Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Κοινωνικό αγαθό
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ


ΒΟΛΕΣ

Κοινωνικό αγαθό
Tου Ν. Α. Κωνσταντοπουλου
                          news.kathimerini.gr

δημοσίευσης05-4-012
Την προηγούμενη φορά ήταν πομφόλυξ. Διότι η αναστολή κάθε εσωτερικής δραστηριότητας του ΣΕΓΑΣ, που είχε τότε αποφασίσει η διοίκησή του, συνέπεσε με τη νεκρή, αγωνιστικά, περίοδο. Η χθεσινή παρόμοια απόφαση, όμως, δείχνει να είναι σοβαρή. Γιατί βρισκόμαστε, πλέον, μπροστά στην έναρξη των αγώνων του ανοιχτού στίβου. Ο ΣΕΓΑΣ τονίζει δε ότι είναι αποφασισμένος να μην αναστείλει την... αναστολή έως ότου αναθεωρηθούν οι αποφάσεις για την επιχορήγησή του.
Η χώρα περνάει κρίσιμη και δύσκολη, οικονομικά, περίοδο. Πολλοί θεωρούν ότι το να δίνονται 6,5 εκατ. ευρώ (αν δοθούν, διότι πέρυσι άλλο ποσό είχε εγκριθεί και άλλο δόθηκε) σε αυτή την περίοδο σε μια αθλητική ομοσπονδία είναι υπερβολή. Αν όχι και σπατάλη.
Το αν είναι ή όχι εξαρτάται από ποια σκοπιά βλέπει ο καθένας τα πράγματα. Πράγματι, όταν πεινάνε οι συνταξιούχοι, φαίνεται υπερβολή κάθε επιχορήγηση σε αθλητική ομοσπονδία. Από την άλλη πλευρά, ο αθλητισμός είναι, από πολλές απόψεις, κοινωνικό αγαθό. Το αν είναι σπατάλη εξαρτάται από το πού κατευθύνονται τα χρήματα αυτά...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου