Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012


ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΟΦΙΛ
ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

          Με ενδιαφέρουσα φίλαθλη ιστορία ενασχόλησης στα του Παναθηναϊκού, ο Γιάννης Αλαφούζος αυτή τη φορά αποφάσισε να ισχυροποιήσει την παρουσία του οικονομικά, φυσικά δε και διοικητικά. Το νέο Συμβούλιο δημιουργήθηκε με θεμέλιο το προηγούμενο αλλά τα περισσότερα πρόσωπα δικής του επιλογής. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι εκπρόσωποι άλλων μετόχων – πλην του αποχωρούντος Τζίγγερ – συρρικνώνονται, σε σημείο ανησυχίας.
Στα 20 νέα πρόσωπα – σε αλφαβητική σειρά – περικλείονται, γενικά, 7 παλαιοί πρωταθλητές, 4 δικηγόροι και 3 δημοσιογράφοι, οι υπόλοιποι είναι από τον κόσμο των επιχειρήσεων.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ: Ισχυρή η οικονομική παρουσία του στο νέο 20μελές Δ.Σ του Παναθηναϊκού. Ο άνθρωπος που ανασκουμπώθηκε για να σώσει την ΠΑΕ. Οι προσπάθειές του άρχισαν από τον Φεβρουάριο και απέκτησαν «σάρκα και οστά» τέλος Απριλίου. Η οικογένειά του προέρχεται από τη Σαντορίνη. Αναπτύχθηκε και επεκτάθηκε στον εφοπλιστικό τομέα. Ακολούθως ασχολήθηκε με τα ΜΜΕ, όπως την εφημερίδα «Καθημερινή» την ΤV και το Ραδιόφωνο. Η επιθυμία του να στηρίξει τον Παναθηναϊκό έχει μια προϊστορία ετών σε συνεργασία με τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Είναι για πρώτη φορά μέλος του Δ.Σ αλλά και της Διοικούσας Επιτροπής.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΒΕΣΟΣ: Δικηγόρος μέλος του Δ.Σ. ένθερμος Παναθηναϊκός με συμμετοχή λόγου και έργου στα δρώμενα της παναθηναϊκής οικογένειας από μακρού χρόνου. Ακολουθεί τις εξελίξεις των νόμων και των διατάξεων και παρουσιάζει μια αξιοσημείωτη ζωντάνια στην παροχή των υπηρεσιών του κάθε φορά που το κρίνει απαραίτητο. Δεν ήταν μέλος του προηγούμενου Δ.Σ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΟΜΑΖΟΣ: Ο Αθηναίος «Στρατηγός» του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας για 20 και πλέον χρόνια. Ο μεγαλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Μετέχει στο Δ.Σ ως «εκ φιλάθλων», εάν η έκφραση αυτή έχει εδώ ισχύ. Δεν είναι ενταγμένος στο Άρμα ενός εκ των μετόχων. Ασφαλώς  ειδικότητά του τα τεχνικά θέματα. Αφοσιωμένος σε αυτά και βεβαίως στο Σύλλογο. Απλός, επίμονος, απόλυτος, σαφής, έχει τις δικές του θέσεις και απόψεις. Υποφέρει από την καθοδική πορεία του Συλλόγου και ενοχλείται όταν όλοι δεν ακολουθούν τον δικό του έντονο τρόπο σκέψης. Έχει ενδιαφέρον παρελθόν στο Δ.Σ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ: Δικηγόρος με ιστορικές οικογενειακές ρίζες στην Αρκαδία, τη νομική επιστήμη και την πολιτική. Υπήρξε από τους πλέον αξιόλογους παίκτες βόλεϊ του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας. Του ανατέθηκαν ομόφωνα τα καθήκοντα του Προέδρου (και προφανώς του εντεταλμένου Διευθύνοντος Συμβούλου) του Δ.Σ. θέση που κατείχε και στην προηγούμενη Διοίκηση. Τούτο απετέλεσε αναγνώριση των προσπαθειών του αλλά και της διαχείρισης σε μια περίοδο που ίσως ήταν η χειρίστη της ιστορίας του Παναθηναϊκού. Όλοι ελπίζουν ότι θα βοηθήσει να βγει το καράβι αλώβητο από τον τυφώνα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ: Ο πραγματικός και ρεαλιστής εκφραστής του όρου «εκ φιλάθλων». Αντιπροσωπεύει την ΠΑΛΕΦΙΠ, της οποίας είναι Πρόεδρος. Έχει πιεστικό αλλά ισχυρών επιχειρημάτων λόγο, για όσα και σε όσα πιστεύει. Η πρωτοβουλία εισόδου στο Δ.Σ είναι δική του και επιθυμεί να τη διατηρεί με τη μορφή που της έδωσε. Είναι πιστός στην κοινή αφοσίωση του συνόλου, αλλά συχνά – πυκνά διατυπώνει τις θέσεις του με αυτοσχέδιο τρόπο.

ΚΩΣΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗΣ: Προέρχεται από τα μέλη του προηγούμενου Δ.Σ. Είναι ο μεγάλος αθόρυβος άσσος του παρελθόντος, ο ιδιαίτερα αποτελεσματικός και «γκολτζής» παίκτης της χρυσής εποχής του Παναθηναϊκού. Είναι και σήμερα αθόρυβος αλλά και νουνεχής. Παρακολουθεί με πολύ προσοχή τα τεκταινόμενα, όμως παρεμβαίνει μόνο όταν είναι αυτό απαραίτητο.  Σέβεται ακριβώς το ίδιο τους νέους Συμβούλους, όπως και τους παρευρισκομένους παλαιούς συμπαίκτες του.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΗΡΕΙΩΤΗΣ: Από τα νέα μέλη του Δ.Σ. Δικηγόρος από τους αρκετούς που περιλαμβάνονται, αλλά και είναι απαραίτητοι στο Δ.Σ. Πεπειραμένος θεράπων της επιστήμης του, έχοντας κατά το παρελθόν υπερασπιστεί πολιτικά πρόσωπα σε αρκετές περιπτώσεις. Ενεργός ο ρόλος του στο σχεδιασμό του πλάνου της λαϊκής βάσης για το Σύλλογο.

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΜΑΡΑΣ: Παίκτης της θρυλικής πορείας προς το Γουέμπλεϋ και το Μοντεβιδέο. Δικηγόρος με πανελλήνια προσφορά στο συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών, όπως και στην Εθνική Ομάδα. Ήταν σαφής η επιθυμία του Γιάννη Αλαφούζου να αναλάβει ο Αρ. Καμάρας το πόστο του Προέδρου. Με ευγένεια, σοβαρές αιτιολογίες, αλλά ίσως και  κάποιο δέος μπροστά στις ευθύνες, ευχαρίστησε και αρνήθηκε. Εξάλλου η μάχιμη ενασχόληση δεν απαιτεί μόνο πείρα και ταλέντο (ή αντίστροφα), αλλά και νιάτα.  Η Προσφορά του πάντως στη συνέχεια και στις διοικητικές εξελίξεις είναι αξιοσημείωτη.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΡΟΚΙΔΑΣ: Από τα νέα δραστήρια μέλη του ανανεωμένου Δ.Σ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς προέρχεται από τους μικρομετόχους, δυο των οποίων αναδείχθηκαν ως μέλη, μετά από κλήρωση. Η προσφορά του πάντως μπορεί να αποδειχθεί ουσιαστική τόσο στη Διοίκηση, όσο και την Παιανία, ή στην έδρα του Συλλόγου που παραμένει το ΟΑΚΑ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ο Πρόεδρος των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών, πάντα νέος και δυναμικός. Έτοιμος να αντιμετωπίσει τους σκληρότερους αντιπάλους σε κάθε χώρο μάχης. Γνωρίζει να επιχειρηματολογεί και να στηρίζει τις απόψεις του, αλλά και να αντιμετωπίζει επιθέσεις στυλ κερκίδας. Έχει τη δύναμη και το σθένος να ανθίσταται χωρίς να υποχωρεί. Το έχει αποδείξει αυτό από τον καιρό που ήταν βασικός τερματοφύλακας του Συλλόγου και της Εθνικής Ομάδος, από εδώ μέχρι την Αυστραλία. Υπάρχει εμπιστοσύνη για τη θέση του Αντιπροέδρου που κατέλαβε.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΒΕΡΗΣ: Εκ νέου στο Δ.Σ μαζί με τη Μαίρη Λομβάρδου σε εκπροσώπηση του (μεγαλομετόχου πλέον) Ανδρέα Βγενόπουλου. Υπήρξε πρωταθλητής Σκοποβολής και Έφορος του Ερασιτέχνη, ενώ είναι εν ενεργεία Γενικός Γραμματέας των Ελλήνων Olympians, αλλά και μέλος του Δ.Σ των Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού. Ένας από τους τρεις Δημοσιογράφους που έχουν την τιμή να μετέχουν στο Δ.Σ.

ΜΑΙΡΗ ΛΟΜΒΑΡΔΟΥ – ΖΟΥΛΑ: Εκπροσωπεί και πάλι τον Ανδρέα Βγενόπουλο στο Δ.Σ. Για ουσιαστικό λόγο. Ότι αφομοίωσε ταχύτατα τις απαιτήσεις του Οργάνου, χωρίς δυσκολία εντόπισε τα καίρια σημεία και ποτέ δε δίστασε να πάρει θέση όπως κάθε θέμα το απαιτούσε. Με μαχητικότητα, αλλά και σύνεση όπως στον καιρό των τίτλων της, όταν κατέρριπτε στην πισίνα το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Φυσικά παραμένει και Πρόεδρος των Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού όλων των Σπορ.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη, αυτοδίκαια τον εκπροσωπεί στην ΠΑΕ. Είναι ο πρεσβεύτης του Παναθηναϊκού με προϋπηρεσία στα διοικητικά του Συλλόγου, εδώ και πολλές δεκαετίες με ενδιάμεσα όμως κενά. Ο ένας εκ των δυο υιών του, ο Κωστής, υπήρξε πρωταθλητής Ξιφασκίας και Πεντάθλου την περίοδο του Ξενοφώντα Χατζησαράντου. Να θυμηθούμε ότι η εκπροσώπηση του Ερασιτέχνη αφορά, σύμφωνα με το Νόμο, το 10% του συνόλου των μετοχών.

ΤΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: Ίσως, μαζί τον Λεωνίδα Πολέμη να αποτελούν τους νεότερους σε ηλικία Συμβούλους. Προέρχεται από τα στελέχη της προσπάθειας εκείνης με τίτλο «Παναθηναϊκή Παρέμβαση». Λόγω του νεαρού της ηλικία του είναι φυσικό η ενεργός συμμετοχή του να έχει μια περιορισμένη μορφή.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ: Επιχειρηματίας με ιδιαιτέρες γνώσεις στα οικονομικά θέματα. Η παρουσία του αποτελεί θετική συμβολή στην εφαρμογή λύσεων. Ιδιαιτέρως εκείνων που αφορούν αποφάσεις στον τομέα συμφωνιών, μάρκετινγκ κ.λ.π.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: Δημοσιογράφος επίσης, με διευθυντικές θέσεις στην ΕΡΤ, στην «Καθημερινή»,παλαιότερα στη νέα «Μεσημβρινή» και τον «Αντέννα». Μετά το πτυχίο του στο Μόναχο το 1985, εργάσθηκε στο μεταφραστικό στο περιοδικό «ΕΝΑ». Είναι έγγαμος με δυο παιδιά.  Οι πλούσιες διοικητικές γνώσεις του αναμένεται να ενισχύσουν τη νέα προσπάθεια.

ΣΑΒΒΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Οικονομολόγος που προέρχεται από τους μικρομετόχους, οι οποίοι εκπροσωπούνται με δική τους πρωτοβουλία στο Δ.Σ της ΠΑΕ. Ακριβώς αυτή η επιθυμητή από τους ίδιους παρουσία, αποτελεί επιβεβαίωση των προσδοκιών ότι θα βοηθήσουν με όλες τις δυνάμεις τους.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΟΛΕΜΗΣ: Αντιπρόεδρος. Νεαρός μεν αλλά προερχόμενος από το προηγούμενο Δ.Σ παραμένει ο αντιπρόσωπος των μετοχών του πατέρα του Αδαμάντιου Πολέμη. Αποτελεί τη συνέχεια της Ναυτιλιακής παράδοσης την οποία ακολουθούν πιστά και οικογενειακά. Βρίσκονται σε κορυφαίες θέσεις των ελληνικών Εφοπλιστικών Ομίλων. Με σπουδές στο εξωτερικό ο Λεωνίδας Πολέμης, είναι βέβαιο ότι θα φέρει στο Σύλλογο ένα διεθνές πνεύμα. Αλλά συγχρόνως θα φέρει και το γνωστό πείσμα του πατέρα του, αυτό που μαζί με το θείο του Σπύρο τους έκαναν ονομαστούς.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΩΠΗΛΗΣ: Αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου Δ.Σ της ΠΑΕ, αλλά είναι τώρα αναβαθμισμένος στη θέση ενός εκ των τριών Αντιπροέδρων και φυσικά μέλος της Διοικούσας Επιτροπής. Αποτελεί το δεξί χέρι του Προέδρου Δημήτρη Γόντικα, τον οποίο συντρέχει σε κάθε περίπτωση.

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΜΑΣ: Ο τρίτος από τους Δημοσιογράφους του Συμβουλίου, αλλά ασφαλώς ο πλέον μάχιμος, συμπαθής και διερευνητικός στα πολιτικά θέματα που ταλανίζουν τον τόπο και όχι μόνο. Η παρουσία του είναι η πρώτη στο Δ.Σ και καταφαίνεται αυτό στην προσπάθειά του να κατανοήσει την άλλη πλευρά της φίλαθλης ενασχόλησης.


http://palaimaxoipao1908.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου