Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012Άνοιξε το Παλαιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας - Την Πέμπτη η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής ΦλόγαςΤελευταία ενημέρωση: 09.05.2012 | 22:40

 Ανοιχτό από χτες είναι το Παλαιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, που είχε κλείσει μετά τη ληστεία στις 17 Φεβρουαρίου 2012.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ζ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, το Παλαιό Μουσείο επαναλειτουργεί από χτες, 8 Μαΐου 2012, με το εξής ωράριο: Δευτέρα 10 πμ. - 5 μμ., Τρίτη- Παρασκευή 8 πμ. - 3 μμ. Το Σαββατοκύριακο το μουσείο θα είναι κλειστό.


Σήμερα, θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του μουσείου αποχαιρετιστήρια μουσική εκδήλωση για τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ, ενώ αύριο θα λάβει χώρα το μεγάλο γεγονός της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Αγώνες της 30ής Ολυμπιάδας του Λονδίνου.


Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας γίνεται παραδοσιακά στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας και υπεύθυνη για την διεξαγωγή της είναι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.


Σύμφωνα με το τελετουργικό, η Αφή πραγματοποιείται στον χώρο του ναού της Ήρας από την Πρωθιέρεια, η οποία ζητά τη βοήθεια του θεού του ήλιου Απόλλωνα ώστε να ανάψει η δάδα.


Η τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά από την κρατική τηλεόραση στις 11.30 πμ., καθώς και από το Διαδίκτυο.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου