Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

Για ...βαστάτε ...


Για ...βαστάτε λίγο, δεν τελείωσε

Όλα μοιάζουν έτοιμα για το τζάμπολ του δεύτερου τελικού των φετινών τελικών και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται για πρώτη φορά επί ημερών Ομπράντοβιτς να... κυνηγά στο σκορ τον Ολυμπιακό.
Νομοτελειακά να το δει κανείς, κάποια στιγμή θα συνέβαινε και αυτό, ωστόσο, δε σημαίνει τίποτε, αν δεν συλλέξουν οι Πειραιώτες τρία ροζ φύλλα. Πιστεύει κάποιος, πως αυτό είναι εύκολο; Αν ναι, προφανώς είναι τρελός ή, δεν ξέρει με ποιους έχει να κάνει.
Οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων στο πρώτο παιχνίδι, οΟλυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την ομολογουμένως ασύλληπτη ενέργεια κάποιων παικτών του (αξίζουν συγχαρητήρια καθώς βρισκόμαστε στα τέλη της χρονιάς) και έτσι γράφτηκε το 1-0. Από εκεί και πέρα όμως, το δεύτερο ματς είναι μια άλλη ιστορία. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να παίξει χειρότερα, ενώ άπαντες έχουν καταλάβει πως δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για μισό λάθος. Η... πώρωση δεδομένα είναι μεγαλύτερη καθώς δεν είναι εύκολο να βλέπεις και να ακούς κόσμο και κοσμά να χρίζει Πρωταθλητές τους Πειραιώτες, προτού «τραγουδήσει η χοντρή». Και φανταστείτε να φορά πάλι πράσινο φόρεμα! Θα έχουμε μεγάλα... γλέντια!
Πάντως, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, μια αντίδραση του «τριφυλλιού» θα προέλθει μονάχα εάν κάποιοι παίκτες κλειδιά αφυπνιστούν και προσφέρουν τα δέοντα. Επίσης, αυτό που δεν θα «επιτραπεί» ξανά είναι το... χάρισμα τόσων αμυντικών ριμπάουντ, ειδικά σε καίρια σημεία του αγώνα. Αλλά για όλα αυτά έχει αναλάβει δράση οΟμπράντοβιτς. Εξάλλου, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε... μεταμορφώσεις. Για να δούμε.
Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, αυτό που οφείλει να έχει στο μυαλό του όποιος περάσει το κατώφλι του ΟΑΚΑ, είναι πως τα μέτρα Ασφαλείας δεν θα έχουν προηγούμενο. Από προσαγωγές, μέχρι... γδύσιμο σε παπούτσια και άλλα θα έχει το μενού. Ούτως ή, άλλως τοΟΑΚΑ είναι σφραγισμένο από το πρωί της Τετάρτης με την Αστυνομία να έχει τα κλειδιά, μη αφήνοντας ούτε τους υπαλλήλους να περάσουν. Μέτρα πρωτοφανή, ωστόσο αναγκαία για να ελεγχθεί η ανεξέλεγκτη κατάσταση στα ελληνικά γήπεδα.
Όλοι όσοι βρεθούν στο ΟΑΚΑ θα πρέπει να σκεφτούν πως η διεξαγωγή του αγώνα θα θυμίζει... Βερολίνο, ενώ οι διαιτητές έχουν σαφή οδηγία να φύγουν με το παραμικρό που θα συμβεί. Προσοχή, λοιπόν, σε όσους θα προσπαθήσουν να κάνουν ζημιά, προφύλαξη από τον κάθε άμυαλο που θα... μπουρλοτιάσει την προσπάθεια της ομάδας και θα ξενερώσει τονΟμπράντοβιτς που βρίσκεται στα όρια του με τους δέκα – είκοσι ανεγκέφαλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου