Σάββατο, 26 Μαΐου 2012

Κύριε Αλαφούζο MoU....Μήπως είναι αυτό που λέμε «Βάζω την ιδέα. Βάζεις τα λεφτά;»; Θα φανεί σύντομα.


Κύριε Αλαφούζο MoU

Όσοι είναι τακτικοί… πελάτες της γωνιάς θα κατάλαβαν από χθες ότι το matigarrida κρατάει πολύ μικρό καλάθι για την αλλαγή σελίδας και όλα τα πομπώδη που λέγονται τις τελευταίες ώρες στον Παναθηναϊκό. Όσοι είναι πάνω στο συννεφάκι ας μείνουν εκεί. Δεν σκοπεύω να χαλάσω το ρομαντισμό κανενός. Ας δούμε τα γεγονότα.
Δεν υπάρχει λοιπόν κανένα ανέκκλητο πληρεξούσιο υπογεγραμμένο. MoU ήταν αυτό που υπεγράφη την Τρίτη και οδήγησε τον Γιάννη Αλαφούζο να μιλήσει για ιστορική μέρα και για παράδοση των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη στο λαό του Παναθηναϊκό. Αμ δε. Το MoU δεν είναι και τόσο τρομερό χαρτί. Δεν έχει καμία ισχύ. Θυμηθείτε εκείνο που υπέγραψε ο Prince Sultan και μας έλεγε ο Ιζνογκούντ ότι με αυτό σημαίνει ότι τα πάντα τελείωσαν. Σας θυμίζει κάτι; Όπως και τότε έτσι και τώρα το χαρτί δεν φέρει την υπογραφή Βαρδινογιάννη αλλά του δικηγόρου του Λεωνίδα Γεωργόπουλου. Ιδιωτικό προσύμφωνο λοιπόν και όχι ανέκκλητο πληρεξούσιο. Απλά «συμφωνούμε ότι προχωράμε» και όχι «δεσμευόμαστε ότι οι μετοχές Βαρδινογιάννη πάνε στο Σωματείο No matter what». Μάλιστα υπάρχει και πρόβλεψη εάν εμφανιστεί επενδυτής με χρήματα, να κάνει στην άκρη ο Αλαφούζος. Ωραία πράγματα. Το πληρεξούσιο θα υπογραφεί κατά τα μέσα Ιουνίου όταν και θα συσταθεί το Σωματείο.
Πάει αυτό. Με το δάνειο όσο και να λένε οι γύρω του Αλαφούζου άνθρωποι ότι έχει σχεδόν εξασφαλιστεί το ποσό και περιμένουν την Παρασκευή να ξεμπλοκαριστούν τα 18 δις ευρώ που θα εισρεύσουν στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, εγώ λεφτά δεν βλέπω πουθενά. Μου φαίνεται εξαιρετικά αστείο να υπάρχουν ας πούμε σίγουρα τα 2 εκατ. ευρώ της ομάδας Αλαφούζου και να μην δίνονται στους ποδοσφαιριστές γιατί λέει δεν είναι όλο το ποσό! Ο Αλαφούζος θα πάει την Παρασκευή να συναντηθεί με τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Όχι για να πάρει την ευχή του (τι να την κάνει άλλωστε αφού έχει του Παύλου…) αλλά για να πάρει τα λεφτά του. Ο Αλαφούζος θέλει να πείσει τον Βγενόπουλο να τηρήσει την υπόσχεση που είχε δώσει τη μέρα διάλυσης του Δ.Σ. ότι θα βάλει ξανά το ποσοστό του όταν θα εκλεγεί νέα διοίκηση. Έκτοτε ο Βγενόπουλος άλλαξε ρότα γιατί διαπίστωσε ότι ο Αλαφούζος χαράζει δική του πολιτική. Ο Αλαφούζος δεν άκουσε τα όσα του είπε ο Βγενόπουλος αναφορικά με τις δεσμεύσεις της Διπλής Ανάπλασης. Και επίσης επικοινωνούσε παντού (δημόσια) ότι η πολυμετοχικότητα απέτυχε, είναι παλαιό μοντέλο και το μέλλον ανήκει στη λαϊκή βάση. Προτού αλέκτωρ λαλήσει τρεις φορές ο Αλαφούζος στρέφεται σε αυτό που αποστράφηκε για να σωθεί το πλάνο του. Ναι, βέβαια, για να σωθεί και ο Παναθηναϊκός. Μόνο που άλλα υπόσχονταν προ ημερών και όχι ότι ο Παναθηναϊκός θα σωθεί και πάλι δια μέσου συγκεκριμένων μετόχων.
Παναθηναϊκά βλέποντάς το, ο Βγενόπουλος και όποιος άλλο κληθεί από τον Αλαφούζο πρέπει να συνδράμει οικονομικά για να γλιτώσει το Τριφύλλι την ξεφτίλα. Αν το εξετάσουμε πιο ουδέτερα, ακόμα προσπαθώ να καταλάβω πώς ακριβώς σκοπεύει να σώσει τον Παναθηναϊκό ο Αλαφούζος. Γιατί αυτό που βλέπουμε όλοι τώρα είναι ότι οι Πράσινοι πάνε να φορτωθούν ένα ακόμα μεγάλο δάνειο, να πάρει ο Αλαφούζος και κάποια χρήματα από τους γνωστούς μετόχους και στη συνέχεια να πει «εγένετο Σωματείο». Μήπως είναι αυτό που λέμε «Βάζω την ιδέα. Βάζεις τα λεφτά;»; Θα φανεί σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου