Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Τα εξώδικα και η Γ.Σ."Να ζητήσετε λογοδοσία..." Παράλληλα με δεύτερο εξώδικο την Τρίτη του Πάσχα, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης καλεί τον Ανδρέα Βγενόπουλο για τα πεπραγμένα της διοίκησης της ΓΗΠΕΛ "να σταματήσετε την κωλυσιεργία και τις άνευ περιεχομένου προειδοποιήσεις και να προβείτε σε αναλυτικό οικονομικό και νομικό έλεγχο και να ζητήσετε λογοδοσία για όλες τις πράξεις της διοίκησης".


Τα εξώδικα και η Γ.Σ.

Λύση δεν βρέθηκε για τον Παναθηναϊκό, η γενική συνέλευση αναβλήθηκε για τις 8 Μαΐου και οι διεργασίες θα κορυφωθούν τις επόμενες μέρες προκειμένου να υπάρξει φως στο τούνελ. Ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης παρακολούθησε τη ΓΣ και γράφει για την επόμενη μέρα.
Η ανταλλαγή των εξωδίκων, τεσσάρων συνολικά, μεταξύ του Ανδρέα Βγενόπουλου και του Γιάννη Βαρδινογιάννη, τα οποία δημοσιοποίησε ο πρώτος, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ΓΣ διάρκειας δύο ωρών.
Το εξώδικο του Βγενόπουλου
Η αρχή έγινε τη Μ. Πέμπτη με το εξώδικο του κ. Βγενόπουλου στον κ. Βαρδινογιάννη με το οποίο τον καλούσε να συμμετάσχει στη ΓΣ της 18ης Απριλίου και "να ασκήσετε το δικαίωμα ψήφου ως οφείλετε σε εκτέλεση των συμβατικών και νομίμων υποχρεώσεων σας και να εκπληρώσετε κάθε υποχρέωση σας προκειμένου να εξασφαλίσετε την ομαλή λειτουργία της εταιρίας". Χαρακτηριστικά ο κ. Βγενόπουλος είπε ότι "ο Γ.Βαρδινογιάννης έχει την υποχρέωση να ορίσει 10 μέλη στο ΔΣ όπως προβλέπει η συμφωνία των μετόχων στις 5 Δεκεμβρίου του 2008".

Η απάντηση του Τζίγγερ
Η απάντηση από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη ήρθε την Τρίτη του Πάσχα με την οποία τονίζει ότι "η οικογένεια μου και εγώ προσωπικά έχουμε αποχωρήσει από την ΠΑΕ, το δικαίωμα μας να απέχουμε είναι κατοχυρωμένο από την παράγραφο 1 του άρθρου 5 του Συντάγματος και την συμφωνία των μετόχων" και παράλληλα εξουσιοδοτεί τον Ανδρέα Βγενόπουλο "όπως παραστείτε και ψηφίσετε στην γενική συνέλευση στο όνομα μας και για λογαριασμό μας". Δηλαδή ο κ. Βγενόπουλος να πάρει τις μετοχές της οικογένειας Βαρδινογιάννη και να ορίσει διοίκηση.

"Να ζητήσετε λογοδοσία..."
Παράλληλα με δεύτερο εξώδικο την Τρίτη του Πάσχα, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης καλεί τον Ανδρέα Βγενόπουλο για τα πεπραγμένα της διοίκησης της ΓΗΠΕΛ "να σταματήσετε την κωλυσιεργία και τις άνευ περιεχομένου προειδοποιήσεις και να προβείτε σε αναλυτικό οικονομικό και νομικό έλεγχο και να ζητήσετε λογοδοσία για όλες τις πράξεις της διοίκησης".

"Ο Παναθηναϊκός που βοηθά"
Η απάντηση από τον Ανδρέα Βγενόπουλο ήρθε το πρωί της Τετάρτης του Πάσχα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "αρνούμαστε την αυτόβουλη εξουσιοδότηση μας και την ανάληψη των δικών σας υποχρεώσεων και ευθυνών". Κοινώς δεν παίρνει τις μετοχές της οικογένειας Βαρδινογιάννη για να ορίσει διοίκηση και επισημαίνει ότι "πρωτοβουλία ηγετική για την οριστική επίλυση του θέματος του Παναθηναϊκού θα πάρω μόνο εάν αναληφθεί οριστικά και αμετάκλητα το θέμα των νομικών και οικονομικών ευθυνών της κατασκευής του γηπέδου στο Βοτανικό από τον κ. Βαρδινογιάννη. Όσο αυτό δεν γίνεται, θα βοηθήσω τον Παναθηναϊκό όσο μπορώ, όχι από ηγετική θέση, απλώς σαν ένας Παναθηναϊκός που βοηθά".
Ο κ. Βγενόπουλος πρότεινε και ψηφίστηκε ομόφωνα από το 25% που παρέστη στη ΓΣ (χρειαζόταν το 20% για να παρθεί η όποια απόφαση και με την παρουσία του ιδίου και του Ερασιτέχνη εξασφαλιζόταν) να αναβληθεί η γενική συνέλευση για τις 8 Μαίου και να μπει στην ατζέντα ένα ακόμη θέμα: λογοδοσία του κ. Βαρδινογιάννη, πρώην προέδρου της ΓΗΠΕΛ, σχετικά με τα πεπραγμένα της εταιρίας κατόπιν δικής του εξώδικης πρόσκλησης


http://www.contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου