Τρίτη, 29 Μαΐου 2012


Με Ζεσουάλδο και Ευρώπη

Μετά από μεγάλες προσπάθειες η διοίκηση του Παναθηναϊκού φαίνεται, ότι κερδίζει την μάχη για την αδειοδότηση. Τα 4,2 εκ. ευρώ που χρώσταγε η ομάδα σε παίκτες και ομάδες έχουν αρχίσει ήδη από το απόγευμα της Δευτέρας να καταβάλλονται. Αυτά τα χρέη είναι μέχρι τον Δεκέμβριο του 2011 και είναι άμεσα καταβλητέα για να πάρει ο Παναθηναϊκός την αδειοδότηση.

Όλα δείχνουν λοιπόν, ότι ο Παναθηναϊκός θα παίξει στην Ευρώπη τη νέα περίοδο και ουσιαστικά από την Πέμπτη θα αρχίσει ο σχεδιασμός για την ομάδα. Προπονητής; Πιστεύω ότι θα παραμείνει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ο Πορτογάλος τεχνικός ήρθε στο τέλος του 2010 και αναμένεται να μείνει, για να «χτίσει» μία ομάδα με περιορισμένο μπάτζετ μεν , αλλά πιο νέα σε ηλικία και με παίκτες που διψάνε για διακρίσεις και έχουν κίνητρο.

Φυσικά θα υπάρχουν σε αυτό τον Παναθηναϊκό και κάποιοι έμπειροι παίκτες, που θα βοηθήσουν την ομάδα σε αυτή τη νέα δύσκολη χρονιά. Και τη προηγούμενη φορά είχα γράψει, ότι πρώτος στόχος για τον Παναθηναϊκό είναι η παραμονή του Φερέιρα. Για αυτό και με τον Δώνη δεν είχε γίνει κουβέντα επί της ουσίας. Απλά μία επαφή είχε γίνει με τον Ελληνα τεχνικό, έτσι ώστε αν αρνηθεί ο Πορτογάλος να συνεχίσει στην ομάδα, να αναλάβει αυτός.

Όλα δείχνουν, ότι ο Φερέιρα θα συμφωνήσει στην κουβέντα που θα κάνει με την διοίκηση. Και αυτό πρέπει να το περιμένουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Πιο πολύ από το οικονομικό(πιστεύω ότι εκεί θα συμφωνήσουν οι δύο πλευρές για μία μείωση αποδοχών, που θα καλύπτεται από κάποια μπόνους στόχων) ο Φερέιρα θέλει να ξέρει ότι υπάρχει πλάνο βιωσιμότητας στον σύλλογο.

Συγκεκριμένο μπάτζετ μεταγραφών, που θα διατεθεί ανεξάρτητα αν πουληθεί κάποιος παίκτης για παράδειγμα. Ετσι ώστε οι παίκτες του βασικού κορμού να είναι στην διάθεσή του στο μέχρι τα μέσα Ιουλίου και να μην γίνει ότι πέρυσι, όπου οι μεταγραφές ήρθαν είτε λίγο πριν από τα πρώτα προκριματικά , είτε λίγο πριν τα παιχνίδια με την Μακάμπι. Και φυσικά ο Φερέιρα θέλει να ξέρει ότι δεν θα υπάρχουν τη νέα χρονιά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα, που υπήρχαν στην περίοδο που τελείωσε, όταν οι παίκτες έπαιζαν απλήρωτοι για μήνες.

Από την άλλη λόγω της πολύ καλής συνεργασίας που υπήρχε όλη τη χρονιά μεταξύ της διοίκησης και του Φερέιρα , αλλά και της αμοιβαίας εκτίμησης νομίζω ότι τελικά αυτές οι συζητήσεις θα έχουν αίσιο τέλος και αμέσως θα αρχίσει ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα.

http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου