Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

Το πρώτο 24ωρο του χωρισμού ...


Δυτικά κοιτάζει ο Παναθηναϊκός,
 ανατολικά ο Ομπράντοβιτς
Όταν λέμε όλοι εννοούμε... Παναθηναϊκός!
Γιωργος Bαλαβανης
Το πρώτο 24ωρο του χωρισμού τους βίωσαν ο Παναθηναϊκός και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και χωρίς να κοιτούν προς τα... πίσω για τα 13 χρόνια των μεγάλων επιτυχιών τους, άρχισαν, ήδη, να σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα τους.
Οι «πράσινοι» στρέφουν το βλέμμα τους προς τη Δύση και στη γειτονική Ιταλία, ενώ στην άκρως αντίθεση κατεύθυνση, την Ανατολή και την επίσης γειτονική Τουρκία, προσανατολίζεται η «πυξίδα» του Ομπράντοβιτς.

Πιανιτζιάνι


Στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει αρχίσει να καταρτίζεται λίστα υποψηφίων προπονητών που θα μπορούσαν να δώσουν την καλύτερη δυνατή συνέχεια στο έργο του Ομπράντοβιτς και ως πρώτο κριτήριο έχει ορισθεί η ισχυρή προσωπικότητα του διαδόχου. Ο Σιμεόνε Πιανιτζιάνι που κάθεται στον πάγκο της Σιένα, τα 7 τελευταία χρόνια και υπερασπίζεται τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ιταλίας στους φετινούς τελικούς με αντίπαλο την Αρμάνι, έχει καταλάβει την πρώτη θέση της σχετικής λίστας.
Ο Παναθηναϊκός θα περιμένει την έκβαση των ιταλικών τελικών και θα κινηθεί για τον Πιανιτζιάνι, ο οποίος βρίσκεται σε παρόμοια θέση με τον Ομπράντοβιτς, από την οπτική γωνία της ολοκλήρωσης του κύκλου του στη Σιένα, την οποία καταξίωσε στο ιταλικό πρωτάθλημα και την οδήγησε σε 3 ευρωπαϊκά φάιναλ φορ.
Στον αντίποδα, η διαθεσιμότητα του περιζήτητου Ζέλικο Ομπράντοβιτς, από χθες, έφερε στην Αθήνα, τον γενικό διευθυντής της Φενέρμπαχτσε, Κεμάλ Ντιντσέρ, αλλά και την ηγεμονική πρόταση της Εφές Αναντολού, η οποία δεν θα συνεχίσει, πιθανότατα, με τον Ηλία Ζούρο στον πάγκο της, μετά την απώλεια του τουρκικού πρωταθλήματος.
Η Φενέρ, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, προσφέρει συμβόλαιο με αποδοχές 2 εκατ. ευρώ στον Σέρβο τεχνικό και διαχείριση προϋπολογισμού, ύψους 20 εκατ. ευρώ, ενώ η Εφές κάνει αυξημένη πρόταση συμβολαίου στον «Ζοτς» με ετήσιες αποδοχές 4 εκατ. ευρώ και διάθεση 30 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέας ομάδας. Η Κωνσταντινούπολη δεν είναι η Αθήνα που άρεσε τόσο πολύ στον Ομπράντοβιτς, αλλά οι οικονομικές προσφορές είναι λίαν δελεαστικές...http://news.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου