Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

AΘΛHTIΣMOΣ .


ΒΟΛΕΣ


Ο ΕΓΣ αξίζει να διασωθείTου Ν. Α. ΚωνσταντοπουλουΟ ιστορικός Πανελλήνιος Γ.Σ. διέρχεται μεγάλη κρίση. Αγωνιστική και οικονομική. Ο Εθνικός Γ.Σ., σπλάχνο από τα σπλάχνα του ΠΓΣ, δεδομένου ότι ιδρύθηκε το 1893 από ομάδα φιλάθλων–μελών του Πανελληνίου, και σύλλογος Ολυμπιονικών και αυτός, κινδυνεύει ν’ αναστείλει τη λειτουργία του λόγω της οικονομικής κρίσης. 


Η ΓΓΑ, παρότι είχε υποσχεθεί, δεν έχει ενισχύσει τον σύλλογο. Και οι συνδρομές των μελών και των γονιών των αθλητών δεν επαρκούν για να τον κρατήσουν στη ζωή.


Οι επιπτώσεις από την αναστολή των δραστηριοτήτων του ΕΓΣ, μετά, σχεδόν, 120 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας (ακόμη και τώρα έχει αθλητές στην ολυμπιακή ομάδα) θα επιφέρουν πολλές αρνητικές συνέπειες.


 Η αθλούμενη νεολαία της περιοχής θα στερηθεί τις εγκαταστάσεις του. Το αυτό, όμως, θα συμβεί και με περίπου 20 σχολεία της ίδιας περιοχής, που δεν διαθέτουν καν προαύλιο χώρο.


 Το υπουργείο Παιδείας χρησιμοποιεί το στάδιο του ΕΓΣ για τις εισαγωγικές εξετάσεις για τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις εξετάσεις της Πυροσβεστικής και ο Δήμος Αθηναίων γι’ αυτές της Δημοτικής Αστυνομίας.


Αναγνωρίζουμε ότι η χώρα διέρχεται δύσκολη περίοδο και, πιθανόν, η επιχορήγηση του αθλητισμού, και δη των σωματείων, να θεωρείται πολυτέλεια. 
Είναι, όμως;


http://news.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου