Σάββατο, 21 Απριλίου 2012

..Μέσω λέσχης οι μετοχές απο τον Αλαφούζο ...

Goal ..Μέσω λέσχης οι μετοχές απο τον Αλαφούζο ...

Μέσω λέσχης οι μετοχέςΤου ΚΩΣΤΑ ΓΟΥΛΗ
Τη δημιουργία μίας λέσχης, μέσω της οποίας θα μπορέσει να προωθήσει το πλάνο της «λαϊκής βάσης» που έχει στο μυαλό του για τον Παναθηναϊκό, επεξεργάζεται ο Γιάννης Αλαφούζος.
Ο Ελληνας επιχειρηματίας, μετά την προ διμήνου σχετική έρευνα που έκανε για να τσεκάρει τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος, έχει αναθέσει εδώ και λίγο καιρό σε δικηγορικό γραφείο της Αθήνας να βρει τη νομική φόρμουλα πάνω στην οποία θα «πατήσει» η «λαϊκή βάση».
Και δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει άμεσα το σχέδιό του για να βγει ο Παναθηναϊκός από το αδιέξοδο, ανεξάρτητα από τον πόλεμο ανάμεσα στον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Ανδρέα Βγενόπουλο, αλλά και τη διαμάχη τους γύρω από το θέμα του Βοτανικού.

Ο Αλαφούζος αλλά και οι επιχειρηματίες που έχει προσεγγίσει κι έχει στο πλευρό του επεδίωξαν όλο αυτό το διάστημα να μείνουν μακριά από τη σύγκρουση των δύο βασικών μετόχων του «τριφυλλιού». Κράτησε ίσες αποστάσεις και από τους δύο, με τους οποίους άλλωστε έχει καλές σχέσεις, και έχει ξεκαθαρίσει πως το πλάνο του αφορά μόνο την επόμενη μέρα της ομάδας.
Ο ίδιος προσανατολίζεται μέσα στις επόμενες μέρες (συνεργάτες του επιμένουν ότι αυτό θα γίνει πολύ σύντομα, παρά τη χθεσινή προσπάθεια για να μη «σηκωθεί» πολύ το θέμα) να προσεγγίσει την πλευρά Βαρδινογιάννη μαζί με τον σύνδεσμο παλαιμάχων του «τριφυλλιού» για να πάρουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ (επίκειται ραντεβού από εβδομάδα με τους παλαιμάχους γι’ αυτό το θέμα).
Το 54,7% δεν θα περάσει στα δικά του χέρια (άλλωστε ο ίδιος έχει πει πως δεν θέλει να γίνει μεγαλομέτοχος), αλλά στα χέρια των παλαιμάχων. Μέσω αυτών λοιπόν οι μετοχές θα «περάσουν» σε επόμενη αύξηση ΜΚ, για να πάνε στη συνέχεια -με «ενδιάμεσο» σταθμό τη λέσχη που θα δημιουργηθεί- στον κόσμο του Παναθηναϊκού.
Η συγκεκριμένη λέσχη (την προεδρία της οποίας σκοπεύει σε πρώτη φάση να αναλάβει ο ίδιος) θα έχει βασικές διαφορές με αντίστοιχα μοντέλα που υπάρχουν ήδη στην Ελλάδα (π.χ. Αρης). Κι αυτό διότι εκτός από τον κόσμο -ο οποίος θα έχει δικαίωμα ψήφου, εκλογής διοίκησης και διάφορα άλλα βασικά δικαιώματα- θα υπάρχει κι ένα γκρουπ μετόχων, οι οποίοι θα συμμετάσχουν οικονομικά κάθε χρόνο με ένα ποσό.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιάννης Αλαφούζος σκοπεύει να ανακοινώσει επισήμως το πλάνο του τη μεθεπόμενη εβδομάδα (1 με 3 Μαΐου), ενώ είναι πιθανόν να πει κάποια πράγματα επί προσωπικού τις επόμενες μέρες, είτε μέσω του ΣΚΑΪ είτε μέσω της «Καθημερινής».
sentragoal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου