Σίγουρα θα πρέπει να μάθουμε και άλλα, αλλά σε πρώτη φάση είναι υπεραρκετά για να ταχθούμε ΥΠΕΡ της πρότασης Αλαφούζου και γενικά της νέας προοπτικής που δίνει στον Παναθηναϊκό.

Καταρχήν ο Γιάννης Αλαφούζος δηλώνει ότι βρήκε τον τρόπο να λύσει τον γόρδιο δεσμό του γηπεδικού.

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΑ
"Με τη συμφωνία που έχουμε κάνει την ΓΗΠΕΛ την αναλαμβάνει πλήρως ο κ. Βαρδινογιάννης. Ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει καμία ευθύνη απέναντι σε οποιονδήποτε σε σχέση με την ΓΗΠΕΛ. Συμφωνήσαμε έναντι ενός ευρώ να αναλάβει ο κ. Βαρδινογιάννης την ΓΗΠΕΛ και να δώσει όλα τα θέματα τα νομικά στην ομάδα. Σε περίπτωση που δικαιωθεί η ομάδα, τα χρήματα θα πάνε στην ΠΑΕ. Σε περίπτωση που δικαιωθεί ο κ.Βωβός τα χρήματα θα πληρώσει ο κ. Βαρδινογιάννης. Καμία ανάμειξη δεν θα έχει η ΠΑΕ πλέον".

Η διαφορά σε σχέση με αυτό που ζητούσε ο Βγενόπουλος είναι ότι ο Βαρδινογιάννης αναλαμβάνει τη νομική και οικονομική δέσμευση ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ, ενώ ο Βγενόπουλος το ζητούσε ΓΡΑΠΤΑ!

Επειδή όμως έχει δεσμευτεί ΗΘΙΚΑ απέναντι στον Αλαφούζο, δεν θα έχουμε κανένα λόγο ν' αμφιβάλλουμε.

Τώρα για ποιο λόγο δεν πρότεινε κάτι ανάλογο στον Βγενόπουλο τον Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός:
-να χάσει εφτά μήνες με τους Τσάκες
-να δημιουργηθούν τρομερά οικονομικά προβλήματα-
-να μην ενισχυθεί η ομάδα τον Ιανουάριο
-να χαθεί το Πρωτάθλημα
-να χαθεί το Κύπελλο
-και εν τέλει να κινδυνεύει με ευρωπαϊκό αποκλεισμό
είναι όντως σημαντικό να εξηγηθεί κάποια στιγμή, αλλά δεν είναι της παρούσης.

Επίσης σημαντικό είναι ότι ο Αλαφούζος εξασφάλισε την ΔΕΣΜΕΥΣΗ του μεγαλομετόχου ότι θα εκπροσωπηθεί στη γενική συνέλευση της 8ης Μαίου και θα εκλέξει διοίκηση, κάτι που μέχρι την πτώση της διοίκησης από την... ανταρσία των Λουμίδη, Τζήμα και Χατζηνικολάου, αρνούνταν πεισματικά να κάνει.

Ο Αλαφούζος πέτυχε μέχρι στιγμής δύο πολύ σημαντικά πράγματα.
Πρώτον να δεσμεύσει (ηθικά) τον Βαρδινογιάννη ότι θα καλύψει οποιαδήποτε αγωγή σε βάρος της ΠΑΕ και φυσικά της ΓΗΠΕΛ και δεύτερον να παρουσιαστεί στη γενική συνέλευση και να εκλέξει διοίκηση.

Σε ότι αφορά το οικονομικό, όντως το εγχείρημα του Αλαφούζου είναι δύσκολο, αλλά μετά τις δύο ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ Βαρδινογιάννη, το τοπίο φαίνεται να ξεκαθαρίζει.

Θεωρώ ότι μόλις ανακοινώσει τους ανθρώπους που θα βάλουν τις πρώτες χιλιάδες ευρώ, τότε θα παρακινηθεί και η ευρεία μάζα να συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια. Όσοι μπορούν, είναι βέβαιο ότι θα το κάνουν.

Από τους νυν μετόχους είναι ΔΕΔΟΜΕΝΗ η στήριξη, όχι μόνο στα λόγια, αλλά και με έργα (δηλαδή ρευστό) του Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη.
Στόχος του από τον Σεπτέμβριο ήταν η σωτηρία του Παναθηναϊκού και αυτό μπορεί να συμβεί, έστω και εάν χάθηκαν εννέα σημαντικοί μήνες