Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

Ο Δήμος Αθηναίων "χτυπάει" τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό


Ο Δήμος Αθηναίων "χτυπάει" τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό

Μετά την προσφυγή στον ΟΡΣΑ, ο Δήμος Αθηναίων είναι έτοιμος να προχωρήσει σε άλλες ενέργειες που θα αμφισβητούν την ιδιοκτησία της έκτασης στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.


Κλιμακώνει τις πιέσεις του στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό ο Δήμος Αθηναίων, προχωρώντας στην ευθεία αμφισβήτηση της ιδιοκτησίας του δεύτερου στην έκταση που έχει χτιστεί το "Απόστολος Νικολαϊδης". Απώτερος στόχος είναι η αποφυγή με έμμεσο τρόπο, της καταβολής αποζημιώσεων στην ΠΑΕ επειδή η κατασκευή του γηπέδου του Τριφυλλιού στο Βοτανικό ματαιώθηκε με ευθύνη του.
Η πρώτη κίνηση έχει ήδη γίνει με την προσφυγή στον Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, όπου ο Δήμος κατέθεσε ιδιωτικό συμφωνητικό με την κατασκευαστική εταιρία του Μπάμπη Βωβού για την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης. Ενώ έπρεπε να συμπεριλαμβάνεται και ο Ερασιτέχνης ως συμβαλλόμενος, αυτό δεν συνέβη, αφού ο Δήμος δεν τον αναγνώρισε ως ιδιοκτήτη του οικοπέδου.
Μετά την αποδοχή της συγκεκριμένης θέσης από το ΥΠΕΚΑ, ο Γιώργος Καμίνης και οι συνεργάτες του προετοιμάζουν νέες κινήσεις, ώστε να "στριμώξουν" στη γωνία τον Ερασιτέχνη. Σύντομα θα έρθουν στην επιφάνεια οι επόμενες νομικές ενέργειες του Δήμου, που θα παρουσιάζουν τον Παναθηναϊκό ως χρήστη του γηπέδου της Λεωφόρου και όχι ως κύριο του χώρου.
"Δεμένα χέρια" με την ΠΑΕ
Αρχικά, στον Δήμο εξέτασαν την πιθανότητα να κινηθούν δικαστικά εναντίον της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ωστόσο έκριναν ότι δεν υπήρχε περίπτωση "νίκης". Η σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών έχει καταγγελθεί από το Τριφύλλι, όπως είχε το δικαίωμα και εφόσον η υπόθεση μεταφερθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων, τότε θα του επιδικαστεί υψηλή αποζημίωση για διακοπή του έργου με υπαιτιότητα του Δήμου.
Ο Δήμος κάλεσε την ΠΑΕ σε διαπραγμάτευση για το νέο Master Plan, θέλοντας να δείξει ότι ο ίδιος έχει ενεργήσει ως όφειλε για την επανέναρξη των εργασιών. Όμως ο Παναθηναϊκός αρνήθηκε και δεν υπάρχει τρόπος να συρθεί σε συζήτηση. Άλλωστε, και το νομικό τμήμα του Δήμου προειδοποίησε ότι ναι μεν μπορούν να γίνουν αγωγές με την επίκληση διαφόρων αιτιών, όμως οι πιθανότητες δικαίωσης είναι μηδενικές.
Για αυτό, παρότι μέσω δηλώσεων ή διαρροών, στελέχη της Πλατείας Κοτζιά υποστήριξαν ότι ενδεχομένως να υπάρξει δικαστική κίνηση σε βάρος της πράσινης ΠΑΕ, εντούτοις κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι χαμένος χρόνος και η κατάληξη τους είναι δεδομένα υπέρ του Τριφυλλιού.
"Πέσιμο" στη Λεωφόρο
Η τακτική που έχει επιλέξει ο Γιώργος Καμίνης για να αποφευχθεί η καταβολή αποζημίωσης από τον καταχρεωμένο Δήμο, είναι να πιέσει τον Ερασιτέχνη. Θεωρεί ότι εφόσον θέσει σε αμφισβήτηση την ιδιοκτησία της Λεωφόρου, τότε η ΠΑΕ και ο Ερασιτέχνης θα αναγκαστούν να διαπραγματευτούν και να υπάρξει ένα είδος ευνοϊκής συμφωνίας για την απεμπλοκή όλων από το έργο.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων θεωρεί ότι η Διπλή Ανάπλαση δεν πρόκειται να υλοποιηθεί και ουσιαστικά αναζητά τρόπο για να μην χρεωθεί ο ίδιος το "ναυάγιο" μίας τόσο σημαντικής παρέμβασης στην Αθήνα. Προτιμά μία συναινετική ματαίωση και θα προσπαθήσει να την επιτύχει μέσω άσκησης πίεσης στην παναθηναϊκή οικογένεια, αμφισβητώντας την ιδιοκτησία του "σπιτιού" της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου