Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012


20 Ιουνίου 2012

And what about... Saras?

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ NEWSPAO.GR 21:21 
 104 1
 
Καλησπέρα αδέρφια. Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ώρες για τον αγαπημένο μας Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ακούγοντας το κάποιος μη σχετικός με τα θέματα της ομάδας θα φανταζόταν ότι όλος αυτός ο «ντόρος» έχει να κάνει με την ανανέωση του συμβολαίου του. Κι όμως τα πράγματα δεν είναι. ακριβώς έτσι.

Όπως ακούγεται λοιπόν, επιθυμία των ανθρώπων της ΚΑΕ είναι να βγάλουν από τον Σάρας τη φανέλα με τα έξι αστέρια και να του φορέσουν. κοστούμι. Τι εννοώ; Μιας και αυτή τη στιγμή στην αγορά οι ελεύθεροι ξένοι προπονητές τοπ επιπέδου είναι ελάχιστοι και με δεδομένο ότι δε φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερη όρεξη να κατατεθεί επίσημη πρόταση σε κάποιον Έλληνα τεχνικό, υπάρχει μια σκέψη -που ενδεχομένως να μην είναι μόνο σκέψη, αλλά κάτι πιο «χειροπιαστό»- να γίνει επίσημη πρόταση στον Σάρας για να αναλάβει καθήκοντα προπονητή στην αγαπημένη του ομάδα.

Πολλούς ίσως να σας κακοφαίνεται κάτι τέτοιο (η αλήθεια είναι πως κι εγώ ακόμα δεν είμαι τόσο θετικός), επειδή οι μεγάλοι παίκτες δύσκολα γίνονται και μεγάλοι προπονητές ή επειδή ο Λιθουανός δεν έχει την απαραίτητη πείρα ούτε για να κοουτσάρει μια ομάδα μεσαίου επιπέδου ή για χίλιους άλλους λόγους, αλλά ας το δούμε από μια άλλη οπτική γωνία.

Παρατηρώντας τον Σάρας καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν πρόσεξα ότι ήταν ο μόνος παίκτης που είχε το «ελεύθερο» από τον Ζοτς να σηκώνεται και να δίνει εντολές στους παίκτες που βρίσκονταν στο παρκέ όταν αυτός ήταν στον πάγκο. Κάτι που δεν «επιτρεπόταν» ούτε στον ηγέτη της ομάδας, Δημήτρη Διαμαντίδη, και κάτι που σίγουρα δεν είναι τυχαίο. Εκτός αυτού, ο Σάρας ήταν προπονητής και μέσα στο γήπεδο, ενώ σε πολλά time outs έπαιρνε τον λόγο από τον προπονητή του και έδινε εντολές στους συμπαίκτες του.

Σίγουρα, ίσως τα παραπάνω να μη φαντάζουν σοβαροί λόγοι για να αναλάβει ένας ενεργεία παίκτης καθήκοντα head coach στην κορυφαία ομάδα της Ευρώπης, σίγουρα το φορτίο που θα έχει να αναλάβει ο ίδιος ο Λιθουανός, αν τελικά του κατατεθεί επίσημη πρόταση και πει το «ναι», θα είναι πάρα πολύ βαρύ, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Και ο Ζοτς, άλλωστε, έγινε προπονητής εν μία νυκτί.

Εδώ, βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι ο Σαρούνας δεν είναι ακόμα τόσο θετικός σε μια τέτοια προοπτική, αφού όπως έλεγε λίγο πριν το τέλος της σεζόν, μπορεί να συνεχίσει να παίζει σε τοπ επίπεδο για ένα με δύο χρόνια ακόμη.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι οι εξελίξεις στο θέμα του προπονητή αναμένεται να είναι ραγδαίες και ίσως. ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. Ίδωμεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου