία επιβάρυνση των ΓΗΠΕΛ/ΠΑΕ θα προκύψει και αν προκύψει θα την αναλάβει ο ίδιος. 

2. Να λυθούν αζημίως με δική του πρωτοβουλία και ευθύνη οι οποιεσδήποτε συμβάσεις μεταξύ ΑΚΤΩΡ/Μπόμπολα και ΓΗΠΕΛ/ΠΑΕ. Οποιαδήποτε οφειλή προς ΑΚΤΩΡ/Μπόμπολα ή διεκδίκηση στο μέλλον από τις ΓΗΠΕΛ/ΠΑΕ να τις αναλάβει ο ίδιος με την προσωπική του εγγύηση. 

3. Να καταθέσει για λογαριασμό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εναντίον του Δήμου Αθηναίων την σχετική αγωγή βάσει του εξωδίκου της 1-12-2010 διεκδικώντας το ποσόν των €25.927.100 και να εγγυηθεί με τραπεζική εγγυητική επιστολή ότι θα επιδικασθεί στην ΠΑΕ τουλάχιστον το ποσόν που έχει εκταμιεύσει συνολικά ως έξοδα για την υπόθεση του Βοτανικού. Το ποσόν αυτό θα προκύψει από έκθεση του ορκωτού ελεγκτή της ΠΑΕ. Σε περίπτωση επιτυχούς ανταγωγής του Δήμου Αθηναίων κατά της ΠΑΕ η οποιαδήποτε οφειλή θα αναληφθεί από τον κ. Βαρδινογιάννη και η προαναφερθείσα τραπεζική εγγυητική επιστολή θα εγγυάται ότι θα επιστραφεί στην ΠΑΕ το ποσόν των συνολικών εξόδων της για την υπόθεση του Βοτανικού. 

Η ανωτέρω συμφωνία και ως προς τα τρία σκέλη της πρέπει να γίνει μεταξύ του Γ. Βαρδινογιάννη και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά τρόπον νομικά δεσμευτικό και με κείμενα και εγγυήσεις της απολύτου κρίσης των δικηγόρων μας. Η τελευταία του θέση «δεν λογοδοτώ, δεν έχω καμία ευθύνη, πηγαίνετέ με στα δικαστήρια» μας υποχρεώνει να προφυλαχθούμε μήπως κάτι τέτοιο συμβεί και στο μέλλον. Π.χ. αν η αγωγή κατά του Δήμου Αθηναίων τελεσιδικήσει σε 5 χρόνια και δεν έχουμε τραπεζική εγγυητική επιστολή ώστε να πληρωθούμε δια της καταπτώσεως δεν είναι λογικό να περιμένουμε άλλα 5 χρόνια στρεφόμενοι κατά Γ. Βαρδινογιάννη αν αρνηθεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του («πηγαίνετέ με στα δικαστήρια»). 

Αλέξης Παπαχρήστος

http://www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου